reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Witam,

Mam na imię Iwona i też tak jak Wy mam termin na luty. Już jestem po usg genetycznym z dzidzią naszczęście wszystko w porządku :)
To jest moja druga ciąża mam syna 12 letniego więc jest spora przerwa w powrocie do pieluch.
Na razie nie wiem jeszcze kto urzęduje w moim brzuszku - ale tak jakoś czuje że będzie drugi syn :)

reklama
Jane ja myślę, ze to chodzi o to, że książkowo dochodzi do owulacji w 14 dniu cyklu i wszystkie normy są dostosowane do tego terminu, a u mnie na pewno było wcześniej. Dlatego synek jest większy niż normy na skończony 12 tydzień w którym byłam na USG genetycznym. Lekarz powiedział, że ciąża jest starsza ze względu na wcześniejszą owulację i wszystkie pomiary jakie zrobił łącznie z główką ewidentnie wskazywały na końcówkę 13 tygodnia. Po wpisaniu wszystkich wymiarów do komputera nowa data porodu wyskoczyła 12.02.2014 co daje dzisiejszy wiek ciąży ;-)

Inka witaj :-)

katia to wiem, że przewidują owulkę na 14 dc standardowo i jeżeli miałaś owulkę wcześniej to się zgodzę, że synek jest starszy ale jak to możliwe, że według ostatniej miesiączki jesteś w 12 tygodniu a synek ma 13 tygodni? Trochę to nielogiczne...o to mi chodzi... bo ja już nie kumam tych obliczeń... myślałam, że się tego nauczyłam ale teraz już całkiem się pogubiłam:-p

Jane-ja też nie bardzo rozumiem o co pytasz:)))
No skoro owulacja była wcześniej- do zapłodnienia doszło wcześniej to i dziecko jest wcześniejsze czyli starsze;))):-)
-kasieczek- ja w 12 tygodniu byłam to powiedziała mi , że na 99% dziewuszka i wczoraj potwierdziła:):tak:

kurcze dziewczyny mam taka brzydka cere ze szok,ciagle wypryski,jeden zniknie pojawiają się 3 następne,no i te wlosy,ciagle tłuste
w poprzedniej ciąży tak nie miałam,cera super,smopoczucie tez a teraz porazka

nic ale walcze dalej ,zrobiłam peeling i teraz siedze z maseczka

paola chodzi mi to, że jak się liczy wiek ciąży z OM to zawsze jest większy niż wiek dziecka a u kati jest na odwrót i ja już nie wiem czy ja coś źle rozumiem...bo jeżeli nawet dziecko jest starsze to wtedy by wynikało, że wiek ciąży z OM też powinien być większy a katia pisze, że jest mniejszy.... niech mi jakieś mamuśki doświadczone to wytłumaczą :)

sylwia mi czoło też wysypało i mnie szlag jasny trafia... dobrze, że mam grzywkę i nie widać:-p

No tak ale z OM Ci się nie zwiększy bo data to data i nie zmieni się na wcześniejszą a np. OM 01.01.2013 - owulacja książkowo 14.01.2013 a Katia miała np. 07.01.2013 czyli wg. OM się nie zmieni ale rozmiar dziecka będzie o tydzień wyższe;))nie wiem czy ja dobrze rozumiem Twoje wątpliwości;)))

katia gratuluje Syneczka :D ( powiem Ci że ja w pierwszej ciąży jak sie dowiedzialam że będzie syn to nie umiałam opanować sie ze szczęścia .. bardzo chciałam aby był syn ;-)) teraz za to jest mi to obojętne .. fajnie jak bedzie 2 syneczek bo starszy sie bedzie cieszył na brata .. a dziewczynka to juz bym miała parkę :-):-)

Beti ja również mam wizytę w piątek .. miałam mieć dwie wizyty w poniedziałek ale jedna mi sie przesuneła :-D
Własnie w piątek ide do nowej gin .. a w pon jade na usg 3d mam nadzieje że u mnie jak i u Was wszystko bedzie okej z naszymi bąbelkami ;-)

Witam nowe Mamusie ;);)

jane ale sie zamotalas:) nei weim czego nie rozumiesz:) a tak poza tym to wiek ciazy mozna liczyc na dwa sposoby, od OM albo od owu (zwlaszcza przy dlugich cyklach albo krotkich wlasnie). katia z OM dalej ma ten 13 tydzien ale z owu i usg wychodzi, ze dzidzia jest troszke wieksza i dlatego suwaczek poszedl w przod.

sylwia78 walcz z pryszczami:) moze sie jeszcze to odmienic bo ja tak mialam w pierwszej ciazy, najpierw syfy i tluste wlosy a poznije jak reka odjal:)

hai a na ktora amsz? ja na 11:15

reklama
witam dziewczyny, dawno się nie odzywałam, ale jakaś deprecha mnie łapnęła i jeszcze się pokłóciłam z moim masakra, pół tygodnia ryczałam dzień w dzień i nic mi się nie chciało robić.
w końcu nie dałam radę zrobić tych genetycznych, skoro na normalnym usg nie było wskazań to mam nadzieję, że będzie dobrze, odnośnie krwiaka, to póki co czuję się dobrze i nie mam żadnych objawów żeby coś się działo, mam nadzieję że będzie w porządku
ja następną wizytę mam 27 sierpnia, kurczę odkąd dowiedziałam się że jestem w ciąży to odliczam czas pod względem wizyty u gina
witam nowe mamuśki, fajnie że nasze grono rozrasta się!
odnośnie smaków, to ja mam różne w zależności od dnia, ale nie mam tak,żeby na coś mnie mdliło, czasami chcę słodkie, czasami słone
pogoda się uspokoiła, i można juz oddychać i na dwór wychodzić, także korzystam i w wolnym czasie spaceruje
życzę miłego dnia

Do góry