reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Beti u mnie to samo! Sprzątanie tego co już długo nie było ogarnięte a najbardziej nienawidzę odmrażania i mycia lodówki i tak jak Ty wspomniałaś szorowania tłustego okapu, nie wiem jak Wy ale my zmieniliśmy kuchenkę z indukcyjnej na zwykłą gazówkę i w kuchni mamy drewniane meble tak samo okap mam obudowany w drewnie i wszystko muszę jechać odtłuszczaczem bo taki od gazu tłuszcz się osadza! ;/

Ja jeszcze witamin nie biorę, zobaczymy co mi na następnej wizycie Pani Doktor powie :) A propo badań to jak to jest? Bo mi teraz nie kazała moja lekarz robić żadnych badań bo na ostatniej wizycie robiłam wszystko co potrzeba czyli wychodzi na to że może raz na trymestr robi się badania ? chyba że są jakieś złe to częściej?

Idę w końcu umyć tą lodówkę bo nigdy nie skończę sprzątania kuchni ;/

reklama
ja ostatnie badania mialam w 8tyg i teraz dopiero kolejne. wiesz to zalezy od badan bo niektore co jakis czas musza sie powtarzac i byc aktualne a niektore w raz tylko sie robi

sylwia nie ma potrzeby robic badan krwi czy mocz co miesiac:) jezuuuu lodowka:/ wspolczuje, ja mylam jakis czas temu i poki co jest ok.

Ostatnia edycja:
mam już dosyć, a jeszcze końca nie widać! ;/ najlepiej to bym się kimneła ale wiem że na prawdę nie mogę :-(

dam radę :) ogarnę wszyściutko - ostatnio nawet próbowałam wrócić do picia swojej kawki i muszę powiedzieć że źle się czułam po kawie... może ona by mnie postawiła na nogi ale później się męczyć to wole nie ... Ale dzisiaj to coś cichutko na BB :)

Jane nie chcieliśmy już nowych kanapek. Poprosiliśmy o zwrot pieniążków. Współczuję bólu kości ogonowej. Mam nadzieję, że przejdzie. Mąż dokładnie wymasuje i będzie dobrze :rofl2:

Ja też nie lubię sprzątać kuchni. Szczególnie nienawidzę zmywania. Na szczęście mamy zmywarkę, ale i tak niektóre naczynia trzeba myć ręcznie. No i mamy czarne sprzęty AGD więc tam widać wszystkie zacieki, tłuszcz itp. Dziś umyłam wielgaśną czarną lodówkę ale tylko z zewnątrz. Chociaż przydałoby się i środek wyczyścić. Może jutro?? :-p

Nareszcie trochę się ochłodziło, ale nadal jest bardzo pogodnie. No i tak może być :-)

Czekam na Mężusia ...

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki, u nas burzowo i chlodno, mnie od rana zgaga meczy i śnięta chodze, od dzisiaj biore feminbion po 13tc i obawiam sie,ze ta zgaga od tego. Snuje sie dzisiaj z kata w kat, nic mi sie nie chce, ogarnelam tylko auto w środku i chyba klapne do lozka.

Ja femibion też biorę , od środy :-) od wizyty
Jejku Wy tu o sprzątaniu a moja chatka zapuszczona strasznie i nie mam kiedy odgruzować , do 22 w pracy, jutro idziemy do kancelarii protokół podpisać rano, potem znowu do pracy, w niedzielę 2 wizyty nas czekają
Chcemy powiedzieć dziadkom Mojego M o ciąży bo jeszcze nie wiedzą:-)
Mam nadzieję, że się ucieszą, a dziś powiedzaiłam jednej koleżance w pracy i strasznie się ucieszyła. Bardzo fajnie jak ktoś cieszy się naszą radością:)

u mnie tez burza przeszła ale taka delikatna spodziewałam sie wiekszej ... deszczyk nadal pada i tak ładnie pachnie świeżym powietrzem lubie ten zapach:-) odrazu lepiej :tak:
ja tez biore witaminkin po 13 tc ;-)

własnie pochłonełam pyszna zupke botwinkowa :tak:
jutro weselicho no ale my jednak zdecydowalismy ze nie idziemy , poslemy młodym kwiaty poczta kwiatowa a pozniej jak sie ulokuja w swoim nowym mieszkanku to pojedziemy do nich z prezentem :-) szkoda mi tego wesela no ale maluszek wazniejszy ...

oby jutro nie padało bo mam ochote na odpoczynek na działeczce z grilem :-)

hmm miałam cos jeszcze pisac i zapomniałam :-p
zaraz zmykam sprzatac łazienke bo mezus działą juz w komputerowym wiec zeby nie było ja rusze łazienke :-p

reklama
Cześć!
Nie miałam czasu wczoraj napisać, bo najpierw wizyta,później zakupy, a pod wieczór tort dla mojej trzylatki:tak: Zresztą wczoraj było u nas apogeum upału-głowa mnie strasznie bolała i mdliło mnie cały dzień:no: Dzisiaj w końcu jest czym oddychać-temperatura poniżej 20 stopni i brak słońca-odetchnęłam trochę:tak: Powiedzieliśmy wczoraj dziewczynkom, że pojawi się rodzeństwo-bardzo się ucieszyły-starsza nie daje mi żyć-ciągle mówi o dzidziusiu, kiedy się urodzi, co on tam w brzuszku robi, itd.;-) A dzisiaj poinformowaliśmy teściów-byli w szoku na początku, ale ucieszyli się i pogratulowali:tak: W weekend jedziemy powiedzieć moim rodzicom:happy:
Blondi-moja ginka jest przeciwniczką witamin w tabletkach-każe jeść bardzo zróżnicowane jedzenie, dużo warzyw,owoców:tak:
Katia-fuuujjj:no: Ja nie mogę patrzeć na Mc'Donalds:no:
Sylwia-ja teraz na kolejną wizytę mam też zrobić morfologię i badanie moczu, ale to pewnie dlatego, że hemoglobinę mam na granicy, a w moczu miałam zasadowe ph:sorry:
Kerna-duże masz to swoje maleństwo i nic dziwnego, że je czujesz:tak: Ja też praktycznie cały dzień w domu z dziećmi...
Truskawa-przykro mi:-(

Do góry