reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

ja w pierwszej ciazy czulam ruchy od 14 tyg wiec teraz juz czekam z niecierpliowscia:)

bylam dzis na tym bezplatnym badaniu na HIV. super sprawa! ze tez lekarz nic o tym nie mowil a moze nie wie? pani mowila, ze duzo babek w ciazy przychodzi i, ze po to ten punkt dziala. zrobila ze mna krotka ankiete i pobrala krew.
ja jutro ide na badania bo we wtorek wizyta u gin i na hiv tez mam skierowanie ;)

ja sie wczoraj gwałtownie wieczorem z łozka podnioslam to znowu skurcz mnie złapał na srodku brzucha czasami sie zapominam zeby delikatniej wstawac ;)

a i denerwuje mnie siara z piersi jak sie pooze i przycisne jak spie to wylatuje ;/ w pierwszej ciazy mialam bardzo późno

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
blondi tylko ze ja bez skierowania bylam. w czesci miast w polsce sa takie miejsca gdzie kazdy moze zrobic za darmo to badanie anonimowo:)

jak dzis weszlam na bb to google chrome zablokowal mi dostep, ze niby moglo na tej stronie zosatc zainstalowane jakeis zlosliwe oporogramowanie. tez tak mialyscie? weszlam na wlasna odpowiedzialnosc...

Beti no właśnie mnie dzisiaj google chrome też blokował. Też się zdziwiłam.
Mi lekarz nie kazał robić na HIV i teraz sama nie wiem czy powinnam zrobić bo bezpłatnie u nas to troszku daleko..

Beti ja dokładnie to samo miałam z gogle chrome ze niby jakieś złośliwe oprogramowanie jest na bb i musze wchodzić z innej przeglądarki ;/

A ja już się wzięłam do roboty ale jak widać z częstymi przerwami :) dzisiaj na obiadek robię szczawiową a co :)

kurcze mam nadzieje, ze zadnego wirusa nie dostaniemy na kompy!

sylwia ja dzis mam dzien sprzatania. wzielam sie za rzeczy od meisiecy nie robione:/ ale okap mnie tak zmeczyl, ze musze odpoczac.

ogladam wlasnei program o rodzinie co ma 19 dzieci:szok: to juz jest chyba uzaleznienie:)

a bierzecie juz jakies witaminy dla cieżarnych czy tylko kwas foliowy bo ja tylko toi w pierwszej ciazy tez poźno bralam witaminy bo miałam dobre winiki

hej :) witam z podobno najgorętszego miasta dzisiaj ale w kilmie siedzę więc na razie nie narzekam :-p

beti ja miałam to samo ale m powiedział, żebym weszła. A zresztą tylko rano mi się to pokazało i wtedy zrezygnowałam bo w pracy to się bałam ale później już to nie wyskoczyło.

katia to nie dali wam nowych kanapek czy już nie mieliście ochoty ;-) ale numer niezły...

trusia trzymam kciuki&&&&&

myg u mnie to jest taki ból dosłownie na samiutkim końcu kręgosłupa ... praktycznie między pośladkami ale jeszcze tam gdzie się kość wyczuwa. I to jest tak dziwnie, że w niektórych pozycjach tak strasznie boli jakby mi ktoś szpikulec jakiś tam wbił. Najgorzej przy wstawaniu, siadaniu i przekręcaniu z boku na bok lub np. przy próbie położenia się... musiałam bokiem to robić...co dziwne przy siedzeniu czułam ulgę ale tylko przy wyprostowanym kręgosłupie bo np. nie mogłam się opierać o oparcie krzesła lub kanapy bo tak rwało.... kilka moich znajomych mówiło, że miało tak w ciąży. Mi to przeszło już prawie całkowicie więc to trzeba po prostu ścierpieć. Ponoć masaże pomagają lub maści ale ja nic nie zdążyłam zastosować bo przeszło:-)
Z kolei jeżeli boli noga od odcinka lędźwiowego kręgosłupa to chyba rwa kulszowa... blondi chyba miała więc może więcej coś na ten temat napisze.

miłego piątku :-)

blondi jak masz dobre wyniki to nie musisz nic brać, ja na początku też tylko kwas foliowy brałam ale od ok 3 tygodni biorę też prenatal complex bo czułam, że mi witamin brakuje. Gin powiedział, że już mogę ale z tego co widzę to zaleca się branie witamin jak oczywiście wyniki są ok dopiero właśnie od drugiego trymestru. A zresztą teraz tyle fajnych świeżych warzyw i owoców, że można naturalnie witamin dostarczać:tak:Oprócz tego jeszcze magnez ale to na kurcze nóg.

Ostatnia edycja:
blondi ja biore kwas tylko, bralam witaminy ale po nich mnie mdlilo i nie chcialo mi sie meczyc:)

jane u mnei dzis chlodek wiec sie napawam:) a klima super sprawa! milej pracy:)

katia pewnie bulki byly stare, tzn na pewno po terminie juz;) ja jak kiedys w knajpie parcowalam i byla pora sniadan to podalam tosta z plesnia:/ niezauwazylam daty na opakowaniu no i stalo sie

reklama
no ja wogole w tej ciazy dużo owoców i warzywek pochlaniam bo to mi najbardziej smakuje wiec pewnie wyniki beda ok ;)

u nas troche dziś chlodniej ale czuć duchote ale juz tak słonce nie świeci caly czas

a ja dzis musialam nowy stanik kupić ( kolejny już ) bo jak sie w tych co mam przychylam to juz mi cycki wyłaża . Rosna szybciej niż brzuch ;)

chociarz moj P ostanio stwierdzi że brzuszek mi juz bardziej widac i pytal czy w sukienki sie zmieszcze we wrzesniu te co kupiłma na wesele siostry he dobrze że rozmiary uniwersalne

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry