reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Monila czy robiłaś jakieś specjalne badania które mogłyby wskazać poród przedwczesny?

paola890411 3mam mocno kciuki za dzisiejszą wizytę !

ale się nie wyspałam jak zawszę kręciłam się z boku na boku echhh.......

reklama
ja robiłam wymaz ktory miał sprawdzic czy nie ma zadnych bakteri ktore mogłyby spowodowac przed wczesne odejscie wod płodowych , bo u mnie od peirwszego odejscia wod do porodu mineło 2,5 miesiaca co na logike jest nie mozliwe ... a porod zaczoł sie dlatego bo dostałam infekcji wsrod macicznej oraz podejrzewali sepse , wiec moj lekarz traktuje to jakoby ta sepsa była .. oczywiscie toxo i awidnosc robiłam bo to u mnie tez akurat był problem w pierwszej ciazy , cytomegalie tez robiłam bo to tez cholerstwo nie leczone moze spowodowac obumarcie płodu .. za ten wymaz ktory robiłam placiłam 150 zł .. a teraz jak trafiłam do szpitala znowu mi go robili i wyszło ok tak jak przed zajsciem w ciaze

paola trzymam kciuki za prenatalne &&& i nie obgryzaj juz tych paznokci bo nic ci nie zostanie :-p

Zapytam swojej lekarz o ten wymaz i tak jak któraś z Was pisała będę notowała pytania w notesiku i pójdę z zestawem pytań do mojej lekarz :)

uwaga uwaga robię dzisiaj kotlety z kalafiora - mam nadzieję że mi się uda ;-)

Sylwia daj znac poznije jak wyszły bo sama mam na nie ochote :-p

a ja od rana pochłonełma cały duzy słoik ogorkow kiszonych :-pmmm pycha

paola a możesz mi napisać czy robiłaś do tego badani krwi PAPA i wolna BHCG?? bo ja dalej nie wiem kiedy to zrobić a nawet już nie zdążę przed wizytą bo czeka się na te wyniki 5 dni roboczych :-(

sorry że tak mało ale mam dużo pracy mam i nie mam czasu ....

Jane: Nie nie robię tych badań bo :
Po pierwsze moja lekarka prowadząca się mnie pytała czy chce iść na te prenatalne, bo ona też robi przezierność karkową itd , ale niepełne te prenatalne, a jak chce dokładne to muszę iść gdzie indziej:)więc się umówiłam jakoże chętnie zobacze inne usg :)
jak się umawiałam to lekarz się mnie pytał jakie badania chce, bo pappa i reszta są bardziej jak ktoś w rodzinie ma jakieś genetyczne problemy i raczej po 30-35 roku życia, sam mi polecił żebym zrobiła zwykłe genetyczne....:-)

paola dzięki bo napisałaś prenatalne i myślałam, że te pełne
najwyżej zobaczę co mi powie ta ginka... może jak zrobi USG i będzie ok to mi to też wystarczy bo w sumie też nie mam żadnych wskazań ani podwyższonego ryzyka.

Ja też zrobiłam samo USG genetyczne, badania krwi czyli ten Pappa itd sobie odpuściłam.

Kurcze dziewczyny zaczyna mi być naprawdę ciasno w moich ciuchach. Z jednej strony mnie to wkurza, a z drugiej rozczula :-) Wczoraj założyłam koszulkę i mi się guziki na brzuchu rozchodziły! Jeszcze sukienki są OK ale w nich najbardziej widać już brzuszek. Spodnie niektóre są dobre ale jak siadam to rozpinam. Niektórych rzeczy już w ogóle nie mogę założyć. Z tej okazji wpadłam wczoraj do Orsaya i trafiłam na wyprzedaży bluzeczko-tunikę i jestem w niej dzisiaj w pracy i jest cudownie :D

Tak w ogóle to w piwnicy mam 2 wielkie wory ciuchów ciążowych od szwagierki i jej koleżanek, ale większość z nich jeszcze za duża - na większy brzuch. Póki co wzięłam sobie ciążowe legginsy z H&M (polecam) i kilka bluzek.

BB_Anna ja też niektórych dżinsów już nie noszę bo mi ciasno w nich jak siedzę a nie zawsze mogę się rozpiąć :-p
sukienki masz rację są ok i kupiłam sobie takie super spodnie w bershsce:
Bershka Polska - Spodnie z obniżonym stanem Bershka
podobne do tych tylko mają w pasie gumkę, czarne i na pasku mają wyszyte zdobienia. Są super wygodne i w dodatku bardzo przewiewne więc na całe lato będą super i na przyszły rok tak samo :)

w bluzki wszystkie się mieszczę tylko niektóre w biuście są bardzo napięte więc je sobie też już odpuszczam :-p

reklama
hej , u mnie problem jest w dupie, bo niby nie przytylam a do moich kochanych jeansów wejde, ale mam ciasno w pupie i zaczynam mieć opiete uda, czyli hormony robia swoje, bo na wadze może kilo utyłam, natomiast wszystkie bluzki mam ok, troszkę biust mi urosl z miseczki A do b/c, ale nie mam ciasno, tylko w tej pupie już ciasnota :crazy::shocked2:

Nie wiem co jest, bo znowu mdlosci mnie dopadają, a już miałam luzik, a tu wczoraj a dzisiaj rano już kleczalam nad wc bo miałam wrazenie,ze zwroce .

Do góry