reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

Monila czy robiłaś jakieś specjalne badania które mogłyby wskazać poród przedwczesny?

paola890411 3mam mocno kciuki za dzisiejszą wizytę !

ale się nie wyspałam jak zawszę kręciłam się z boku na boku echhh.......

reklama
ja robiłam wymaz ktory miał sprawdzic czy nie ma zadnych bakteri ktore mogłyby spowodowac przed wczesne odejscie wod płodowych , bo u mnie od peirwszego odejscia wod do porodu mineło 2,5 miesiaca co na logike jest nie mozliwe ... a porod zaczoł sie dlatego bo dostałam infekcji wsrod macicznej oraz podejrzewali sepse , wiec moj lekarz traktuje to jakoby ta sepsa była .. oczywiscie toxo i awidnosc robiłam bo to u mnie tez akurat był problem w pierwszej ciazy , cytomegalie tez robiłam bo to tez cholerstwo nie leczone moze spowodowac obumarcie płodu .. za ten wymaz ktory robiłam placiłam 150 zł .. a teraz jak trafiłam do szpitala znowu mi go robili i wyszło ok tak jak przed zajsciem w ciaze

paola trzymam kciuki za prenatalne &&& i nie obgryzaj juz tych paznokci bo nic ci nie zostanie :-p

Zapytam swojej lekarz o ten wymaz i tak jak któraś z Was pisała będę notowała pytania w notesiku i pójdę z zestawem pytań do mojej lekarz :)

uwaga uwaga robię dzisiaj kotlety z kalafiora - mam nadzieję że mi się uda ;-)

Sylwia daj znac poznije jak wyszły bo sama mam na nie ochote :-p

a ja od rana pochłonełma cały duzy słoik ogorkow kiszonych :-pmmm pycha

paola a możesz mi napisać czy robiłaś do tego badani krwi PAPA i wolna BHCG?? bo ja dalej nie wiem kiedy to zrobić a nawet już nie zdążę przed wizytą bo czeka się na te wyniki 5 dni roboczych :-(

sorry że tak mało ale mam dużo pracy mam i nie mam czasu ....

Jane: Nie nie robię tych badań bo :
Po pierwsze moja lekarka prowadząca się mnie pytała czy chce iść na te prenatalne, bo ona też robi przezierność karkową itd , ale niepełne te prenatalne, a jak chce dokładne to muszę iść gdzie indziej:)więc się umówiłam jakoże chętnie zobacze inne usg :)
jak się umawiałam to lekarz się mnie pytał jakie badania chce, bo pappa i reszta są bardziej jak ktoś w rodzinie ma jakieś genetyczne problemy i raczej po 30-35 roku życia, sam mi polecił żebym zrobiła zwykłe genetyczne....:-)

paola dzięki bo napisałaś prenatalne i myślałam, że te pełne
najwyżej zobaczę co mi powie ta ginka... może jak zrobi USG i będzie ok to mi to też wystarczy bo w sumie też nie mam żadnych wskazań ani podwyższonego ryzyka.

Ja też zrobiłam samo USG genetyczne, badania krwi czyli ten Pappa itd sobie odpuściłam.

Kurcze dziewczyny zaczyna mi być naprawdę ciasno w moich ciuchach. Z jednej strony mnie to wkurza, a z drugiej rozczula :-) Wczoraj założyłam koszulkę i mi się guziki na brzuchu rozchodziły! Jeszcze sukienki są OK ale w nich najbardziej widać już brzuszek. Spodnie niektóre są dobre ale jak siadam to rozpinam. Niektórych rzeczy już w ogóle nie mogę założyć. Z tej okazji wpadłam wczoraj do Orsaya i trafiłam na wyprzedaży bluzeczko-tunikę i jestem w niej dzisiaj w pracy i jest cudownie :D

Tak w ogóle to w piwnicy mam 2 wielkie wory ciuchów ciążowych od szwagierki i jej koleżanek, ale większość z nich jeszcze za duża - na większy brzuch. Póki co wzięłam sobie ciążowe legginsy z H&M (polecam) i kilka bluzek.

BB_Anna ja też niektórych dżinsów już nie noszę bo mi ciasno w nich jak siedzę a nie zawsze mogę się rozpiąć :-p
sukienki masz rację są ok i kupiłam sobie takie super spodnie w bershsce:
Bershka Polska - Spodnie z obniżonym stanem Bershka
podobne do tych tylko mają w pasie gumkę, czarne i na pasku mają wyszyte zdobienia. Są super wygodne i w dodatku bardzo przewiewne więc na całe lato będą super i na przyszły rok tak samo :)

w bluzki wszystkie się mieszczę tylko niektóre w biuście są bardzo napięte więc je sobie też już odpuszczam :-p

reklama
hej , u mnie problem jest w dupie, bo niby nie przytylam a do moich kochanych jeansów wejde, ale mam ciasno w pupie i zaczynam mieć opiete uda, czyli hormony robia swoje, bo na wadze może kilo utyłam, natomiast wszystkie bluzki mam ok, troszkę biust mi urosl z miseczki A do b/c, ale nie mam ciasno, tylko w tej pupie już ciasnota :crazy::shocked2:

Nie wiem co jest, bo znowu mdlosci mnie dopadają, a już miałam luzik, a tu wczoraj a dzisiaj rano już kleczalam nad wc bo miałam wrazenie,ze zwroce .

Do góry