reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

czyli polecacie troche wolnego w pracy i do łóżka?
chyba przejdę się do innego lekarza na konsultację żeby się uspokoić, w sobotę mam wesele w rodzinie i nie wiem co zrobić\

reklama
betty idz na L4 i raczej lez, nie tańcz nie skacz ,nie spaceruj za dużo ogolnie nie forsuj się, krwiak musi się wchlonac a do tego potrzebuje lezenia. Moja kolezanka miała krwiaka i z tego co pamiętam przez tydzień polegiwala na L4.

Kasoku prez tydzienno to szybko jej sie wchłonoł ja leze juz ponad miesiac i od prau dni dopiero moge pwoiedziec ze wsio wyleciało bo juz nie mam zadnych brudzen nic ,

betty a co do wesela to mogłas zapytac gina , ja cały czas od ponad miesiaca tylko leze i wychodze na siku i po krwiaku sladu nie ma tak mysle a jak jest okaze sie w czwartek , my mamy za tydzien wesele i juz z ginem na pocztaku lipca o tym mowiłam i powiedział ze jesli pojade to jedynie po to by siedziec na stołku i tyle. A wogole to czemu lekarka odrazu nie dałą ci l-4 ?? nie rozumiem tego ...

nie przez tydzień lezala plackiem, a potem oszczędnie zyla, teraz z nia rozmawiałam i powiedziała,ze jej się wchlanial dwa miesiące, potem wrocila do pracy ale bardzo się oszczedzala, tak wiec tydzień lezenia non stiop, potem więcej lezenia niż chodzenia

Aha zle zrozumiałam sorki :-)
a ja leze tyle czasu plackiem i od paru dni widze poprawe tzn nic nie widze :-p mam czysto ;-) i mam nadzieje ze bede juz mogła sie ruszac ;-)

może nie dała zwolnienia, bo faktycznie jest mały, nawet pytałam czy mogę normalnie pracować, to powiedziała, że spoko, tylko żebym przerwy od komputera robiła, i nic więcej, a tak na codzień, żebym nie przemęczała się, a z tego co czytałam to i z seksem należy uważać i najlepiej odpoczywać, no nie wiem, mam zaufanie do niej, ale też jakieś wątpliwości, czy mnie trochę nie olała

betty no ja uwazam ze lepiej dmuchac za wczas niz poznije płakac ... mogła ci dac l-4 przynajmniej na tydzien lub dwa ... no ale miejmy nadzieje ze wie co robi :-)

betty nie popadaj w stresy, jak nie dala l4 tzn ,ze nie jest taki diabel straszny, po prostu w domuczesciej sobie lez i tyle, nie DZWIGAJ, i nie spaceruj za dużo, siaty z zakupami maz ma dzwigac. Pamietam jak w październiku zeszłego roku gin mi zrobil usg i powiedział,ze widzi mięśniaka i w ogole mam bardzo brzydko wyscielona macice, nierówno itp. itd., poplakalam się, zmieniłam gina na ordynatora pana docenta i jak robil mi usg przed zajściem w ciaze zadnego mięśniaka nie widzila i chwalil grubość mojego endometrium i chwalil macice, wiec sama widzisz, nie jest tak zle, a ja Cie to niepokoi zapisz się na te prenatalne, oni robia to usg na bardzo dobrym sprzęcie, poza tym maja odpowiednie doświadczenie. Będzie kochana dobrze :tak:

reklama
dzięki laski za rady i wsparcie, mam nadzieję że będzie dobrze, bo taki fajny już ten mój mały, fika sobie w brzuszku i wyciąga rączki, zwolnię obroty, tak jak kasoku mówisz zapisze się na prenatalne i tyle, a na weselu sobie posiedzę i z raz zatańczę, trudno czas ustalić priorytety :-(

Do góry