reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

reklama
Beti 1986 to masz urodzinki tak jak moja babcia :)
Trusia77 ja już dzisiaj zwatpilam, caly czas mnie podbrzusze gniecie, pobolewa, jak chodze ok, jak usiade zaczyna się, czuje macice napieta, no nic, biore ta lutke i grunt żeby nie spanikować :tak:

kasoku, Trusia77 z tym pobolewaniem mam IDENTYCZNIE i tak samo jak więcej się poruszam to mnie boli, kłuje i dlatego wcześniej poszłam do lekarza bo się martwiłam - a lekarz wyraźnie powiedziała że jeżeli nie ma plamień wszystko jest w porządku no i chyba najważniejszym badaniem jest progesteron z krwi, dzidziuch rośnie musi mieć gdzieś miejsce dlatego nas tak pobolewają te podbrzusza.

Nadrabiam tym jedzeniem najpierw kabanosy a teraz jogurt z czekoladą :szok:

Mąż pojechał z kolegą na "nockę" na ryby a ja sama z tv, komputerem i masą jedzenia :-D

Przepisal mi lutke jak jeszcze nie bylam ciąży, bo w II fazie mój poziom progesteronu był bardzo nizutki i dlatego m.in tak długo starałam się o dzidzie, brałam lutke od 16 dc do 24 dc, jak zaszłam nie odstawiłam luteiny w 24 dc tylko brałam do 6 tc, dwa tyg temu zaczelam plamic, wiec gin kazal mi brac dupka 2 razy dziennie, ale po nim zle się czuje, dzisiaj caly dzień pobolewa mnie brzuch, nie plamie chwala Bogu, ale brzuch mi dokucza, wiec wzielam sobie luteinę, ona nie zaszkodzi a być może pomoze, tylko,ze po niej mam przykre wdecia i bol jelit dla odmiany, pobiorę kilka dni i odstawie, dupka brałam 5 dni i wystarczylo,zeby wszystko się uspokoilo, nie wiem czy ten brzuch mnie boli na poważnie, czy cos tam się rozciąga, naciąga, na wszelki wypdek poleze kilka dni i pobiorę lutke.

Kasoku jeśli boli cię i twardnieje to wg mnie to nie luteina a magnez by pomógł, ja brałam jak właśnie miałam twardnienia jak siedziałam czy leżałam, a ciągnięcia przy chodzeniu i to samo nie przechodziło.... tak mi się wydaje. Może spróbuj, magnez też nie szkodzi. Ja brałam 3xdz a potem zmniejszyłam do 2. Po luteinie gazy to norma, jak leżalam w spzitalu to obok kobitka biedna musiała się męczyć bo chciała się przede mną hamować. Ona brala luteinę bo miała rozwarcie

Ja zjadłam rybę i mam zgagę, wypiłam pierwszy raz w życiu chyba 1,5l wody, paczkę flipsów i zjadłam kilka ciastem imbirowych ale są tak mocne, że wypalą mi zaraz przełyk :D

Kładę się , dobranoc i do jutra

czesc
wczoraj już się nie odzywalam bo wrocilam pozno a jeszcze zakupy musieliśmy zrobić potem obrobka młodego i jak poszlam go uspic to sama odpadłam
jak tylko dopije kawke to ubieramy się i lecimy po wędliny i owoce z warzywami i chyba zaliczymy Biedronke po drodze a po południu dzialeczka i grill:-)

wizyte opisałam w odp dziale ,ogolnie jest ok ,maluszek fikal az nie można go było zmierzyć i ma ponad 7cm,kurcze musze nauczyć się umieszczać zdjęcia
zlapalam tez innego gina na dyżurze i zapytałam o te leukocyty kazal dużo pic i zakupić cos w aptece z zurawina i za 2 tyg powtarzamy badanie

Witam

Sylwia napisze i tu ciesze sie ze wszystko jest wporzadku i ze maluszek taki ruchliwy :-)
ja cały czas pije herbatkę żurawinową tak zapobiegawczo jakos po pierwszej ciazy weszło mi to w krew i tak juz zostało :-p mam tez zawsze suszona zurawinke , i zagryzam kiedy mam ochote

jejciu na dzis zapowiadali u mnie upał 36 stopni :szok: o zgrozo padne w tym łozku :-p

Ostatnia edycja:
reklama
Ale wam zazdroszcze usg prenatalnych i takich duzych maluszków :-) Ja mam z was chyba najmlodszą ciążę bo mam termin na sam koniec lutego i takie usg bedę miała dopiero po 20 sierpnia. To prawie miesiąc różnicy między moją ciążą a niektórymi z was...
Mdłości męczą mnie chyba bardziej aż czasami mnie pociągnie do wymiotu, a u niektórych z was to już mija...
a z pamięcią też chyba coś u mnie kiepsko, bo coś miałam napisać i już nie pamiętam co...

Do góry