reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

Kasieczek zdrowka zycze :*

Sylwia9 co do owocow pestkowych to nic takiego nie słyszałam , ja zajadam sie jabłkami i nektarynami ;-)

a ja was podczytuje ale jakos brak wenny do pisania , wogole jakis dołek mnie złapał ciagle tylko płacze i zastanawiam sie po co ja leze skoro pewnie i tak sie to zle skonczy :-(ehhh

wczoraj wieczorem gadałąm z ciocia na skypie i okazało sie ze moja kuzynka tez jest w ciazy i ma dokładnie ten sam termin porodu co ja :-p

a jak ja powiedziałąm cioci ze tez jestem w ciazy to wujek z radosci takie sobie drinki robił ze sie ululał :-p:-D

miłej niedzieli

reklama
czesc dziewczyny
ja dopiero się odzywam bo dopiero wrocilismy z Chalup,maz na wyciagnal i nie zaluje ,naświetliliśmy się,chlopaki opalili i naladowalismy baterie ale powiem wam ze jestem wykonczona

Kasieczek zdrowka i szybkiego powrotu do domku
Sylwia9 ja nic nie slyszalam o owocach pestkowych,wciagam czeresnie jak powietrze inne owoce tez nadrabiam
Kinguunia w zyciu roznie się układa ,teraz masz swoje zycie on swoje ,ciesz się ze macie dobre relacje bo dla córeczki to na pewno ważne
Monila glowa do góry ,jeszcze troszkę ,wstaniesz i już będzie lepiej

oj dziewczyny karmię drugie dziecko juz i w żadne zabobony czy bzdury nie wierzę. napiszę wam czego nie powinno się karmiąc piersią- pić alkoholu w większych ilościach i palić fajek. no i gazowane napoje nie za bardzo.
cała reszta mozna jeść i pić. pestkowe , strączkowe i co tam jeszcze.

Verita Zgadzam się;-)

Byliśmy dziś na tych smerfach ale dzikie tłumy,Marcel zaliczył kąpiel w fontannie na placu wolności,która została specjalnie na ten cel przygotowana.Miał mega frajdę.Później poszliśmy na pyszną pizzę do ogródka na starym rynku. Także dzień milutko spędzony.
Co do ruchów ja też je czuję i wiem że to na pewno to,jeszcze bardzo rzadko i najczęściej jak się położę ale jednak :-) Cudowne uczucie.

No i jestem i ja :)

słyszałam też że jak się karmi to trzeba pić jeszcze większą ilość wody niż w ciąży, a powiem Wam szczerze że przed ciążą piłam wodę jak głupia a teraz mi w ogóle nie wchodzi i pije może z litr dziennie i to zmuszając się :crazy:

No i jestem i ja :) słyszałam też że jak się karmi to trzeba pić jeszcze większą ilość wody niż w ciąży, a powiem Wam szczerze że przed ciążą piłam wodę jak głupia a teraz mi w ogóle nie wchodzi i pije może z litr dziennie i to zmuszając się :crazy:
no to odpowiem co wg. mnie nie wolno. Co do wody to tak, należy pilnować żeby popijać jak czuje się pragnienie. Ale nie jestem zwolennikiem picia na siłę. Organizm głupi nie jest i jeśli potrzebna jest mu woda, to sygnalizuje pragnieniem. Nie rozumiem picia na siłę. Nerki mają więcej roboty. Gdy karmiłam pierwsze dziecko miałam dosłownie napady pragnienia tak mocne, że mąż musiał na poboczu stawać żeby podać mi wody. Podczas karmienia córki wszystko było ok, nie widziałam różnicy wielkiej. Pestkowe owoce pozeram w ilosciach ogromnych i będę :) W ciąży nie wolno surowizny (mięso, wędzone ryby itp) a podczas karmienia jak Verita skróciła alko, papierochów i ew. Wiadomych wzdymających produktów (grochówa, kapucha smażona np) Ale moja lista żerności przy karmieniu była dłuuuga. Jadłam wszystko praktycznie. Jak młoda już była duża czyli miała ponad dwa latka i karmiłam ją tylko na wieczór i rano to po karmieniu pozwalałam sobie na małe piffko czy mini lampkę wina.
kasieczek trzymam kciuki aby jak najszybciej bylo jak najlepiej ! sylwia co do owocow pestkowych to na pewno nie powinno sie ich spozywac podcxas karmienia piersia gdyz sa wzdymajace co do wyjazdu Laurki to pojechala ona na wakacje ze swoim tata - rozstalismy sie ale zyjemy w zgodzie wiec jestem przyzwyczajona do rozstan z nia gdyz co drugi weekend jest u ojca, w zeszlym roku tez byla u niego na wakacjach dwa tyg, w ferie tydzien no i jak cos wszystko jest do dogadania ale pierwszy raz jest tak daleko i to mnie jakos przytlacza... poza tym wstyd sie przyznac ale chyba jestem troche zazdrosna bo pojechal ze swoja kobieta (sa od roku razem ona ma corke 6letnia i na prawde mi to nie przeszkadza wrecz przeciwnie bo Laura ja lubi i jej corke tez ale jakos mi glupio ze tworza taka szczesliwa rodzine a ze mna nie potrafil).... to chyba wplyw tych hormonow
tak czy siak, super że potraficie znaleźć wspólny język po rozstaniu. Rozumiem co czujesz bo ja moich nie wyobrażam sobie puścić gdzieśdalej..jestem zaborczą i zakochaną w swoich dzieciach matką i to byłyby dla mnie tortury! 3maj się.
Dziewczynki ja od wczoraj w szpitalu przez uporczywe, Krwiste wymioty.. niestety. Pozdrowka dla was!
o Jezusiu..biedna jesteś..może jednak te leki choć trochę hamowały te wymioty...mam nadzieję że w szpitalu Ci pomogą bo to nie może tak trwać.....daj znać jak wrócisz &&& Wróciliśmy z basenów, było super. Opaleni a dzieciaki wyszalane na całego :) Tak się spiekliśmy, że siedzę i robię balsam bo nocy nie przetrzymamy jak nie posmarujemy czymś pleców :) A odcisk jeszcze mi się zrobił chyba od pływania heh..cos nie tak z moimi stopami bo co chwilke odciski mam i boooli. Nie przynudzam. do jutra!

Dziewczyny pomocy !!!! Okropny ból gardła, zaczerwienione, do tego ból głowy, ze nie wspomnę od 3 dni migrene. Ogólnie słabo sie czuje i nie wiem gdzie w taka pogodę mogłam sie zaprawic :( Pomóżcie, co mogę za leki brać, a może macie swoje sprawdzone metody. Będę wdzięczna. Nie chce małżeństwa truc lekami :(

można brać tylko paracetamol. kup sobie panadol sprawdź sklad i lyknij.ja wczoraj miałam taki napad migreny ale w poprzedniej ciąży ciągle mnie głowa bolała i to brałam.

eve Polecam syrop *spam* dla kobiet w ciaży z wyciagu z malin i czarnych porzeczek, płucz gardło naparem z szałwi,herbatka z miodem i cytryną,jak dasz radę przełknąć to mleko z czosnkiem i miodem.Mnie zawsze takie specyfiki ratowały przy infekcjach w ciąży i nawet szybko mijało.

Ja rozpoczęłam wielkie pakowanie bo jutro jak M wróci z pracy to jedziemy na działkę nad jeziorko. Pogoda jak na razie zapowiada się jak marzenie.Mam nadzieję że taka się utrzyma bo hamak,leżaki,basen,książka, woda z miętą i cytryną czeka:-D Pewnie nie bardzo będę się odzywać bo tam z netem kiepsko ale jak coś to się nie wypisuje;-)

reklama
Witam

jejciu ja dzis wstałam z taka ochota na drozdzówke z makiem ze to były moje pierwsze słowa po obudzeniu :-p tak wiec mezus przed praca skoczył mi do piekarni i kupił mi drozdzówke z makiem i z serem a do tego Kubusia :-p no i juz zajadam a z makiem mmm pycha;-)

Eve zdrowka zycze :*

Ajentka udanego wypoczynku Wam zycze ;-)

Do góry