reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

Witaaam :)

No to musiałam Was nadrobić ! MASAKRA o tych porodach! Ja pierdziele ja właśnie zawszę się bałam CC i tego dochodzenia do siebie ale z tego co przeczytałam i w sumie z tego co sama przeszłam jak rodziłam naturalnie takie maleństwo a tyle chorób nabyło to chyba też się zdecyduje na cesarkę, ale pytanie jeżeli zaczną brać mnie skurcze i rozwarcie mogę powiedzieć lekarzowi że chce cesarkę????

Co do badań ja teraz za tydzień będę robiła wszystkie badania które moje doktor wypisała mi na karteczce w tym jest ta toksoplazmoza - a na to badanie koniecznie bo pracuje w restauracji gdzie jest sushi i sama je uwielbiam i jak jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży a już coś przeczuwałam bo to co lubię to mi nie smakowała a głównie chodzi o sushi - surowa ryba itp.

Co do sprzątania to mój mężuś do tego w ogóle się nie kwapi aczkolwiek ciężko nawet go namówić żeby posprzątał po sobie bo słyszę słowo "za chwilę".. Może też inaczej bo mieszkamy z moimi rodzicami...

Nie wiem czy to możliwe ale serio po mału mijają mi wszystkie dolegliwości ciążowe bo ostatnio już mnie prawie nie boli podbrzusze, mdłości są na prawdę rzadko tyle że jeszcze często głowa mnie boli i zmęczenie mnie łapie w dzień, ale już jest dużo lepiej a to dopiero 9 tydzień czy to w ogóle możliwe? Wczoraj się ważyłam w pracy i chciałam powiedzieć że schudłam i to 3 kg :szok: a wydaje mi się że tyle jem <no tak po południu dopiero bo rano mam wrażenie że nie jestem głodna> .
Miałam dzisiaj iść do gin ale niestety nie załapałam się bo gin dzisiaj nie przyjmuje "przedłużony weekend" - tacy to mają dobrze ;-)

reklama
Sylwia ja przed cc miałam skurcze co pare minut i rozwarcie doscyc ładne ale cc i tak musieli zrobic zeby zobaczyc w jakim stanie jest macica , tylko kurcze nie wiem jak to działa w przypadkach kiedy nic nie zagraza ani Tobie ani maluszkowi ....ciezko mi powiedziec ...

a włąsnie dziewczyny powiedzice mi jak to jest z tym koncem 3 miesiac ? zakancza sie w 12tc czy w 13? bo na necie rozne opinie sa a ja juz zgupłam a kurcze nie pamietam jaki schemat brałam pod uwage w pierwszej ciazy ...:-D

Ostatnia edycja:
witam :)
podczytuję ale nie mam za bardzo czasu pisać.

mama stacha jeżeli masz wskazania do badań prenatalnych to powinnaś je mieć na nfz zrobione. Pewności nie mam ale tak szybko na stronie sprawdziłam u mnie i mieli wpisane że USG w II trymestrze 150 zł więc pewnie tyle to kosztuje plus badanie krwi też trochę może.

katia a nie lepiej zapytać co im potrzebne? Może mata edukacyjna? bo rowerku to to dziecko jeszcze długo nie będzie używać ... ja bym wolała bardziej praktyczny prezent dostać.

kerna ja jestem z Rzeszowa i najprawdopodobniej będę rodzić w Szpitalu Miejskim na Rycerskiej. Ogólnie różne opinie słyszałam... złe też ale mój gin tam pracuje. Może popytam go jak będzie bliżej porodu jak to tam wygląda. A co do profamili to kasieczek tam chyba będzie rodzić to może ona ci coś więcej powie na ten temat. Ogólnie warunki na pewno mają świetne ale to jest tylko szpital położniczy i w razie większych komplikacji nie wiem jaki mają zakres usług??

teoretycznie w polsce nie ma czegos takiego jak cc na zyczenie. no chyba, ze sie sobie jakos zalatwi:)

sylwia9 moj maz nie znosi sprzatac:/ nie mozna sie doprosic... wow 3 kilo na minusie:) a wage normalnie masz w normie czy na plusie?

katia daj ile mozesz i tyle:) na pewno 50zl starczy moim zdaniem

wiecie mnie po przezyciach z rana krocza denerwowaly teksty, ze po porodzie sn szybciej dochodzisz do siebie i mozesz sie swobodniej dzieckiem zajmowac. owszem jak sie nie ma zadnego naciecia to moze i tak jest ale ja przez dwa dni nie mialam sily zwlec sie z lozka, w nocy nie spalam bo tak mnie bolalo krocze bo mialam dren wlozony. a nikt mi nie powiedzial, ze moge prosic o jakies leki:/

Ten chłopczyk na którego chrzest się wybieramy w zeszłym tygodniu skończył roczek, więc już taki malusi nie jest. Właśnie pytaliśmy jego rodziców o prezent no i woleliby pieniążki. Myślicie, że jak damy 100zł plus jakąś książeczkę to będzie ok? Teraz mamy sporo wydatków, bo chodzę prywatnie do lekarza i prywatnie robię wszystkie badania.

Sylwia z tego co wiem w Polsce nie ma cc na życzenie.

Beti no właśnie, mało kto mówi o tym kroczu po porodzie. Tutaj dosyć często zdarzają się komplikacje.

Monila mi się wydaje, że jak kończysz 12tc to następnego dnia jesteś już w II trymestrze. Ale ja mogę się mylić, bo sama późno zaczęłam rozumieć jak się liczy tc :-p

no i poklocilam się z mezem,wie dobrze ze się stresuje a jeszcze fochy strzela mi przez telefon:wściekła/y:

co do porodu to ja miałam silami natury ,bole zaczely się o 16 a maly był na swiecie o 21.05,malego wypchnelam na 2 skurczach i strasznie popekalam mimo nacinania krocza ale powiem wam ze najgorzej wspominam skurcze a nie sam porod,potem to już nawet zartowalam ze nie chce zwykla nitka tylko zlota lub srebrna bo jest weekend i najlepiej haftem krzyżykowym żeby ladniej było,o 5 rano sama wstałam pod prysznic i nawet nie chciałam żeby pielegniarka stala pod drzwiami,chodzilam już na nast. dzień tylko szwy czułam jak siedziałam na pupie a na spacery smigalam już po 4 dniach,natomiast lezala ze mna kolezanka z osiedla i ona miała cc ,pamiętam jak cierpiała ,to wstawanie ,pionowanie ,nawet w nocy prosila mnie o pomoc przy malym,mysle ze każdy inaczej znosi bol

katia jak już taki duży to co innego :-p jak nie ma cie to dajcie ile możecie.

my już od kilku lat kupujemy to samo na chrzty ale to tylko rodzinie. Kupujemy grawerowaną grzechotkę. Ja bym chciała coś takiego na pamiątkę dostać.

ja też nie wiem jak się trymestr liczy ale są kalkulatory i tam podają kiedy się trymestr kończy

my zawsze na chrzty rodzinne dalejmy 200zł , a na chrzyt moich chrzesniakow wiadomo o wiele wiecej i jeden dostał dodatkowo złata bransoletke z grawerem bo tak chcieli rodzice ;-) Kati takze ja mysle ze ta 100 i ksiazeczka w zupełności wystarcza:tak: zawsze sie daje tyle ile kto moze a wiadomo przy ciazy tez sa wydatki ;-)

jejciu fajna jest taka grzechotka tez bym taka chciała dostac ;-)

monila ja zawsze kupuję z tej formy bo mi się bardzo podobają: METALFUSION S.C. - pracownia jubilerska
można wygrawerować imię, datę urodzin i na niektórych nawet godzinę urodzenia :-)
dodatkowo pakują w niebieskie albo czerwone pudełeczko.
naprawdę super pamiątka i ostatnio jak kupowałam jakiś rok temu to chyba 200 zł zapłaciłam więc cena do przejścia. W środku są bursztyny:tak:

reklama
Jane sliczne te grzechotki,my kupowaliśmy wszystkim dzieciom srebrne lyzeczki ,z bursztynem na końcu i grawerem

dziewczyny wlasnie wypadly mi 2 plomby z zebow(obok siebie)chyba leza mi żeby w tej ciąży,bo o włosach i cerze zal wspominac

Do góry