kerna
http://www.lauraziobro.pl
Eve wiesz co mi sięmarzyła taka poducha ale nie mogłam znaleźć tańszych, wszystkie w granicach stówy i dałam sobie spokój. Podkładałam sobie zwykłe poduszki ale teraz mam plan i sobie uszyję )))))))
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
słonecznie, gorrrąco ,upalnie Dzeiciaki odpoczywają w łóżkach, ja sie relaksuję od ich wrzasków i zaraz zmykamy na działkę. Skurcze można, pewnie czasem brzuszek sienapina. Mi też przy większym wysiłku lub gdy siębardzo zdenerwuję :/ ale za chwilę puszcza na szczęście.Jak się w ogóle czują przyszłe mamusie?
U mnie pogoda beznadziejna pada i zimno jak na jesień
Małkus już w 11 tygodniu można mieć skurcze??
oo to jak coś siędowiesz to daj znać ok? Ja mam kawałek do Rzeszowa i jest to jedyne miasto najblizsze gdzie mogłabym łaskawie urodzićkerna dokładnie nie wiem jak to w profamili wygląda ale jak się w pracy ujawnię już to popytam bo jedna koleżanka tam rodziła a i inne też pewnie ale póki co nie poruszałam tego tematu bo nie było sensu. Wiem natomiast na pewno, że znajoma mojej koleżanki przyszła do nich "z ulicy" bo mieszka pod Krosnem i była na zakupach w Rzeszowie (miała ze sobą torbę do szpitala bo to taka trochę krejzolka) i poszła tam zapytać o poród i ją przyjęli
podejrzewam, że tam pozycje są do wyboru i skoro to prywatny szpital to możesz rodzić jak ci wygodnie. Nie wiem jak z miejscami?? Ja cały czas się zastanawiam bo jednak to łatwa decyzja nie jest i komfort rodzącej jak widać bardzo ma znaczenie ale dalej nie wiem... później pogadam z moim ginem. Zobaczę jakie on ma do tego podejście... jak zobaczę, że jest ukierunkowany jednotorowo i bardzo tradycjonalistycznie to przemyślę to jeszcze.
kasieczek chcę chodzić ale jeszcze się nie dowiadywałam o koszty
Jasne, że bywająwskazania do podania oksy, wywoływanie porodu itd. To nie jest zawsze zło. Jedynie nie zmienia to faktu, że bardziej boli A czasem jest podawana niestety niepotrzebnie. Fajnie że miałam możliwość przyjęcia pozycji chociażby w pierwszej fazie jaką chciałaś.kerna to fakt, oksytocyna wzmaga bole, ale ja dziekuje,ze mi ja się zdecydowali podac, bo bardzo szybko poszla akcja i po 4 h corcia już była na swiecie. Jak miałam bole kazali mi chodzic po korytarzu, a ja w momencie bolu nie potrafiłam ustac na nogach i klekalam, mi pomagala pilka i siedzenie na zydelku, nie ma reguly, kazda z nas inaczej będzie to przezywac i odczuwać bol, oczywiście nie powinny się polozne wtryniać co w danej chwili powinnysmy robic, ja szczerze mowiac nie sluchalam ich, siedziałam na pilce bo czułam ulge ,albo lezalam w pozycji embrionalnej i tez mi było lepiej.