reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

czesc

Patrycja trzymam kciuki za synka,mam nadzieje ze szybko wyjdziecie
Sylwia ja tez jakos za dużo nie biegam do wc ale może nasza taka natura ,w poprzedniej ciąży dopiero jak szymek bl duzy to naciskal na pęcherz i to wspominam ako koszmar co godzine do łazienki i tak cala dobe,wierz mi jeszcze się nabiegasz

Verita podobno od dzisiaj ma być coraz ladniejsza pogoda wiec może jeszcze się poprawi

Paola rozumiem twoje obawy , ja mam wizyte w piątek a już zaczynam się stresować

u mnie wczoraj ciezki dzień ,młody nie zauwazal taty tylko pamietal slowo"mamooooo" i tak cale dzień,wieczorem już miałam lekkiego nerwa i taki bol glowy ze musiałam wziąć apap,w nocy tez zle spalam,snily mi się jakies głupoty

my zaraz zbieramy się do lidla bo dzisiaj ubranka ze Spidermenem a moje dziecko ma faze na te postac

Małkus(bo tylko ona chyba z moich okolic) w Rumii w Auchanie będzie taka akcja spoleczna ze można sobie zrobić bezpłatne badanie usg 4d ,pewnie będą spore kolejki i nie wiem czy to nie za wcześnie dla nas ale pisze ,będzie to w dniach 20-21 lipca

reklama
Z tym sikaniem to przecież nie jest przymus. Ja też stosunkowo rzadko odwiedzam toaletę. Ale jest lato, organizm więcej wody spozytkowuje. Zima, w pierwszej ciąży, latalam co chwila. Szlam siusiu przed wyjściem z domu i potem juz w samochodzie chciało mi się znowu.

Hej, hej :)
Witam się poweekendowo :D

Ewanh bardzo, bardzo mi przykro :(

Sylwia9, a może zrób tak: zadzwoń do swojego lekarza i powiedz, że jest Ci ciężko i że chciałabyś pójść już na zwolnienie, a wizytę masz dopiero w sierpniu. Zapytaj czy lekarz mógłby wypisć takie zwolnienie i Twój Mąż je odbierze.
Ja tak zrobiłam z receptą na duphaston, tzn lekarka sama to zaproponowała. Bardzo się cieszę, ze mam takiego lekarza, dla którego jestem pacjentką nie tylko wtedy, gdy jestem na wizycie i zostawiam w jego gabinecie 100zł, ale również poza nim. zawsze mogę zawdzonić o coś zapytać, poprosić.
Może spróbuj to tak załatwić.

Dziewczyny tyle naskrobałyście, że nie pamiętam wszystkiego :p

Ale dziś będę już normalnie :)

No właśnie a ja się obudziłam i tak pomyślałam że muszę was o siusianie zapytać a tu temat sam się rozwinął. Ja właśnie też nie siusiam tak dużo a w nocy w ogóle nie wstaje. W poprzedniej ciąży wstawałam 2 razy w nocy tylko nie pamiętam w którym to było miesiącu, ale wiem że brzuszek już miałam, to pewnie jeszcze "na ciesze" się wstawaniem na siku.

Ja mam wizyte dopiero po 20 sierpnia, jejku to strasznie długo nie wiem jak wytrzymam....też sobie gin nie miał kiedy jechać na urlop... a do innego trzeba się zapisywać miesiąc do przodu więc nie mam gdzie iść wcześniej. Pozostaje mi być dobrej myśli i cierpliwie czekać. Zazdroszcze wam które niedługo macie wizyty i zobaczycie dzidzie.

Małkus(bo tylko ona chyba z moich okolic) w Rumii w Auchanie będzie taka akcja spoleczna ze można sobie zrobić bezpłatne badanie usg 4d ,pewnie będą spore kolejki i nie wiem czy to nie za wcześnie dla nas ale pisze ,będzie to w dniach 20-21 lipca

wow! musze gdzieś poczytać...no fakt szkoda, że troszkę później tego nie robią :-D będę miała dopiero skończony 11 tydzień :)

no to widzę że nie tylko ja mam ten problem z sikaniem :) trochę się uspokoiłam no ale nie możliwością jest to że rano leje jak głupia a później dosłownie po troszeczku czytałam że jest coś takiego jak gestoza, pójdę do Pani lekarz i się dowiem, albo od razu sama zrobie sobie badania bo i tak prywatnie robię...

89katia czas mi tak wolno leci że faktycznie zadzwonie do mojej gin i chociaż zapytam czy będę musiała normalnie płacić za wizytę jak tylko przyjdę po zwolnienie...

Witam sie u mnie pochmurno i deszczowo ...

co do sikania to ja tez jakos tak przesadnie czesto nie chodze , w nocy wstaje tylko raz no i nad ranme koło 6-7 musze wstac bo cisnie na pecherz ;-) ja mam znowu nadmiar gazow :-p hahah

wstałam dzis jakas zmeczona i nie do zycia

Ja mam wizyte dopiero po 20 sierpnia, jejku to strasznie długo nie wiem jak wytrzymam....też sobie gin nie miał kiedy jechać na urlop... a do innego trzeba się zapisywać miesiąc do przodu więc nie mam gdzie iść wcześniej. Pozostaje mi być dobrej myśli i cierpliwie czekać. Zazdroszcze wam które niedługo macie wizyty i zobaczycie dzidzie.
oj, oj na pewno jest wszystko super! Zdążysz z wizytą do 10tc???
my zaraz zbieramy się do lidla bo dzisiaj ubranka ze Spidermenem a moje dziecko ma faze na te postac
o kurczę to i ja się wybiorę bo u nas to samo! :) :sorry:
Witam się;)) Od soboty objawy delikatnie ustały- nawet zaczynam się martwić, ale wcześniej to był koszmar- modliłam się,żeby się już skończyło;))Ostatni miesiąc tak naprawdę to oprócz pracy tylko śpię;)))
no to chyba powinnaś się cieszyć że masz spokój :) U mnie było kilka dni fajnych, bez mdłości i nawet z lekką energią do życia, niestety wszystko wróciło..
Witam się wieczornie, ja tak tylko na szybko chciałam wam powiedzieć, że jednak wylądowałam z synkiem w szpitalu. Na razie nie wiadomo od czego ta biegunka z krwią, rotawirusa wykluczyli, jutro bądą robić kolejne badania. Trzymajcie za nas kciuki.
&&&& zdrówka! No i kolejny tydzień. Póki co spod znaku wody i chmur. Wczoraj wieczorkiem udało mi się wyskoczyć do bariku na wodę z cytryną z dziewczynami, ale smród dymu papierosowego zniechęcał mnie do siedzenia i miałam ochotę zwymiotować. Jak kiedyś przed laty paląca byłam i nawet pomimo rzucenia 'pachniał' mi ten dym tak teraz mam ochotę udusić sprawcę. Ale i tak fajnie było bo na moje zszargane nerwy wczorajsze to był miód! Do tego muzyka bałkańska i wymacane nowe chusty do noszenia..już nie mogę się doczekać aż zamotam i w chuście wyjdę z kruszynką na spacerek....ahhhh

Ostatnia edycja:
reklama
kerna Dobrze wiedzieć że masz doświadczenie w chustowaniu:-) chciałabym teraz przy drugiej dzidzi wprowadzić taką metodę więc będę podpytywać:tak:
Patrycja Zdrówka dla synka, oby szybko zdiagnozowali problem i wypuścili Was do domku.
Ja dziś byłam na pobraniu krwi, 150zł pękło:dry: Małego nie miałam z kim zostawić bo M w pracy i mój dzielny chłopczyk dzielnie przeczekał obok na krzesełku,mówił że pilnuje mamusię:-D Mój synuś kochany:tak:

Do góry