reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

czesc dziewczynki

witaj Kasiu

Sylwia dziewczyny dobrze pisza ,już teraz idz na zwolnienie bo twoje i maluszka zdrowie jest najważniejsze

u mnie kolejny dzień samotnie ,tz z Szymkiem ale Seba w pracy i jakos tak mi przykro bo niedziela kojarzy mi się z rodzinnym dniem,do tego jestem uziemiona z młodym co najmniej do srody

wczoraj ktoras pisala o dentyście i wieczorem ulamal mi się zab,kurcze no,jutro dzwonie i umawiam się na wizyte

do mojej wizyty zostało 5 dni a ja już się stresuje

reklama
Witam Was Mmausie,

Pogoda beznadziejna, zimno, ponuro gdzie te lato ja się pytam...

musze w końcu ruszyć się po to zwolnienie bo serio po co się męczyć...
Dziewczyny wczoraj pisałam ze znajomą która nie dawno urodziła - pisałyśmy o becikowym, wiem że może i za wcześnie o tym myśleć ale dlaczego mam przepuścić pieniądze które należą się mojemu dziecku i mi. A więc koleżanka mi pisała że jest teraz tak że do 3ciego miesiąca ciąży trzeba zgłosić się do swojej gminy? i powiedzieć że jest się w ciąży i wtedy Oni dają wniosek do wypełnienia. Czy któraś z Was coś wie na ten temat??

A ja już się szykuje do tej pracy, miłego dnia Wam życzę

sylwia ale becikowe ci się należy dopiero po urodzeniu dziecka,nigdy przed ale wiem ze teraz cos się tam pozmienialo ,tylko ze mi sie wydawalo ze zmiana dotyczy zarobkow rodzicow i jeżeli się przekraczalo 1900 z kawałkiem na osobe to ci się nie należy
może dziewczyny wiedza cos więcej na ten temat

Sylwai781122 zgadzam sie z toba becikowe nalezy sie dopiero po urodzeniu , idziesz i dostajesz papiery ktore wypełniasz i do miesiaca masz kase , nigdy sie zadnych papierow nie wypełniało przed narodzinami ... i tez mi sie tak wydaje ze zmiany dotyczyły zarobku

wysłałam mezusia do sklepu bo strasznie chciało mi sie chipsow solonych :-pwiem ze to nie zdrowe no ale co mam poradzic , jejciu normalnie niebo w buzi;-)

Cześć dziewczynki,:-)

trochę się nie odzywałam ale ciągle was podczytuję. U mnie już chyba minęły mdłości, od parę dni mogę jeść mięsko :) i nie tylko. Natomiast nadal źle jeszcze reaguje na zapachy... no i ciągle mi się chcę leżeć lub spać.
Miałam przez jakiś czas problem ze spaniem w nocy i dostałam w prezencie od męża poduszkę dla ciężarnych - dużą, jest super! Naprawdę polecam mamusią, które mają problem z zaśnięciem w nocy.
Od jakiegoś czasu się zastanawiam nad szkolą rodzenia. Wiem że to trochę w późniejszym terminach, aczkolwiek ciągle myślę nad tym czy warto iść drugi raz czy nie? co sądzicie na ten temat? Bo chodziłam dwa lata temu, jak byłam w ciąży z synkiem i nie wiem czy się coś mogło zmienić z tam tego czasu czy raczej nie?

Witam w niedzielne deszczowe przedpołudnie, pogoda nie rozpieszcza, można wiec bezkarnie wylegiwać się w łóżku i zrobić lazy day. Ja do szkoły rodzenia na pewno się zapiszę, ale nie wiem czy u mnie w mieście jest.
miłego dniadziewczyny.

wikunia:) ja wlasnie juz raz bylam w szkole rodzenie i teraz tez sie wybiore:) u nas jest refundowana przez nfz. zawsze to jakies przypomneinie o pielegnacji zwlaszcza.

Witajcie. Ja powoli odliczam czas do badania prenatalnego, mam 30 lipca, mam nadzieje, ze wszystko będzie dobrze. Czuję się fantastycznie, piersi juz tak nie bolą, no i wraca apetyt na seks.
Na plusie mam juz 2 kg:) apetyt mi sluzy oj tak... Szczegolnie na węglowodany.
Za mna męcząca podroz - zrobilam sama 1000 km, za kierownicą, w sumie bylo 2 tys bo w dwie strony, ale w pracy nie chciałam mówić.
Dziewczyny jesli macie mozliwosc bierzcie te zwolnienia, i sie nie przejmujcie, ja mam taka prace, ze moge i w domu siedziec i troche w terenie, wiec sobie tak ukladam, zebym mogla i odpoczac, wiec poki co zwolnienia nie biore, ale gdybym miala robic na nogach np. kelner i tyle godzin to bym sie nawet nie zastanawiała.

reklama
Co za beznadziejny dzień. Pada, zimno... Dzisiaj mieliśmy zrywać porzeczki na dżem i nic z tego. Moje pomidory po tych deszczach pewnie szlag trafi i szybko zakończy się sezon pomidorowy. Jestem kompletnie bez humoru, płaczę od rana ciągle i mam ochotę udusić swojego M. :sorry2: To tyle marudzenia :p Co do świadczeń to becikowe jeden jak i drugi tysiąc otrzymuje się po urodzeniu dziecka, zaświadczenie wypisuje lekarz PO urodzeniu i wówczas składa się do MOPSu. Zaświadczenie musi zawierać notkę, że matka pierwszą wizytę u lekarza odbyła do 10tc. Drugi tysiąc chyba jest uzależniony od zarobków. Jeśli jednak nie ma zaświadczenie w związku z wizytą do 10tc nie można ubiegać się ani o jeden ani o drugi tysiak.

Do góry