Sylwia z tego co się orientuje to cytologia w ciąży to nawet wymagana jest. W obydwóch ciążach miałam ją wykonaną. Z Laurką chodziłam do gina prywatnie więc dodatkowo płaciłam za cytologię, teraz chodzę na nfz za cytologię nie płaciłam.
reklama
sylwia781122
Fanka BB :)
Sylwia i ty dygasz na nogach po 12 godzin?,twoja szefowa powinna odciazyc cie i nie mowie tutaj o kodeksie pracy a o zwyklej ludzkiej przyzwoitości
co do uplawow to ja tez czasami mam ale moje sa biale lub lekko kremowe,mysle ze powinnas zadzwonić do gin i zapytać jego o zdanie
Magdzik20 super ze z dzidzia ok
ja podobnie jak Kinguusia miałam robiona cytologie i nie placilam za nia
co do uplawow to ja tez czasami mam ale moje sa biale lub lekko kremowe,mysle ze powinnas zadzwonić do gin i zapytać jego o zdanie
Magdzik20 super ze z dzidzia ok
ja podobnie jak Kinguusia miałam robiona cytologie i nie placilam za nia
Sylwia masz racje nie patrz na ludzi z pracy tylko na swoje dobro i dzidzi :-) co do cytologi to nie mam pojecia ale jak wyladowałam w szpitalu to pytali czy w tym roku miałam robiona , wiec mysle ze raczej mozna , ale mozesz sobie tez zrobic posiew (wymaz) , mysle ze cytologia i wymaz jest wliczone w wizyte u ginka;-) nie wiem jak u waszych lekarzy jest ale u moejgo wszystko łacznie z cytologia jest w cenie wizyty ...
Magdzik ciesze sie ze jest ok
Sylwia78112 wiesz na odciazenie ze strony innych raczej bym nie liczyła , jak sama sie o siebie nie zatroszczysz to raczej nikt nie ebdzie patrzałm na to ze jest ktos w ciazy , jak to mowiła szefowa mojej znajomej ciaza ciaza ale pracowac trzeba nie ma taryfy ulgowej ... tak wiec albo l-4 albo meczysz sie dalej niestety
Magdzik ciesze sie ze jest ok
Sylwia78112 wiesz na odciazenie ze strony innych raczej bym nie liczyła , jak sama sie o siebie nie zatroszczysz to raczej nikt nie ebdzie patrzałm na to ze jest ktos w ciazy , jak to mowiła szefowa mojej znajomej ciaza ciaza ale pracowac trzeba nie ma taryfy ulgowej ... tak wiec albo l-4 albo meczysz sie dalej niestety
Ostatnia edycja:
Sylwia9
Tak po 12 h latam z góry na dół czasem jak nie ma ludzi to mycie okien, jakieś wycieranie rolet i w ogóle dbanie o czystość w lokalu, nie mam zamiaru patrzeć, ale martwię się tym że pewnie będzie tak że mimo zwolnienia będą chcieli żebym "przychodziła" od czasu do czasu pomóc... Odliczam dni do 5tego sierpnia - brzuch dalej pobolewa jakby na miesiączkę. a co do tej cytologi to boje się że jak powiem ginowi o upławach to wykona tą cytologie i na koniec wywali mi kwotę do zapłaty bo za samą wizytę płacę 110zł nie wiem czy to dużo czy nie...
Dokładnie tak jak mówi Monila już chyba w tych czasach nikt się nie przejmuję kobietami które ciężko znoszą ciąże a mimo tego chcą pracować, albo jeszcze lepiej kobietami które straciły swoje dziecko lub poroniły. Każdy teraz patrzy na siebie a są właśnie tacy ludzie do których ja niestety należę że serce na dłoni by oddały a same jakby potrzebowały pomocy to inni się odwracają... Musimy liczyć same na siebie albo na bliskich bo mimo że ja bardzo dobrze żyję z szefową to i tak nie ma żadnych taryf ulgowych dla mnie. U mnie nikt nie wie z pracy że już byłam w ciąży i że straciłam dziecko bo jakoś nie darzę ludzi z którymi pracuję aż takim zaufaniem bo non stop kelnerzy się zmieniają, nawet szefowa chyba myśli że to moja pierwsza ciąża - cięzko mi jest mówić o tym co było a wiem że szefowa zaraz tą nowiną podzieliła by się po przyjaciółkach bo troszkę ma długi jezorek... a może jakby wiedzieli to inaczej by podchodzili do mnie....
Dokładnie tak jak mówi Monila już chyba w tych czasach nikt się nie przejmuję kobietami które ciężko znoszą ciąże a mimo tego chcą pracować, albo jeszcze lepiej kobietami które straciły swoje dziecko lub poroniły. Każdy teraz patrzy na siebie a są właśnie tacy ludzie do których ja niestety należę że serce na dłoni by oddały a same jakby potrzebowały pomocy to inni się odwracają... Musimy liczyć same na siebie albo na bliskich bo mimo że ja bardzo dobrze żyję z szefową to i tak nie ma żadnych taryf ulgowych dla mnie. U mnie nikt nie wie z pracy że już byłam w ciąży i że straciłam dziecko bo jakoś nie darzę ludzi z którymi pracuję aż takim zaufaniem bo non stop kelnerzy się zmieniają, nawet szefowa chyba myśli że to moja pierwsza ciąża - cięzko mi jest mówić o tym co było a wiem że szefowa zaraz tą nowiną podzieliła by się po przyjaciółkach bo troszkę ma długi jezorek... a może jakby wiedzieli to inaczej by podchodzili do mnie....
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Sylwia 110 zł to tak standardowo ja płace 120zl i w tej cenie mam wszystkie badania , mysle ze dobrze bedzie jesli zadzwonisz sobie do gina i zapytasz czy płaci sie co za cytologie i ile , ja mysle ze tutaj kasa nie jest wazna biorac pod uwage zdrowie maluszka:-)
Dziewczyny jestem za! musimy teraz dbac o siebie i uwazać, bo to chodzi o nasze maleństwa!
ja czuje sie fatalnie, sennie, nie moge sie skoncentrowac, a tak duzo bym chciala zrobic, na szczescie maz jest bardzo wyrozumialy.
jutro zapowiada mi sie caly dzien na nogach + musze jeszcze niezly catering zeszykowac, ale ja to lubie oby tylko siły były
pozdrawiam
ja czuje sie fatalnie, sennie, nie moge sie skoncentrowac, a tak duzo bym chciala zrobic, na szczescie maz jest bardzo wyrozumialy.
jutro zapowiada mi sie caly dzien na nogach + musze jeszcze niezly catering zeszykowac, ale ja to lubie oby tylko siły były
pozdrawiam
Sylwia9
eve82 podziwiam! Siły dopisują no ale ta senność ja mam to samo, dzisiaj to nawet jem i jestem pełna, tata zrobił mi herbatę z syropem malinowym i wypiłam ją mimo że na siłę, ale nie chciałam przykrości mu zrobić.
Co do męża to On chyba za mnie bardziej przechodzi ciąże jakieś takie zachcianki dziwne i potrafi spać jak wraca z pracy albo jak ma nawet wolne to drzemie w dzien - ja staram się powstrzymywac bo u mnie to wcale nie drzemki tylko śpie ze 2 h a później zasnąć nie mogę heh
Co do męża to On chyba za mnie bardziej przechodzi ciąże jakieś takie zachcianki dziwne i potrafi spać jak wraca z pracy albo jak ma nawet wolne to drzemie w dzien - ja staram się powstrzymywac bo u mnie to wcale nie drzemki tylko śpie ze 2 h a później zasnąć nie mogę heh
kasia_82
Zaciekawiona BB
witam wszystkie mamusie :-) i życzę spokojnej ciąży
trochę was podczytywałam i zdecydowałam się przyłączyć, bo tu taka fajna atmosfera
trochę was podczytywałam i zdecydowałam się przyłączyć, bo tu taka fajna atmosfera
Sylwia moze twoj mezus ma ''syndrom kuwady" to taki syndrom ze facet przechodzi ciaze razem z kobieta i ma takie objawy jak ona w 1trymestrze i moze sie trzymac do konca ciazy ostatnio wlansie z nudow na tvn player ogladałam jakies pierdoły nie wiem czy ukryta prawda czy cos i był odcinek o tym ze facet miał własnie taki syndrom , usmiałam sie troche
reklama
Beti1986
kasia witaj
sylwia jak bedziesz na zwolnieni to naprawde nie daj sie w zadna prace wmanewrowac! przeciez jakby byla kontrola to mialabys nieprzyjemnosci ty wlasnie! za gina place 100zl a za cytologie raz do roku 15 zl
sylwia jak bedziesz na zwolnieni to naprawde nie daj sie w zadna prace wmanewrowac! przeciez jakby byla kontrola to mialabys nieprzyjemnosci ty wlasnie! za gina place 100zl a za cytologie raz do roku 15 zl