reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Witam u mnie w nocy były dwie burze i to takie ze ze strachu prawie lezałam an moim mezu :-phaha a dzis od rana zimno i pochmurno oraz deszczowo , taka mała odmiana od tych upałow , od rana głowa mnie strasznie boli i mdli mnie jak cholerka , dzis mam wizyte i ciekawa jestem czy zapne sie w moich spodniach , no zobaczymy;-) jejciu moj mezus sie rano tak wyperfumował ze myslałam ze kibelek zalicze , ale mi zapachy perfum przeszkadzaja masakra jakas :-p

na86 no to maluszke juz od małego dokazuje , i pokzauje tatusiowi kto ma wieksza włądze :-p hahah

Miłego dnia dziewcyzny

reklama
Hej

Wczoraj przespałam CAŁY dzień. Aż z tego wszystkiego rozbolała mnie okrutnie głowa. W sumie nadal boli. Jestem przez to jakaś rozbita. Zjadłam śniadanie i mam nadzieję, że się jakoś rozruszam.

Dalej jestem samotna, bo Mąż kończy pracę o 20. Jeszcze tylko dziś i jutro i odzyskam Męża :-)

Monila daj znać jak po wizycie. Co do spodni, to ja praktycznie jak się tylko dowiedziałam o ciąży, to odstawiłam takie, które mogłyby mnie uciskać. Chodzę głównie w leginsach spodniopodobnych, spódnicach i sukienkach.

Jane wiem o czym mówisz, to mam tak samo. Jak czegoś nie zjem, to mam coś na kształt mdłości. Ale na szczęście po zaspokojeniu głodu jest ok.

Verita co do prowadzenia ciąży i porodu w Polsce, to zależy wszystko od lekarza i szpitala jakiego się wybierze.

Co dziś porabiacie?

Katia ja kurcze na razie gnije w domu z 2 chlopakow i nie wiem jak to psychicznie wytrzymam :szok:

chciałam dzisiaj zaliczyć zakupy bo i chemia mi się skonczyla i fryzjer miał być

Sylwia nie wiem skąd bierzesz na to siły! Podziwiam wszystkie mamy, które mają małe dzieci i są w ciąży. Mi to nawet cięzko jest ogarnąc siebie i mieszkanie, nie mówiąc już o Maluszkach!

Na86, Przytulanki? Ale Wam dobrze. Ja ostatnie Przytulanki to miałam w dniu poczęcia :D Najpierw mieliśmy zakaz, na wypadek wszelki, teraz już chyba zakaz odwołany, ale mąż się boi i woli abstynencję.

Dziewczyny, macie zwierzaki? A te które mają - śpią te zwierzaki z Wami w łóżku? Ja mam małego pieska i jak już zadomowił się u nas w łóżku to nie wyobrażam sobie, żeby je miał opuszczać, spanie z nim jest takie fajne, zwija się w kuleczkę i przytula. Ale jest czyścioszkiem, a przed spaniem zawsze myję mu łapcie, pupę i siusiaka ;)

Witam Mamusie :) A więc badania wyszły dobrze nie muszę brać luteiny :))) pielęgniarka jak zawsze nie mogła znaleźć mi żyły i pobrała mi w końcu krew z dłoni ;/ Chciałam powiedzieć że te moje mdłośći to już chyba na dobre mnie opuściły <czasami myślę że coś jest nie tak bo już nie mam tych mdłości > brzuch mnie trochę tak dziwnie boli jakby na miesiączkę czy co.. Rozpisałyście się od wczoraj jak nie wiem :) Lecę do pracy znowu 12h ;/

Witajcie dziewczynki!

Jak wczoraj udało się ominąc spotkania bliskiego stopnia z wc, tak pół nocy nie spałam i dziś dzień zaczęłam od wymiotów.
Na samą mysl o imbirze robi mi się nie dobrze, jak zaczęłam go pić, to wymiotowałam jak kot. Ale kazda z nas róznie reaguje i ciesze sie ze chociaż wam pomaga!
Rówież podziwiam ciezarne z małymi brzdącami, ja bedąc teraz w stanie w jakim jestem i jak się czuje nie wyobrażam sobie jakbym maleństwem miała sie jeszcze zając!

Katherinne - u mnie tez ostatnie przytulanki to te prokreacyjne! :) także nie jesteś sama! u nas to ja się bardziej boje. moze by nie zaszkodziło, ale wole być przezorna niż potem pluc sobie w brodę!

Katia - ja również wybieram spodnie takie by mnie nie uciskały - ale w niektórych to już się nie zapnę, a jak zapnę to ciśną tak ze wydaje mi sie ze gniote maluszka!

Ewanh - dawaj znac co i jak z fasolinkami :)

Jane - zazdraszczam samopoczucia!!

Myślałam ze uda mi się dzis już wstac i ogarnąc mieszkanie, ale wstałam, zrobiłam sniadanie i już czuje ze przedobrzyłam z aktywnością, że tak powiem, bo mi strasznie niedobrze się robi..;/

Hej babeczki.
U mnie raz lepiej raz gorze. tez musze wyprobowac tej wody z imbirem, choc przyznam ze na sama mysl niedobrze mi jeszcze bardziej :-) Przewalone z tymi dolegliwosciami i lacze sie w bolu z tymi ktore maja jeszzce gorzej niz ja -> kasieczek damy rade!

Katia ja sie nie ma wyjscia to trzeba sobie radzic i tyle. Oj jak ja bym chciala moc przespac caly dzien, nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze. Codziennie praca, po pracy gotowanie, dziecko, maz pomaga ale mimo wszystko obowiazkow jest wiele. Nawet ogorki i inne przetwory robie miedzy czasie :szok:

Co do sexow w ciazy. No my narazie sobie nie zlujemy, wiadomo to nie jakis hard core, ale delikatnie czemu nie. Lubie :tak:

Pozdrawiam

Jane jestem z okolic rzeszowa i jezdze do rzeszowa do gina. Do kogo chodzisz?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
hej dziewczyny ;)

dzisiaj na szczescie troszke sie ochlodzilo i jest w koncu czym oddychac <hura> ;)

89Katia widze ze mamy takie same objawy ;)

Chyba zaczne nosic w torebce jakas mala przekaske bo jak nie ma mnie w domu i glodnieje to masakra jest... tak mi niedobrze wtedy, ze nie wiem czy nie byloby lepiej wymiotowac...

Ja mam wizyte dopiero w pazdzierniku :( ale to dlatego ze wyjezdzam na weekendzie zagranice na 3 miesiace. ale wyrobilam sobie karte europejska zeby w razie w przyjeli mnie za darmo w kazdym szpitalu i u lekarzy ;)

Elmo2 a Ty gdzie chdozisz do gina?? ja jestem z Rzeszowa, ale w sumie jezdze do czudca do gina bo mialam polecone tam i jestem bardzo zadowolona ;)

reklama
Bodziuuuu wspolczuje mdlosci, mam to samo, czasem wolalabym zwymiotowac... Chodze do Chruściela od lat. Wporządku lekarz, jestem zadowolona. Poszlam z polecenia, prowadzil moja pierwsza ciaze.

Do góry