reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

A ja będę oryginalna ze zwierzęciem domowym, bo mamy legwana. Co prawda nie śpi z nami, ale może przenosić salmonellę, ale ja go praktycznie nie dotykam, ani jego terarium (mój m. się nim zajmuje), a jak wychodzi na mieszkanie to pilnuję by nie chodził gdzie mu nie wolno i jak narazie nikt z domowników nie miał problemów zdrowotnych.
A przytulanki to u nas często (póki nie ma przeciwwskazań i brzuszek nie przeszkadza) :-p

reklama
hej jestem jeszcze w domu bo czekam na emka i wybywamy na kilka dni.
znalazłam w książce o ciąży coś co może was zainteresować. Przepiszę wam dokładnie tak jak jest napisane.
Siła ucisku - sposób na mdłości
Spróbuj zastosować proste metody akupresury przeciw porannym nudnościom. W tym celu unieś do góry lewą dłoń i naciśnij palcem środkowym i wskazującym punkt leżący pośrodku nadgarstka, dokładnie w miejscu, w którym czujesz bijący puls. Możesz tam wyczuć niewielkie wgłębienie. Uciskaj delikatnie to miejsce opuszkiem środkowego palca prawej ręki przez około pół minuty. Następnie opuść dłoń, odetchnij głęboko kilka razy, unieś prawą rękę i powtórz to samo ćwiczenie. Jeśli spodoba ci się akupresura i docenisz jej skuteczność warto zaopatrzyć się w specjalną opaskę. Jesli będziesz nosić ją na przegubie dłoni, małe zgrubienie po wewnętrznej stronie stale będzie uciskać punkt neiguan na ręce.

punkt neiguan:
G20078219362210.jpgtu są te opaski, przypomniało mi się, że już kiedyś to widziałam
Salus International Sp. z o.o. - Wpływ opasek akupresurowych Sea-Band na poranne mdłości
dajcie nać czy pomogło:-)

Załączniki

• G20078219362210.jpg
    G20078219362210.jpg
    28,4 KB · Wyświetleń: 19
Hey dziewczyny , ja juz Po wizycie , fasolka mierzy 2,54cm i wszystko Jest ok ;) nawet wiedzialm Jak rusza raczkami ;) cudowne UCZucie !!! Pozdrawiam was wszystkie i zycze milego wieczoru !!!

Mamastacha ja też myślałam nad tym jak oni mogą wiedzieć ze coś się dzieje. Poprzednia ciąża była po clomidzie i duphastonie. Od polskiego lekarza bo tu pewnie bym jeszcze była w klinice bezpłodności i czekała na kolejne badania. Ale wszystko ma swoje plusy i minusy. Tutaj pomimo niewielu badań czułam się lepiej psychicznie. Wiedziałam że dostane znieczulenie i wiedziałam ze mogę zażądać cc i nie muszę nikogo popłacac jak moje znajome w pl. Każdy system ma plusy. Na początku byłam zszokowana sle cóż zrobić.

Vernita ja tez moze bym podchodzila jak ty ale pierwsza ciaze stracilam i nie wiem czy ta donosze, nie mam tak naprawde zadnych wynikow i nic nie wiem, moge tylke czekac az albo zacznie mi rosnac brzuch albo znow zaczne krwawic:/ Mam nadzieje, ze tym razem bedzie dobrze ale jak na razie dla wlasnego spokoju bylam prywatnie raz w 5tc i pojde jeszcze w 9tc.

karolina na pierwszym spotkaniu z polozna sklam ze wiecej razy poronilas wtedy oni sie tobą dokładnie zajmą . Jest wiecej scanow. Ja całą ciążę miałam nadzieję bze będzie dobrze i liczyłam tygodnie. Od kiedy można uratować płód i jakie szanse ma. Ale wiedzialam ze jie mogę się denerwować bo to i tak by nic nie dało.
Mnie dopadly dolegliwości po 10 dniach wróciły mdłości i ogólnie dziś ki samopoczucie spadło. Może przez te deszcze. ..

jejciu ja tez dzis sie strasznie mecze z mdłosciami , tak mi dzis daja w kosc ze to sie w głowie nie miesci dzis mam najgorszy dzien od poczatku ciazy ...

u mnie włąnsie zaczeło padac ;/ no i chyba znowu burza bedzie ...

A dziewczyny, czy smarujecie już brzuszek by nie było rozstępów? ja chyba niedługo zacznę, w poprzedniej ciąży zaczęłam bardzo szybko wcierać w brzuszek oliwke i obeszło się bez ani jednego rozstępu tak że polecam zamiast przepłacać drogie kremy :tak::-)

reklama
Gabi ja w pierwszej ciazy zaczełam oliwke wcierac od 4 miesiaca i tez nie mam zadnych rozstepow:-) tak wiec teraz tez planuje zaczac od 4 miesiaca :)

Do góry