reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

reklama
na86 - kondolencje! (*)

jane - no tak warunki sa niczego sobie, ale na Twoim miejscu to ja bym przy miejskim została, bo warunki warunkami ale to lekarz się liczy! ja wątpie by mi się udało by mój Gun był przy porodzie, on w szpitalu jest w pon sr i pt, ale tam przyjmuje kobietki, a na oddziale go chyba nie ma za bardzo a potem leci do kliniki! nie ma co gdybac - jeszcze duuużo czasu :)

na86 przykro mi
[*]

kasiaczek
to u mnie jest to samo... mój gin z tego co wiem to w poniedziałki i czwartki jest na oddziale i weź tu się wstrzel w ten dzień akurat:rofl2: zresztą to chyba niemożliwe, żeby był przy porodzie każdej swojej pacjentki ale też o tym na razie nie myślę.

na86 bardzo współczuję straty mamy
[*]

Z tym rozpoznaniem płci w 12 tyg to myślę, że jest to możliwe, ale pod pewnymi warunkami i niestety z dużym ryzykiem. Po pierwsze sprzęt musi być bardzo dobrej klasy, a po drugie myślę, że to się sprawdza raczej przy chłopcach, jak już coś dynda to dynda, jeśli lekarz jest pewien, że to nie "inne" rzeczy to stwierdza fakt :-D Mojej koleżance też się to zdarzyło w 12 hbd z synem, o przypadkach córeczek powiem szczerze nie słyszałam.

A ja dalej zdycham, mam nadzieję, że mi wkrótce miną mdłości.

na86 baaaardzo mi przykro:(

mama stacha dokladnie jak mowisz jakos kolo 12 tyg mozna rozponzac plec bo wtedy juz chlopiec ma uformowanego ptaszka a dziewczenka sie ksztaltuje nawet wczesniej o ok 2 tyg. ale zeby chlopca wykluczyc badz potwierdzic to minimum ten 12 tydzien:)

kasieczek dobrze, ze wzielas tabletke. musialas i tyle zeby funkcjonowac!

Beti - no niby 3 dziennie mówił ze moge nawet brac, ale póki co sie trzymam jakos i wszytsko co zjadłam dzis jest w żoładku! samopoczucie ciut lepsze! jednak słabośc i zawroty głowy, nudności pozostaly! no ale za różowo by było gdyby wszytso odeszło ot tak! wmawiam sobie ze tabletka zadziałała i ze już bedzie ok!
No ja czuje ze tego ptaszka własnie zobacze :p

Hej dziewczyny! Ja już po badaniach. Wkleiłam zdjęcie maleństwa w "naszych badaniach" :) Musze zrobić też te wszystkie badania ale zrobię je dopiero przed kolejną wizytą czyli w 12 tygodniu. Będę miała USG genetyczne 1 sierpnia i chyba zrobię też test Papp-a, lekarz mówił abym lepiej zrobiła ze względu na wystąpienie Zespołu Downa w rodzinie.

Ale się cieszę żę wszystko wporządku :) lekarz mi kazał odstawić już luteinę.

Dziewczyny wy po wszystkich USG a ja dopiero 23 ide:angry: masakra jakaś! zamierzam zabrać męża, on jeszcze sam nic nie wie. No i mam nadzieję że nie zobacze jaka płeć bo chce dziewczynke :-) A ogólnie to dalej sie dobrze czuje, dużo chodze i mi cisnienie sie polepszyło zauważyłam. Dzisiaj w jednej knajpce wyczaiłam gazpachio pomidorowe, zakochałam sie i chyba codziennie tam będę:-D

Witajcie dziewczynki!! potrzebuję dziś dużej ilości kciuków!! o 19 mam wizytę :\ ale się denerwuję
Oby wszystko z maleństwami było dobrze!!

reklama
Ewanh, na pewno wszystko będzie dobrze, kciuki zaciśnięte :tak: u wszystkich trzech rąk :-D (dzieci pomagają)

U mnie usg 3d/4d kosztuje 250zł, chyba nie chcę tyle wydać w 12 tyg by dowiedzieć się o płeć. Bo pozostałe "rzeczy" to można sprawdzić na innych, gorszych sprzętach. 3d chciałam zrobić po 20 tyg. Gdyby to było tańsze to bym zrobiła w sierpniu . . . Ale przyznam szczerze, te pieniądze wolę wydać na coś dla maluszka, leżaczek czy matę, albo dołożyć do wózka, niż zaspokoić ciekawość. Akurat gorzej u nas z finansami więc mam inne priorytety :-D

Do góry