reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

kurcze u mnie pogoda się psuje

wizyte z szymkiem mamy na 15,20 ale znając nasza lekarke wejdziemy o 16,20 lub 17,20

tak sobie myslalam dziewczyny ze może macie jakos liste zakupow dla maluszkow bo powoli zaczynam się rozglądam za wszystkim co by powoli kupowac

reklama
Witam u mnie pogoda piekna az szkoda lezec w łozku no ale jak trza to trza :-)

Sylwia niestety ja tez nie pomoge bo nie wiem .

Sylwia78112 no masz racje przydałaby sie juz taka lista z rzeczami dla maluszka i dla nas ....:tak: zdrowka dla małego oby to tylko jakas 3 dniowka była

MIłego dnia dziewuszki

Ostatnia edycja:
co do listy też bym z chęcią zobaczyła jakie mnie wydatki czekają :-) chociaż ja to jeszcze mam czas, jak będzie wszystko dobrze to dopiero tak w 8 miesiącu będę się rozglądać za wszystkim :) Moja koleżanka już w 4 miesiącu ciąży chciała kupować pampersy :) chyba troszkę za wcześnie no ale w sumie można po matulku "składować" bo później tak wszystko na raz kupować :) nie wiem ma może ktoś na to jakąś regułe jak najlepiej rozporządzić te nasze zakupowe szaleństwa???

a tym czasem Kochane Mamusie życze Wam dzisiaj spokojnego i mało dokuczliwego ciążowego dnia :) a ja mykam najpierw na badania <a tak nienawidzę wszelkiego rodzaju badań związanych z wkłuciem igły w moje ciało> a później do pracki na 12 h :crazy: nie wiem jak przeżyję :baffled: buuuska dla Was !

Witajcie dziewczynki - ja już po wizycue - co opisalam w odp watku!

Dostałam leki na wymioty, ale one nie są wskazane w ciąży jak czytam ulotke i nie wiem co mam robic ;/

Sylwia9 ja znam dziewcyzny ktore od samego poczatku ciazy jak tylko sie o niej dowiedizały zaczeły skaładac rzeczy potrzebne dla maluszka , sama myslałąm o tym zeby jak gdzies wypatrze pampersy na wyprzedazy lub jakies kosmetyki dla maluszka zeby to juz zakupic i niech stoi :-)

Kasieczek moze zadzwon do lekarza i zapytaj go o to , jesli boisz sie ich wziasc , ale z drugiej strony wydaje mi sie ze jesli lekarz ci je przepisał to chyba mozesz je brac , kurcze sama nie wiem , ale najlepszym rozwiazaniem chyba bedzie telefon do lekarza .
ahh Gratuluje udanej wizyty :*

sylwia ja chodzę do mojego gina do prywatnej kliniki i równolegle prywatnie w innej przychodni ale tam mnie przyjmuje na firmę czyli tak jak prywatne tylko ja za to nie płacę tylko firma. I on to rozumie. Zawsze skierowania na badania mi wypisuje na firmę, żebym nie musiała płacić. Jak lekarz jest normalny to zrozumie. Przecież te badania są drogie.

wczoraj byłam całe popołudnie od razu po pracy u koleżanki i wróciłam dopiero po 21... o 22 padłam i nie mogłam dziś wstać... no i mój wilczy głód daje cały czas o sobie znać... co 2 -3 godziny muszę coś zjeść. Nie ma innej opcji.

kasaiczek mi się wydaje, że wymioty trzeba przetrwać albo naturalnymi sposobami zwalczyć...

Hej :)

Gratuluję udanych wizyt i cieszę się razem z Wami :) ja moją mam dokładnie za dwa tygodnie :)

A co do moich bóli brzucha, to tak - dwa, trzy razy dziennie czuję podbrzusze tak jak na @. Nie daję się zwariować. Spokojnie czekam do następnej wizyty. Czuję się dobrze. Apetyt mam, mdłości pojawiają się tylko wtedy gdy jestem głodna, nie plamię, nie brudzę. Czuję jedynie zmęczenie. Staram sie być coraz bardziej aktywna. Wczoraj cały dzień spędziłam z przyjaciółką i jej miesięczną córeczką :) Już nie mogę się doczekać, aż takie Cudo będzie u nas :)
Mam rozsądnego Męża, który bardzo mnie wspiera i wybija czarne myśli z głowy :)

Miłego dnia! :)

Sylwia9 mi sie wydaje ze na czczo powinny byc, bo w sumie jak mi robili te wszystkie badania to musialam byc na czczo ;)

Mi moja gin powiedziala ze jak bede miala duze mdlosci to zebym sobie kupila Prenatal Classic, ale w sumie ze mna nie jest tak zle wiec nie probowalam ;)

Na szczescie nie mam takiego problemu z placeniem za badania i gin, bo mam taka super babeczke gin na nfz, ze az sie chce do niej chodzic ;)

Milego i cieplutkiego dzionka ;)

reklama
Ja mam mdłości codziennie, a co drugi dzień spotkanie z deską :), wcześniej przez tydzień był spokój, a teraz znowu nawrót, ale w domu nie chce mi sie siedzieć, chodzę do pracy i jakoś poprawnie się czuję
zazdroszczę mamuśkom, które widziały już swoje fasolki z serduszkiem, jak pierwsze usg miałam w 7 tyg, ale tylko pęcherzyk był,a teraz dopiero w 11, tj w przyszłym tyg

Do góry