reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

ja bralam dufaston w drugiej ciazy zeby zajsc i mniej wiecej do 16 tyg ciazy, mialam tez problemy z tym hormonem, ale w pierwszej ciazy nic,
Lepiej sie czulam jak nic nie biore niz jak lykalam tabletki, nawet mialam luteine dopochwawa ale krotko bo nie byla skuteczna jak dufaston.
89 Katia bedzie dobrze bo musi byc dobrze :-D

reklama
czesc dziewczyny
witam wszystkie nowe mamy
no i ja mam wizyte 19.06 tylko ze na 10,30

co do wagi to ja w poprzedniej ciąży przytylam 9,5kg,co prawda miałam kilka dod kg już przed ciaza wiec trochę się pilnowałam no i po słodyczach miałam mega zgage wiec jakos latwiej było się pilnować natomiast teraz to porazka ciagle bym spala i dzień bez słodyczy to dzień stracony,juz kupiłam sobie suszone owoce ale jak tylko probuje je zjeść mam odruch wymiotny

dzisiaj zaprowadziłam Szymka do przedszkola i jak pdlam o 9 to wstałam godzine temu a i tak musiałam się zmusic do wstania,no i piersi mnie bola na maxa ,sa nabrzmiałe a uwierzcie i tak nie mam małych, jak w takim tempie będą rosly to do porodu zostaną mi berety i gumka:-)

małkus sliczna betka :tak:
sylwia ale się usmialam z beretow z gumka :-Dno mi to nie grozi bo moje cycochy maja miseczke A, wiec berety mi nie groza :-D

dzisiaj latam siusiu raz na godzine już mam dość, a jak u was z zagazowaniem brzucha? bo ja mam potworne gazy, uhhh.

Heloł!

A ja dzisiaj byłam na wizycie w luxmedzie. Jestem mega rozczarowana i wkur....a. Specjalnie jak sie umawialam na wizytę to prosiłam Panią, żeby mnie umowila na normalna wizytę, z USG, kompleksowa. Nawet nie chciałam iść na tzw. Konsultacje, bo bhcg i tak sama sobie robię. I wyobraźcie sobie, ze ten konowal mnie dzisiaj odesłał z kwitkiem, ze mam bhcg zrobić tylko i umówić sie ponownie na USG! Szkoda mi dzisiaj czasu na taka pseudo wizytę, wscieklam sie strasznie, a w recepcji mi powiedzieli, ze najwcześniejsze USG za tydzien. Wscieklam sie oonownie i kazalam im umówić mnie natychmiast, umowili mnie na jutro. Ponadto lekarz nie zrobił żadnego wywiadu, zapytał mnie cytuje " chce pani badanie?" ????? Żadnych badań nie zlecił, nic! No w szoku jestem. Więc juz wiadomo, ze luxmed zalewa pacjentki, ze będę musiała chodzić prywatnie, ale nie popuszcze im - wszystkie obowiązkowe badania zrobię, będę im patrzeć na ręce. No szok! Miałam sie uspokoić, zobaczyć pecherzyk, ale nie, jestem jeszcze bardziej wściekła i zmartwiona.

Małkus śliczna beta! :D
Sylwia też bym sobie pospała... Zamulam w pracy przed komputerem. Bardzo rozbolał mnie kark. I czuję sie chora :confused:
Kasoku ja też często siusiam i niestety gazy też mnie dopadły.
Agaawa przykro mi, ze trafiłaś na takiego knowała. Wydawałoby się, że człowiek płaci to wymaga a i tak może być potraktowany gorzej niż źle.

Zbliża się 16. Ogarnę swoje biurko, umyję kubeczki po herbacie i jadę na betę. Trzymajcie kciuki za Moją Dzidzię :-D

Agaawa to rzeczywiście trafiłaś...ja na początku chodziłam państwowo po poronieniu to lekarz mnie się nawet nie zapytał czy poroniłam naturalnie czy miałam łyżeczkowanie a to podstawa przy planowaniu kolejnej ciąży. Od niechcenia mnie zbadał byle jak najszybciej. Teraz mam super lekarza, mogę do niego zawsze zadzwonić, zawsze odpowie na wszystkie pytania, no ale też prywatnie niestety ale nie aż tak drogo.

89Katia ja tez w pracy skrobie na forum :D:D a tak wogóle po nicku wywnioskowałam że jesteśmy ten sam rocznik ;)

reklama
nagotowałam sobie zupki jarzynowej mmm pychotka :tak: miałam na nia wielka ochote :-p

moj lekarz tez jest bardzo dobry , szkoda ze nie trafiłma na niego jak byłam w pierwszej ciazy bo pewnie wszystko potoczyłoby sie inaczej .... ale teraz wiem ze moge na niego liczyc o kazdej porze dnia i nocy , boje sie jutrzejszej wizyty no ale nie mam wyjscia musze na nia jechac:-p

Małkus jak tak patrzałam to masz ciaze starsza od mojej o 1 dzien :-D

jejciu ja to mam cycyochy od zawsze spore :-p przed pierwsza ciaza miałam miseczke D w ciazy wogole mi az tak nie urosły , jedynie wiadomo jak pokarmu dostałam to sie troche powiekszyły ale nie az tak a teraz mam miseczke B i juz czuje ze sa jak balony i ze zaraz wybuchna :-p

u mnie z objawów mdłosci , tkliwosc piersi wrazenie jakby miały wybuchnac :-p

Do góry