ja jak na razie nie mam zadnych objawow ciazy, gdyby nie test to bym nie pomyslala ze jestem . Tutaj pierwsza wizyta z polozna jest na 8 tyg ale bede wtedy w polsce i zamierzam zaraz po przylocie isc do polskiego lekarza na usg, zeby zobaczyc. potem bede musiala poszukac w krakowie kto robi usg genetyczne i testy z krwi. Nawet nie wiem czy moje ubezpieczenie pokryje koszty bo to jest tylko w naglych wypadkach. mam nadzieje nie jest to drogie w polsce. I najwazniejsze karmie corke piersia i nijak nie wiem jak ja tego oduczyc. Nawet jesli juz wiem ze mozna w ciAZY JELSI WSZYSTKO JEST OK
reklama
diablica3010
mama na cały etat
kasoku mam podobny problem...w pierwszej ciazy przytyłam prawie 25 kg. i do dziś nie mogę zgubić nadprogramowych kg. boję sie powtórki chodz pocieszam sie ze córa raczej nie da sie mamie nudzić i choćby z tego powodu kg bedzie mniej
Verita niestety nie pomoge, kurcze ja 5 lat temu robiłam prenatalne i placilam 230 zl, było to tylko usg krwi mi nie pobierali, tym razem tez pojde na prenatalne usg.
a mnie pobolewa podbrzusze, najgorzej się czuje jak zaczyna mi się pęcherz wypelniac, wtedy mam na maxa dyskomfort tam na dole, poza tym biore luteinę dopochwowa 2 razy 2 i znowy mam kawa z mlekiem ( z przewaga na mleko) upławy, musze dzisiaj więcej polezec...
Mi długo zajelo zejście do 49 kg, bo prawie 4 lata, dopiero w tym roku waga osiagnela wlasnie 49 kg, a tak wahala się 55-57 kg i myslalam,ze zwariuje.
a mnie pobolewa podbrzusze, najgorzej się czuje jak zaczyna mi się pęcherz wypelniac, wtedy mam na maxa dyskomfort tam na dole, poza tym biore luteinę dopochwowa 2 razy 2 i znowy mam kawa z mlekiem ( z przewaga na mleko) upławy, musze dzisiaj więcej polezec...
Mi długo zajelo zejście do 49 kg, bo prawie 4 lata, dopiero w tym roku waga osiagnela wlasnie 49 kg, a tak wahala się 55-57 kg i myslalam,ze zwariuje.
ja dopiero zaczelam gubic kilogramy po poprzedniej ciazy. z corka to byly lata ze nic az do wspomagania plodnosci doszlismy, wiec teraz tez dalimy sobie czas do wrzesnia i znoe lekarz byl w planach a tu taka niespodzianka w 2 cyklu staran.
mam nadzieje ze nie przytyje za duzo. z synem ok 14 kg z corka ok 10 , ale przed mialam nadmiar tuszy ok 5 kg jakosdziwnie mi sie przytylo. teraz gubilam 2,5 kg na miesic
mam nadzieje ze nie przytyje za duzo. z synem ok 14 kg z corka ok 10 , ale przed mialam nadmiar tuszy ok 5 kg jakosdziwnie mi sie przytylo. teraz gubilam 2,5 kg na miesic
Kasoku to faktycznie odpocznij sobie dziś.
Jeżeli nie ma żadnych plamień i to moja pierwsza ciąża to nie muszę brać luteiny, prawda?
Ja przy wzroście 171cm ważę 63kg. Nie wiem czy to dużo, czy w sam raz ale czuję sie ok w takim ciele. Póki co nie myślę o nadwadze po porodzie, bo dziś wydaje mi się to zbędne. Ważne żeby wszystko było dobrze z Dzidzią
Spać!
Jeżeli nie ma żadnych plamień i to moja pierwsza ciąża to nie muszę brać luteiny, prawda?
Ja przy wzroście 171cm ważę 63kg. Nie wiem czy to dużo, czy w sam raz ale czuję sie ok w takim ciele. Póki co nie myślę o nadwadze po porodzie, bo dziś wydaje mi się to zbędne. Ważne żeby wszystko było dobrze z Dzidzią
Spać!
moj mezus na usg dopochwowe nie chciał isc w pierwszej ciazy i teraz tez nie cche isc mowi ze woli ogladac jak dzidzia juz jest wieksza :-) tak wiec szanuje jego zdanie i nie naciskam ;-)
Kati jestesmy bardzo podobne wzrostowo i wagowo , mam ten sam wzrost tylko waze kg wiecej od ciebie i jak dla mnie to nie jest duzo :-)
dzis cały dzien mecza mnie mdłosci ....
oho i włąsnie teraz zaczeło padac własnie teraz kiedy wybierałąm sie do mojego syneczka :-( wrrr tez nie miało kiedy zaczac ;/
Kati jestesmy bardzo podobne wzrostowo i wagowo , mam ten sam wzrost tylko waze kg wiecej od ciebie i jak dla mnie to nie jest duzo :-)
dzis cały dzien mecza mnie mdłosci ....
oho i włąsnie teraz zaczeło padac własnie teraz kiedy wybierałąm sie do mojego syneczka :-( wrrr tez nie miało kiedy zaczac ;/
89Katia wg mnie dobrze Ci pokazuje bo jeżeli 1 dzień miesiączki miałaś 16 maja to od tego czasu mineło 3 tygodnie i 4 dni.
Mi na suwaczku o jeden dzień zaniża, Tobie też Bo on nie liczy tego pierwszego dnia miesiączki.
Ja tym razem ide bez męża bo w pracy jest ale nastęnym razem umówie się tak żeby mógł pójść
Na pierwszym USG i tak mało widać więc na nastęnym bardziej sie ucieszy heh:-)
Mi na suwaczku o jeden dzień zaniża, Tobie też Bo on nie liczy tego pierwszego dnia miesiączki.
Ja tym razem ide bez męża bo w pracy jest ale nastęnym razem umówie się tak żeby mógł pójść
Na pierwszym USG i tak mało widać więc na nastęnym bardziej sie ucieszy heh:-)
Raczej nie musisz brac, a co lekarz mowi?Kasoku to faktycznie odpocznij sobie dziś.
Spać!
ja biore ta luteinę bo w marcu badania hormonalne mi wykazaly niedomogę lutealna, progesteron znikomy, i tak od marca brałam i teraz tez biore bo boje się odstawić, gin przez tel kazal brac do 19 czerwca czyli do wizyty,zobaczymy.
Mam 160 cm wiec dla mnie 57 jest już za dużo, najlepiej się czuje jak mam49 kg. Pewnie,ze zdrowie dzidzi najważniejsze, ale uwierzcie, 85 kg przy moim wzroście to masakra i postaram się tym razem tak nie roztyc, bolały mnie kolana, było mi ciężko, w nic nie wchodziłam, miałam podwojna depresje, bo wygladalam jak morświn. Teraz musze jesc dla dwojga a nie za dwoje.
Mam 160 cm wiec dla mnie 57 jest już za dużo, najlepiej się czuje jak mam49 kg. Pewnie,ze zdrowie dzidzi najważniejsze, ale uwierzcie, 85 kg przy moim wzroście to masakra i postaram się tym razem tak nie roztyc, bolały mnie kolana, było mi ciężko, w nic nie wchodziłam, miałam podwojna depresje, bo wygladalam jak morświn. Teraz musze jesc dla dwojga a nie za dwoje.
reklama
Raczej nie musisz brac, a co lekarz mowi?
Lekarz nic nie wspominał o luteinie. Sama mu powiedziałam, ze nie mam plamień. Zapytał tylko jak się czuję i wyznaczył wizytę na 19.06.
Będzie dobrze