reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Hej mamuski :-) Paula, zazdroszcze, ze ci maly tak przesypia, u mnie nie ma szans na cala nocke. Zasypia ok 21, i wstaje do niego 3-4 razy.
Mamo Stacha, ja tez zauwazylam, ze Olek sie cieszy jak cos jemi patrzy tak, z emi w gardle czasem stanie hehe ale jeszcze nie bede sie spieszyc z innym pokarmem. Cale zycie bedzie jadl normalne jedzonko wiec teraz niech sie paja moim mlekiem :-D:-)
Ja zjadlam moze ze 4 truskawki i maly na nastepny dzien mial troszke krewki w kupce i go troche wysypalo. Bylam u lekarza i musze poczekac z truskawami

reklama
Ja myślałam wprowadzać cokolwiek poza piersią po 6 lub 5 m-cach, ale już widzę, że tak długo czekać nie będę. Teraz przy upałach zdarzy mi się podać wodę bo inaczej musiałabym wywalać cycka co godzinę :-D A co do słoiczków to właśnie zakupiłam 3 sztuki bo trafiła mi się super promocja, jednak zamierzam je podać jak najpóźniej, liczę, że wcześniej niż za miesiąc to się nie zdarzy, czyli tak na 4,5 m-ca. Zobaczę jak długo mały będzie cierpliwy, póki co jemy bez jego pisków i dopominania się o coś innego niż cycek, ale ostatnio zrobił się bardziej kumaty, więc nie wiem jak długo to potrwa. Przed ukończeniem 4 m-cy na pewno się nie złamię.
Co do spania to mój śpi całą noc, ale oczywiście cycolimy się. Taka pobudka powinna być ok 5, wtedy ciągnąc pierś się już rzuca i stęka. Jak go wybudzę to się grzecznie pobawi, pogaworzy z godzinkę i potem śpi dalej. A jak go nie wybudzę to jakoś uśnie ale częściej cycoli. Pogoda piękna więc staram się go wybudzić, on się bawi a ja mogę spać więc żaden to dla mnie kłopot.

Ostatnia edycja:
O matko jak mnie tu dawnoooo nie było . Ale widzę,cisza tu totalna :p
Wszystkie uciekły na facebook- haah tak jak i ja :)
My sie karmimy mieszanie,narazie truskawek zjadłam z ok 10 ni nic sie nie dzieje ale za to mam zakaz na nabiał :( Malutki ma przez to śluz w kupce. A tak to wsio ok. Mały sie fajnie rozwija,podnosi główkę,lubi na brzuszku leżeć. :)Pozdrawiam te mamuśki,które nie sa z nami na Fb :)

Sandra, super, że zajrzałaś :-) Widzę, że i ty beznabiałowa . . . pamiętaj żeby jakoś uzupełnić wapń bo ci kości, zęby polecą. Mnie ostatnio położna straszyła żebym myślała też o sobie. Z tym, że to nie takie proste. Sugerowała jeden posiłek nabiałowy mimo wszystko. Ja już sama nie wiem co robić, bo wg niej mój mały nie ma skazy . . . Teraz mam gorsze zmartwienia, Janek na antybiotyku bardzo się męczy, zaraził go starszy brat, który też na antybiotyku w domu, kota można dostać.

Cześć dziewczyny! :) jestem na tum forum "świeżaczkiem" :) zawsze chciałam się zarejestrować ale jakoś brakowało mi czasu :)
więc jestem mamą synka urodzonego w lutym :) termin miałam na marzec ale urodziłam 2 tyg przed terminem :) i to 3 dni przed swoimi urodzinami :) hehe będziemy z synkiem razem balować :D chciałabym sobie przeczytać od początku to forum, ale wiem że jest to niemożliwe tym bardziej teraz przy moim słodkim maluchu :) brakuje mi czasu na wszystko bo głównie poświęcam całą uwagę jemu ;) dziś akurat się zmobilizowałam i udało mi się dokonać w końcu rejestracji kiedy mały zasnął na chwilkę :) ale teraz muszę już kończyć bo właśnie spogląda na mnie tym swoim niebieskim i kochanym spojrzeniem! :) Pozdrawiam i buziaczki! :**

reklama
Do góry