Oliwieczka
Mamy lutowe'07 Wdrożona(y)
Hej babeczki, u mnie pogoda do bani a ja czuje sie tak sobie.
Ja chce wiosne!!!
Ja chce wiosne!!!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
teraz juz mozesz go odliczyc wiec zwrot juz w tym rokuWczoraj mówili o tym w telewizji.Zastanawiam sie ,czy dotyczy to też zasiłków wychowawczych.Nie wiecie,czy ten zwrot dolicza sie do dochodu za rok 2007,czy juz za obecny,bo teraz go wypłacaja?
Ulga na dzieci po?era zasi?ki
Rozumiem,ze mogę skorzystać z ulgi.Ale ,czy ja doliczam ten zwrot do dochodu za ten rok,czy zeszły?Chodzi o to,że jak dochód za rok 2007 przekroczy 504 zł. na osobę,to cofaja wszelkie zasiłki.I niektórym ludziom sie nie opłaca korzystać z tej ulgi.Za tamten rok nasz dochód był mniejszy niż 504 zł.teraz juz mozesz go odliczyc wiec zwrot juz w tym roku
No właśnie czekam na wiadomośc od męża w tej sprawie.Podobno dolicza sie ten zwrot do dochodu.Ale ja też już nic nie rozumiem.wiem ze za 2007 juz mozna odliczyc, bo my własnie odliczyliśmy, ale czy to ma coś wspolnego z odbiorem zasiłku rodzinnego?
nic ztego juz nie wiem
No właśnie czekam na wiadomośc od męża w tej sprawie.Podobno dolicza sie ten zwrot do dochodu.Ale ja też już nic nie rozumiem.
W tym artykule jest taki przykład
"Pan Rafał zarabia 2000 zł netto. Żona nie pracuje. Mają dwójkę małych dzieci. Ich miesięczny dochód netto na członka rodziny jest niższy niż 504 zł, więc pobierają z Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Kielcach zasiłek rodzinny. To 44 zł miesięcznie na każde dziecko, czyli w sumie 1056 zł rocznie. Tymczasem, jak policzył pan Rafał, ich roczny podatek to 750 zł. Tyle mogliby zyskać dzięki uldze na dzieci. Kwota ta zostałaby jednak doliczona do dochodu rodziny, przez co "na głowę" wyszłoby 516 zł. A to oznaczałoby utratę zasiłku."