reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

A i jeszcze przyszło mi na myśl,że moze znasz kogoś,kto raz,czy dwa razy w tygodniu popracowałby z małym,jakiś wujek,czy ciocia,albo znajomy.Z doświadczenia wiem,że dzieci czasem chętnie współpracują z kimś z zewnątrz domu.Ale musiałby byc to ktoś przez niego lubiany i cierpliwy.:tak:
Trzeba być też bardzo konsekwetnym,jeżeli juz powiesz,że czegoś nie będzie(jakiejś atrakcji),to przemyśl,czy Jesteś w stanie to spełnić.Bo inaczej to "rzucanie słów na wiatr".

reklama
Joanna73 ten Twój Wojtuś to przypomina mie jednego chłopca,syna znajomej.Mały bystry,ale bardzo chaotyczny i nie umiał sie skupić.
Ta znajoma,to wybrnęła następująco.Po pierwsze jasny plan dnia,określona godzina na odranbianie lekcji i potem przyjemności.Plan powieszony w widocznym miejscu.
Za każdy dzień porządnej nauki,mały dostawał plusik,a jak uzbierał kilka,to mógł wybrac z listy jakąs dodatkową przyjemność,typu dodatkowa bajka,czy komputer,czy słodkośc lub inne atrakcje.
Po za tym może Twojego synka przerasta ogrom zaległości i warto by było założyć taki dodatkowy zeszyt(w porozumieniu z nauczycielka matematyki),gdzie Wojtuś by ćwiczył to,co sprawia mu trudnośc(małymi kroczkami),a za te zadania dodatkowe jakieś plusiki,gwiazdeczki,kwiatki,czy coś tam jeszcze.I od czasu do czasu pokazać pani w szkole,że Wojtuś w domu pracuje.Pani by go pochwaliła,a on nabrał by może chęci do dalszych ćwiczeń.
:tak:
Dziękuję kobitki z zeszytem dobry pomysl mam akurat dzis zebranie to z panią porozmawiam Sposob z plusikami nagrodami przerabialismy i nie zdal egzaminu ale moze zeszyt dodatkowy to dobry pomysl:tak:Wojtek wie ze z dotrzymywaniem slowa to ze jak cos powiem to się nie wycofuje z tego nigdy ,on jest uparty a jestem dla niego uparta 2 razy niz on

IRTASIA kurcze a a ten znajomy nie moze zabrac tych mebli no bo cholerka pomyłka ale w konkretnym juz zamowieniu meble to nie ciuchy ze jak ci sie nie podobaja do schowasz do szafy :szok:szok a nic nie tłumaczył ten znajomy masz dwa wyjscia oddac te meble albo przyzwyczaic sie do nich:baffled:

IRTASIA kurcze a a ten znajomy nie moze zabrac tych mebli no bo cholerka pomyłka ale w konkretnym juz zamowieniu meble to nie ciuchy ze jak ci sie nie podobaja do schowasz do szafy :szok:szok a nic nie tłumaczył ten znajomy masz dwa wyjscia oddac te meble albo przyzwyczaic sie do nich:baffled:
Niechcemy robic znajomym problemow bo za nim tamci po nie przyjada to troche minie a za nim my dostaniemy tamte to znowu bedzie trzeba czekac tyle miesiecy a kable dla Jenni byly na wyciagniecie reki takze przyzwyczaimy sie nie mamy wyjscia:baffled:
Tylko jak je ustawimy to do teraz niewiem
a dostalismy takie

Super meble irtasia mi sie poodobają, ale czy nie beda sie kurzyć :confused:
a w ogóle czy ktoraś z Was ma ciemna podłoge ? I jak to w praktyce wygląda (podłoga, meble w pokoju meble w kuchni )

Mi osobiscie podobają sie ciemne podłogi które się bardzo świecą, ale czy jak sie stanie gołą stopą to czy bedzie tyle śladów :/

Nuśka-ja przechodziałam toksoplazmoze w ciązy-norma-2 , u mnie ponad 750:szok:.Cała ciaze sie leczyłam i było naprawde powaznie:tak:.
Jakbys w razie czego potrzebowała kontakt do dobrych specjalistów -daj znac.

Super meble irtasia mi sie poodobają, ale czy nie beda sie kurzyć :confused:
a w ogóle czy ktoraś z Was ma ciemna podłoge ? I jak to w praktyce wygląda (podłoga, meble w pokoju meble w kuchni )

Mi osobiscie podobają sie ciemne podłogi które się bardzo świecą, ale czy jak sie stanie gołą stopą to czy bedzie tyle śladów :/
Kurzyc to one sie kurza a tym bardziej u mnie gdzie mam 3 koty :wściekła/y: a tamte mialy byc bardziej biale i tak by sie w oczy niezucalo:baffled: a do tego mam ciemna podloge i dlatego tak jestem w kurzona:angry:
A co do podlogi to na przedpokoju i lazienkach bodajze mam granit i sie swieci ale tylko po umyciu i wysuszeniu jej :baffled: a jak przejdziesz bosa noga to slady murowane w 100%

Irtasiu, szczerze mówiąc to jakbym musiała wybierać, to bardziej podobaja mi sie te omyłkowo przysłane meble:tak:, no ale to kwestia gustu:-)

Oliweczka, mam ciemne meble w salonie, klasyczne bydgoskie, moim zdaniem kurzą się tak jak każde, raz w tygodniu jednak wystarczy przetrzeć pronto i gotowe:tak:

reklama
Irtasiu te pomylkowe tez mi sie bardziej podobaja sa takie cieplejsze- no ale to kwestia gustu i upodobania:tak:

a mam newra dwa dni temu umylam okna a dzis juz tak leje ze szkoda gadac i po co to robilam na cholere- ide wypic kawe i poogladam kuchnie tv dla relaksu no i mam tyle do zrobienia( umyc glowe umodelować -dzis urodziny meza chrzesniaka 5 lat powazny wiek) obiad, firany wyprac, no a ja tu z wami ploteczki ploteczki

Do góry