reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

Ja też sobie tego nie wyobrażam :no: Babcię juz chyba na tyle ustawiłam, że dobrze zajmie sie małą. A po powrotach z pracy będziemy nadrabiać cały dzień bez mamy :tak:

Tak z ciekawości Was zapytam.... ile potrzebujecie/wydajecie miesięcznie na 3-osobową rodzinę?

reklama
Joasiek, u nas dość sporo kasy, bo jeszcze mieszkanie wynajmujemy- 1000zł z rachunkami na mieszkanie, no i jakieś 600-800zł na życie, z tym że dużo rzeczy mamy z gospodarstwa teściów (warzywa, mięso, mleko, jajka), jeszcze telefony komórkowe, internet, no i to chyba wszystko ze stałych wydatków...

No jasne, ja też tak myślę! Te 14 miesięcy w domu juz dało mi w kość, czas wrócic do normalnego funkcjonowania pomiędzy ludźmi :-)

Joasiek, ja z jednej strony się cieszę że wracam do pracy :tak:. Takie zmiany dobrze zrobią, trzeba wrócić do pracy, do ludzi, do tamtych problemów. Mi 19 sierpnia minęło 7 miesięcy (więc o połowę mniej od Ciebie) jak jestem w domu, dokładnie 19 stycznia byłam ostatni raz w pracy na 8 godzin, odwiedzam dziewczyny i jesteśmy cały czas w kontakcie i chyba mi ich brakuje :tak:.

A na przyszłe wakacje planuję 4 tygodnie urlopu i do tego 2 miesiące wychowawczego żeby nadrobić ten czas rozłąki, jakoś damy radę mam nadzieję :sorry2:

No to w przyszłym roku będziesz miała WAKACJE!!!!! super, ja niestety nie sądzę żebym mogła wziąść tak długi urlop zapewne 2 tygodnie i to tyle :-(

Tak z ciekawości Was zapytam.... ile potrzebujecie/wydajecie miesięcznie na 3-osobową rodzinę?

Jeśli chodzi o wydatki to tak napradę nigdy nie liczyłam, mamy osobne konta (bo tak mi jest wygodnie) wydaje mi sie że na wszytsko to ok. 3000, choć sa takie miesiące jak ten gdzie: ubezpiecznie samochodu, naprawa klimtyzacji i kupilismy fotelik czyli + 1500.
Zawsze z mało na to konto mi przeslą ;-)

U nas rodzina teraz 4 osobowa. Kredyt na mieszkanko pochłania 2000 zł,:zawstydzona/y: a reszty nie potrafię dokładnie określić, ale też sporo tego wychodzi. Aż we wrześniu zrobię dokładne wyliczenia;-)

U nas tak ok 800 zl na zycie, pozniej wydatki typu mieszkanie ok 1000 < czynsz, telefony, rata, paliwo itp.> za mieszkanie nie mamy za duzo bo jak juz pisalam jestesmy na wynajetym i placimy 100zl po znajomosci:-)...nie jest tragicznie, na razie jestesmy w stanie troszke odlozyc....ale juz nie na dlugo bo juz nie dostane wyplaty w tym miesiacu:no::no::no:

Joasiek, dasz radę!!!I póki co nie dołuj się tym. Tak sie zorganizujesz, że znajdziesz czas na wszystko!!Ja tez się bałam, a naprawdę jak się chce to się da. Tosia daje mi dużo energii i siły- normalnie po powrocie do pracy bym leżała jak kiedyś a teraz mam powera że hej!!!:-D
Co do wydatków, to u nas idzie dużo. Zawsze brakuje:-)Ja zarabiam 2100, Tomek średnio 1500. Mamy kredyty, duże opłaty...Szara rzeczywistość.;-)

A juz myślałam, że my tak szalejemy z ta kasą i za dużo wydajemy, ale widze że u Was jest podobnie ;-)

A u mnie tak Robert 1200 zł ja 450zł :rofl2:

opłaty czynsz 500zł (bywało i 600zł) +100zł prąd co drugi miesiąc
gaz do auta 200zł
rata za założenie gazu 200zł
mała gdzieś 100zł mleko obiadki 100zł deserki 60zł no i kaszki itd... pieluchy 100zł
a marna reszta na jedzenie dla nas ;-)

reklama
aga-pg jeszcze nie wiemy :no: Mieliśmy jeszcze niedawno Lancię Themę kombi, mój Jacek jest pasjonatem włoskich marek, więc pewnie albo też Lancię, albo Alfa Romeo, ale jeszcze nie zastanawialismy się nad tym jaki model :sorry2:

Do góry