reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

Kasiad ja tez sie dzisiaj biore za przesiew w ciuszkach te grube rzeczy musze powyciagac i schowac a letnie powkladac:tak:

reklama
Acha zapomnialam sie pochwalic ze bede Babcia:-D:-D:-D
Moja perska kotka byla u weterynarza i sie okazalo

Irtasia, prze chwilę się zastanawiałam ile lat mają Twoje starsze dzieci :laugh2::laugh2::laugh2:
Rozumiem, że to zamierzona ciąża? Woziłaś kotkę do krycia? Dobrze widzę, ze jest jedo małe?

kasiad mam w domu jeszcze syjama (ciekawe jak te male beda wygladac):confused: i on jest tatusiem i to byla zamierzona ciaza bo juz nas znajomi atakuja bo chca male a weterynarz powiedzial ze jest ich wiecej niz 2 dziwi mnie to troche bo to jest jej pierwsza ciaza :tak:Ach jak ja sie ciesze:tak::-)

Ja swoją syjamską kotkę woziłam do krycia poza Bydgoszcz dwa razy, bo za pierwszym razem nic z tego nie wyszło. Kotka jak zaczęła rodzić przybiegła po mnie do kibelka i zaczęła mnie wołac. Musiałam przez cały poród przy niej byc i głaskac ją po głowie, a mąż musiał się trzymac na odległość, bo prychała na niego. Urodziły się 3 małe, jednego kupiła moja koleżanka z pracy i ma go do dziś, drugi pojechał do Niemiec (jakies małżeństwo kupiło go dla kilkuletniej córki), a trzeci został u nas, bo żal mi go było sprzedawac tak go polubiłam (ma wyjątkowy jak na kota charakter). Nigdy nie zapomnę jak po porodzie, który skończył sie ok 1 w nocy, wniosła nam małe w pyszczku do naszego łózka w nogi pod kołdrę. Pół nocy przespaliśmy a raczej przelezelismy bo spac sie nie dało z kotką i kilkucentymetrowymi kociętami, które sie co chwilę rozpierzchały po całym łóżku i trzeba było uwazac, zeby ic nie zgniesc. Musielismy kilka razy znosic maluchy do kartonu, zeby kotka wreszcie zrozumiała, ze od tej pory jest teraz tam jej miejsce z maluchami. Potem wysterylizowaliśmy oba koty, bo nie nadajemy się na hodowców - z kazdym małym trudno było nam się rozstać.

kasiad mi tez bedzie trudno sie z nimi rozstac bo ja jestem kocia mama:tak:no i do konca czerwca beda juz male bo jest to okolo polowa jej ciazy:tak:

Wiecie co?? Dziwna sprawa. Pamiętacie jak pytałam o ładny zapach. Otóż poszliśmy z mężem do drogerii powąchać trochę i zakochałam się w zapachu Dolce& Gabana The One! Jest prześliczny, no ale też 300zł kosztuje. Wróciliśmy i szukamy go na allegro, i znaleźliśmy, ąle tak za 150zł. I nagle ktoś dodał aż 83 przedmioty- same oryginalne znane perfumy i wody perfumowane, wszystko na kup teraz i ten zapach był za 59,99!!:szok::szok: Byliśmy w szoku! Najgorsze, że ten kto to wystawiał nie miał żadnego komentarza- czyste konto. Ale miał napisane, że tylko za pobraniem towar dostarcza- nie trzeba w ciemno wpłacać na konto i do 14 dni mogę zwrócić i mogę wykupić opcję otwarcia przy listonoszu. Stwierdziliśmy, że skoro wszystko wystawione na 3 dni, wszystko na kup teraz i po takiej cenie, to ktoś rozkręca biznes, potrzebuje pozytywów dużo, żeby później mógł drożej sprzedawać, no i kupiliśmy.Ten ktoś podziękował i napisał, że paczkę jutro wysyła. Dzień później dostaliśmy wiadomość od Allegro, że temu komuś zawiesili konto i do wyjaśnienia wątpliwości lepiej nie wpłacać mu pieniędzy na konto (ale my i tak nie mieliśmy wpłacać). Myślałam że paczka nie przyjdzie, bo i tak komentarza na zablokowane konto nie można wystawić, a zysk z tego byłby żaden- a tu proszę- dziś przyszło i naprawdę oryginalny perfum, piękny zapach!! Sama nie rozumiem!! Ciekawe czemu mu to zablokowali!!

Patch ja miałam identyczną sytuację. Kupiliśmy kiedyś perfumy które normalnie kosztują dwie stówki za około 60zł, a na drugi dzień konto Sprzedającego zostało zawieszone, tak samo Sprzedający nie miał ani jednego komentarza i przesyłka była za pobraniem. Przesyłka nadeszła, ale niestety nie była dobrze zabezpieczona i buteleczka pękła, Poczta zapakowała ją w swój worek i oznaczyła jako uszkodzona, więc wróciła do adresata :-( A tak tanio, bo przypuszczam że to są podróbki, choć bardzo dobrze zrobione. I być może właśnie dlatego konto zostało zawieszone, w regulaminie chyba jest że podróbek nie wolno sprzedawać na Allegro :confused: Niestety nie mieliśmy okazji przetestować jak długo zapach się utrzymuje :dry:

reklama
Patch a może to był tester one nie różnią sie niczym a jak ktoś pracuje w perfumerii to pewnie dostaje żeby pokazać ludziom jak pachną :eek: a zamiast pokazywać sprzedaje ;-) no albo podróby i dlatego konto ma zawieszone ...:dry:

Do góry