reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

Zgadzam sie z Agusią.
Ja pędzlowałam gardło jodyna rozwodniona,albo roztworem spirytusi i naloty schodziły po 3 dniach.

reklama
no chyba za nami noc kryzysowa Szymek obudził się o 24 i płakał że nie może przełykać ślinki.miał 38,1 dałam 4mL nurofenu obniżyłam temp. w pokoju do 19 stopni jak gorączka zeszła zasnął ale całą noc pociłsię jak szczurek przebierałam go 2 razy bo wszystko mega mokre.dostał antybiotyk o 5 rano. nurofenu od 24 nie dostał ani grama i ma temp. 36,8-37,2 tak skacze.no to może wizyta na izbie przyjęć nie będzie konieczna.

wiem o tym drapaniu gardła że na palec pieluchę tetrową moczyć w szałwi, rumianku, wodzie utlenionej i starać się zdrabać czop, ale przecież Szymek mi ledwo pokazuje gardło i nie wiem jak bym miała mu to zrobić.jedyne co to mogę raz psiknąć tamtum verde ale i tak z wielkim krzykiem.

ten antybiotyk myślę że starczy na 5 dni kurcze przeklęta ta angina.

dzięki dziewczyny bo już myślałam że coś nie tak i trzeba reagować.życzę miłej soboty ale cudowna pogoda przez okno no boska.my bierzemy się za robienie torta bo w niedzielę impreza urodzinowa teściówki ale urodziny ma 1.11

no to mamy kryzys za soba wczoraj temp. wróciła do normy a dziś nawet pomału apetyt wraca.oby nic się nie pogorszyło i w piątek Szymcio mógł iśc na swoje pasowanie.

Witam poweekendowo:-)

Karola dobrze, ze Szymek juz lepiej, ale mieliscie stresowe dni, nie zazdroszcze:-( oby mógł iśc na pasowanie bo dla przedszkolaka do ogromne przezycie:tak:

u nas weekendzik udany, wyjazdowo-imprezowy, więc jestem trochę zmeczona, do tego ta zmiana czasu, no ale przynajmniej z Hubkiem posżło gładko, bo w niedzielę pospał po prostu godzinke dłuzej niz zwykle i obudził sie wg nowego czasu standardowo:tak:

miłego dnia wszystkim!!!!

no już od woczraj jest mega ekstra całkiem zapomnieliśmy po chorobie ale nie wiem ile dziecko musi zostać w domu po antybiotyku bo Szymek dostał antybiotyk jak miał roczek no i dopiero teraz.więc idziemy na kontrol zobaczymy co powie.może doradzi co jeśli laryngolog zadiagnozuje 3 migdał co dalej i czy ta wizyta po anginie ma sens czy nie szkoda kasy i czasu i lepiej poczekać jeszcze tydzień. spadam sprzątać bo koty latają aż wstyd.

Hej:happy:
U nas już trzeci dzień pada i zimno:sorry: Tak nie lubię rano chodzić z dzieciakami do przedszkola w taką pogodę:sorry: Trzeba będzie serio w przyszłym roku pomyśleć o drugim aucie, jak się sytuacja ustabilizuje:happy:
Po zmianie czasu, wieczorami to jestem już tak padnięta i zmęczona, że szok:sorry: Nie wiem kiedy się przestawię:-p Nawet uczyć mi się nie chce jak dzieciaki już śpią, a muszę sie wziąć, bo mam zaległości, zwłaszcza że mój mąż cały ostatni tydzień, łącznie z weekendem pracował do późnego wieczoru, a wcześniej nie mieli pracy:sorry: No nic, dobrze że coś się ruszyło, ale na jak długo to się okaże.

Karola
dobrze, że z Szymciem już lepiej:-)

Miłego dnia Dziewczyny:tak:

Witam:-)

Wolfia, czytalam o Twoich wakacjach. Super spedziliscie czas. Dobrze ze zdecydowaliscie sie na ten wyjazd. Naladowaliscie akumulatory i z pewnoscia swiat teraz stoi przed Wami otworem :) :tak::-)

Karola, dobrze ze macie chorobsko za soba. My akurat jutro idziemy z Milena na kontrole do laryngologa - u nas ucho. Mam nadzieje ze po ostatnim antybiotyku juz jest i bedzie dobrze.

Jejciu, jaka u nas pogoda. Wolfia, to dla Ciebie na pocieszenie. Dol na maksa.:-:)-:)-( Szaro buro i jakos tak bleee. Mimo wszystko mi w Ie latwiej bylo zniesc pogode niz w Pl.

no u mnie też szaro buro może nie pada i w sumie dość ciepło bo 8 stopni ale pogoda na spacery średnia.

Hej! U nas też dziś ciepło, nawet słońce świeciło w ciągu dnia!
Po zmianie czasu też padam wieczorem tak jak WolfiA, dziecko się łatwiej przestawiło od matki :-D

reklama
Witam:-)
U nas pogoda byla nawet nawet slonko i 8 stopni a co do przestawionego czasu to Jenni dala rade (wstala mi dzis o 4 nad ranem i ona chce bajki i koniec:shocked2:) do przedszkola po drodze mi w aucie padla ale tak to smigala do 20 :rofl2:
Jutro ide usowac osemke ktora schowana jest i nie wyjdzie i beda mnie musieli nacinac alcccccccc:shocked2:

Do góry