reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

Dzieki dziewczyny.Mała ściąga mleczko super,ale boli mnie jak ch...a to wszystko przez to,ze jednej nocy obudziła sie dopiero rano,a ja razem z nia i piersia jak kamien.cos sie zatkało i boli.niby zeszło,grudki juz nie ma,ale jest siniak i boli.
to takie tam :rofl2:rosterki '"mamy-mleczarni:happy:'.

reklama
Witam

No Wolfia super wakacje mieliście..ja juz o swoich zapomniałam..a wy teraz sobie odpoczywaliście..super...

A u nas jak zwykle młyn, jak sie tydzien zaczyna to nawet sie nie obejrzę a już koniec jest..poprostu nie wiem gdzie ten czas ucieka...

Filip dzis pierwszy raz w przedszkolu od 2 tyg i nawet dobrze sie zachował...nie chciał wracać do domu a i nie płakał na początku...ufffff...tylko znowu mam stracha jak to z tymi chorobami bedzie, bo teraz w przedszkolu u nas ospa :-(

no jakoś musi byc...

miłego wieczorku i jutrzejszego dnia

witam nocna pora
FAjowe mialss wakacje WOLFIA, super ze sobie odpoczeliscie i wygrzaliscie sie, zwlaszcza to ostatnie jest ostatnio niemozliwe w naszych krajach
a z tym english breakfast to naprawde denerwujace, ale brytyjczycy baardzo sa do tego przywiazani, szok normalnie

ja z niecierpliwoscia czekam na pierwszy wolny weekend w miesiacu (i ostatni ) he he,no jeszcze tylko juuuuuuuuuutro, jupi!dobranoc i milego dnia jutro babolce

Witam piątkowo:-)

Rozalka no jak widac cos za cos;-) jak sie wyspałas troche to znowu zastój sie zrobił, nie ma nic za darmo jak widac:sorry: ale dobrze, ze juz przechodzi:-)

Mysia no czas ucieka jak szalony, mi tylko tygodnie smigaja nawet nie wiem kiedy, własnie jestem na półmetku ciązy:szok:

Susu a ty co po nocach siedzisz w necie:-pno udanego wolnego weekendu:tak::-)

miłego dnia wszystkim!!!!:tak:

ja już mam kryzys tej choroby chyba nie mogę ruszyć się z domu bo zaraz ryk i temp skacze do 38,5 a od rana płacz i jęczenie chcę chodzić choć się bawić zrób to no koszmar.cholera jasna kiedy dziecko powinno przestać gorączkować??????????????????????????????????mamy 2 doby antybiotyku za sobą o 13 zacznie się 3.

ja już mam kryzys tej choroby chyba nie mogę ruszyć się z domu bo zaraz ryk i temp skacze do 38,5 a od rana płacz i jęczenie chcę chodzić choć się bawić zrób to no koszmar.cholera jasna kiedy dziecko powinno przestać gorączkować??????????????????????????????????mamy 2 doby antybiotyku za sobą o 13 zacznie się 3.

Kubie zawsze przy anginie po 3 dobach schodziła całkiem gorączka,po dwóch od antybiotyku.

no a jaki dawałaś antybiotyk i jaka dawka? Szymek dostaje Ceclor 5mL co 8 godz. obejrzałam gardło i ma na przodzie żółte plamy fakt na dłużej starcza nurofem w dawce 4 mL bo średnio na 7 godzin -może źle że nie poszłąm dziś do lekarza no ale teraz to już muszę czekać do wtorku.

Karola a jak Szymek na wieczór?
co do antybiotyku nie pomogę ja nie pamiętam Emilka dostała gdzieś w wieku Dominika no może była roczna nawet nie pamiętam i więcej nie dawałam a D tylko dostał przy zakażeniu wiec trudno mi stwierdzić ale myślę że na 3 dobę powinno być lepiej

u mnie dzieciaki też przeziębione dla świętego spokoju byłam u pediatry bo Dominik kaszle i widać ze boli go gardło dlatego ze oddycha ustami ale wszystko osłuchowo ok daje co dawałam i wsio nawilżam teraz mu pokój i wychłodziłam przed snem

reklama
Karola skoro jest nalot to angina na bank..Ceclor na anginę jest dobry no ale antybiotyk działa na 3 dobę ..temperatura może się utrzymywać do 4 dni a antybiotyk powinien brać 10 dni.Dawkę masz standardowa 5ml * 3razy dziennie.Przeciw gorączkowe leki tez działają super skoro po 4ml nurofenu wytrzymuje 7 godzin.Powiedz jak Szymek na noc ..do ilu skoczyła tem.?

dobra jest sól emskana w nieżytach górnych dróg oddechowych inaczej tabletki emskie(rozpuszcza się i płucze gardło;-))

Do góry