reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

Witam :-)

u nas tez miły dzień był, Hubek wycałował mnie wczoraj, ze az się wzruszyłam, przyleciał do mnie z laurka i kwiatkami zaraz jak przyszłam z pracy, widac, było, że w tym roku juz swiadomie to przezywał:tak::-) ech. tez sie powzruszałam...:sorry2:

Karolina fajnie, ze sie aklimatyzujecie juz tu na całego, no i ze wracaja stare znajomosci, i trzymam kciuki za ta pracę:tak:

zmyakm popracować, potem fryzjer, a wieczorem goscie więc jeszcze troche przygotowań

miłego dnia :-)

reklama
Witam :tak:

Wolfia było lepiej niż za 1 razem chwilami się zastanawiałam czy wcale nie szczepić :sorry2:biedulek okropnie płakał w aucie się dopiero uspokoił :sorry2:

kurka "n" mi nie chce działać i muszę mocno uderzać by działało :wściekła/y:;-)

Jeszcze nie wiem czy mu ząbki 2 dolne nie wychodzą bo ma opuchnięte i dziś mocno wypukłe marudzi okropnie choć nocka była spokojna a może mi się wydaje z tymi zębami sama już nie wiem :sorry2:i waży 8370g w pampersie ;-)

a ja dostałam serce któe Szymek zrobił z tatą- było ciężko ale jakoś im się udało.

dobrze że choć na dzień mamy trochę łądniej było bo dziś może nie pada jeszcze ale słońca nie ma i wiatr okropny.my dziś udajemy się pierwszy raz w życiu do okulisty. od 2 dni Szymek od czasu do czasu parszczy czółko i kilka razy pod rząd mruga.pomyślałam że to może też alergiczne bo kilka dni temu odstawiłam mu na próbę Aerius no ale od wczoraj wróciliśmy bo wieczorem już słszałam bulgotanie w nosie i pokasyłwanie rano.

zaraz zmykam odkurzać bo chata w kotach i obiad gotować czyli szara codzienność.

WolfiA myslałam że u ciebie cieplej niż w Polsce.No ale ja to nic nie kumam prawie czerwiwec i taka pogoda.nie pamiętam czy kiedyś tak było.załamka jeszcze wyjdzie że przez cał rok trzeba będzie palić w piecach a opalać się tylko w solariach.jedyny plus to mój mąż zaczyna się zastanawiać nad powrotem na tydzień do Turcji.-chyba też ma dość tej szarugi.

wizyta u okulisty super naprawdę mał fajnie przykłądał główkę do maszyn- na dwóch miał badnie włącznie z badaniem ciśnienia w oku.miałteż badanie tradycyjne odgadywanie brazków.wynik super piękna rogówka i sokoli wzrok więc to marszczenie i mruganie to nie optyczne sprawy.no i powiedział że w oku alergii nie widać.
zasugerował że może to być sprawa taka że ma w przewodzie pokarmowym pasożyty a ja zrobiłąm wielkie oczy.i pan to zauważył i mnie uspokajał że u małców to częsta sprawa no i wcale to nie musi być to. żałował że nie zabrałam ostatniej morfologii no nic w poniedziałęk pójdziemy do naszej pani pediatry.

spadam robić kolacyjkę bo dziś hot dog.

karola pasożyty fakt objawy są takie ale w morfologi nie zawsze wychodzą musiałabyś zrobi kał na pasożyty (choć u dzieci tez nie zawsze wyjdą za pierwszym razem)..dodatkowe objawy to bóle brzucha, brak apetytu, zgrzytanie zębami, nerwowość ..no i kaszel ....
znam dziecko które brało wziewy i wyniki były ujemne a dostał pyrantelum badz zentel(nie pamiętam) i już po jednej dawce było dużo lepiej (następną się powtarza ..są dwie metody po 7 i 14 bądź po 14 dniach)...
No i fakt pasożyty są częstym paskudztwem wśród dzieci (dlatego przedszkolaki jak już mówiłam powinny mieć wszystkie aktualne badania)

ps u młodego w szkole panuje po raz drugi w tym roku szkolnym wszawica (aż się zaczęłam drapać blee)

ja profilaktycznie odrobaczam dzieci i zwierzęta ;-)..to paskudztwo jest wszędzie

Ostatnia edycja:
Hej :-) Oj faktycznie dobrze by było podać coś profilaktycznie na pasożyty, też muszę o tym pomyśleć.
Dziś Paulina była z Tomkiem w Poznaniu złożyć papiery na ASP. Jeśli Paulina się dostanie (egzaminy pod koniec czerwca) to będę musiała poszukać jej jakiegoś lokum. W związku z tym już dziś rzucam zapytanie poznaniankom: znacie może kogoś, kto wynajmie pokój studence w pobliżu Al Marcinkowskiego od października:confused:

Witam :-)

a to ciekawe co piszecie o tych pasozytach, nie wiedziałam, ze to może miec wpływ na wzrok np:confused: dobrze wiedzieć

Kasiad zorietuje sie, czy ktos czegos nie ma tam w pobliżu:tak: trzymam kciuki by Paulina dostała sie na wymarzone studia:tak::-) ważne by studiować taki kierunek, który sie naprawde kocha, a nie cos tam z rozsądku... mam kumpelę z liceum, która bardzo chciała iśc wlasnie na ASP na wzornictwo przemyslowe, to było jej marzenie, no ale rodzice jej wybili z głowy, ze najlepiej jak skończy ekonomiczną, bo jej siostra skończyła i znalazła super pracę. Więc kumpela przemęczyła te 5 lat, studiowała bo studiowała, bez entuzjazmu. Po studiach przez rok nie mogła nic znaleźc, zrobiła roczny kurs grafika komputerowego i po jego ukonczeniu w miesiąc miała juz pracę (jako grafik u Kruka - jubiler) no i teraz dalej jako grafik pracuje juz w innej firmie. wyszło, że roczny kurs dał jej wiecej niz 5 lat studiów...
ale to tak na marginiesie miało być;-) a wyszło, że to główny watek postu:-D

no nic to, milego dnia zyczę, duuuzo słońca!! u ans jak narazie slonecznie :-)

reklama
Hej:-)

Rosmerta, zgzdzam sie z Toba w kwestii wyboru studiow.
Kasiu, powodzenia Paulinie na egzaminach.

I ja tez przylaczam sie do pytania o cos profilaktycznego na pasozyty?

Udanego dnia dziewczyny i weekendu. U nas na razie szaro-buro. :dry:

Do góry