reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

Witam z okropnym bólem głowy i marudzącą u boku Emilką :baffled: i tyle dziś sobie popiszę bo zaraz na głowę dostanę :zawstydzona/y:

edit:byłam dziś z małym był ważony i ma prawie 5kg Emilka to tyle miała na 2,5 miesiąca a ja się dziwię że ubranka na 3M są akurat ;-):-D

Ostatnia edycja:
reklama
Witam z okropnym bólem głowy i marudzącą u boku Emilką :baffled: i tyle dziś sobie popiszę bo zaraz na głowę dostanę :zawstydzona/y:

edit:byłam dziś z małym był ważony i ma prawie 5kg Emilka to tyle miała na 2,5 miesiąca a ja się dziwię że ubranka na 3M są akurat ;-):-D
no to niezły ssak z Dominika :) i prawidłowo chłopcy muszą być duzi i sielniejsi

Witam:-)

Karola, zycze by wszystko posżło dobrze z operacją mamy - zdrowka dla niej i spokoju dla was wszystkich:tak:

Gosia no to duzy chłopak z Dominika:tak: ale co sie dziwic jak sie juz duzy urodził:-) oby tylko był zdrowy, to duzy tez może sobie być:tak:;-):-)

my wczoraj mielismy wieczór na mieście:-p najpierw kolacyjkaz bratem i jego narzeczoną w restauracji meksykańskiej a potem seans w kinie:-) bylismy na "Lourdes" - wiele sobie obiecywałam po tym filmie czytając rózne opinie i sie wielce rozczarowałam niestety:dry: no ale cóz, jakbym nie zobaczyła to bym sie nie dowiedziała

miłego dnia wszystkim:-)

Witam.
Niewyspana,z bólem głowy,jakaś rozbitz...
Rosmerta super,ze wieczór sie udał,a film,no cóż,czasem tak bywa,ale i tak fajowo sie wyrwać.:tak:
Gosia ale klopsika masz w domku,super rosnie synek.:tak:

Hej:-)

Dzisiaj napięty grafik, żeby tylko dzieciaki dały radę;-) Z Olim na szczepienie dzisiaj ruszamy, a potem na zakupy i nie mam do końca planu co i jak:baffled: Za 2h będzie O. z pracy, a ja jeszcze w piżamie siedzę jak nigdy:-p Zaraz położę Małego spać i się szybko ogarnę:tak:
Wczoraj Victor dał się ostrzyć:-) Obyło się bez awantur i spokojnie siedział - hurra:-):-) Maszynka do strzyżenia w rękach małego Uparciucha zdziałała cuda:-D Siedział jak zaczarowany, a pani mogła mu drugą jeździć po głowie;-) Może znaczenie miało też to, że obcinała go u nas w domu:tak:

Karola trzymam kciuki za operację Twojej mamy, oby wszystko poszło jak należy i doszła szybko do zdrowia:tak:

Gosiu Ty się dziwisz, że on taki duży już, ale jaką on miał pozycję wyjściową, jak co niektóre dwumiesięczne dzieci;-) Niech je i zdrowo rośnie:-)

Rosmerta dobrze, że wieczór udany, a z filmami no cóż... czasem tak bywa:sorry2: Ja to bym wyszła nawet na najbardziej beznadziejny film, gdybym miała tylko taką możliwość, żeby tylko gdzieś wyjść:-p Może kiedyś;-)

Co robicie na obiad w urodziny:confused: Bo ja oprócz tortów muszę jeszcze jakiś obiad wymyślić:sorry2: Co ciekawego i dobrego można zrobić z piersi z kurczaka, bo to tylko zje mój teść, albo z samych warzyw tylko?

Miłego dnia:-)

Witam ;-)

Wolfia ja w sumie robie słodkie i torcik a potem taka mała kolacja nie wiem kto przyjedzie wiec robię mało właściwie dla nas w domu :tak:zapiekankę warzywną do tego sałatka gyros i sałatka grecka wszystko na lekko żadnego mięsa itd bo nie mam kiedy to robić i nie mam kiedy odgrzewać tylko zapiekankę wrzucę do piekarnika ;-)a reszta na zimno ;-)

Rosmerta są różne gusta może wypowiadali się tylko Ci co im się film podobał ;-)ale fajnie że wieczór udany :tak:

Wolfia ja robiłam na kolacje urodzinowa strogonowa z wołowiny i kotlety schabowe zapiekane - ale możesz tez zrobic kotlety z piersi kurczaka i na to: plaster ananasa, plaster jabłka podsmazonego wczesniej na masle trochę, na to plaster sera typu camembert i sera plesniowego i na wierzch konfitura z zurawiny - wszystko razem zapiekasz - PYCHA!!!:-) no i sałatki trzy robiłam i tatara bo u nas sami amatorzy tatarowi:-D

a ja podobnie ja dziewczyny robie ciacho,tort,a potem kolacja taka mała.Planuje udka z kurczaka w sosie ziołowym ,jakąs pieczeń gotowa i roladki z kurczaka...no i cos na zimno,plus dwie sałatki...:confused:

reklama
Rosmerta.WolfiA dzięki za wsparcie-no musi dobrze i koniec.

Ale u nas dziś pięknie było cudownie gdyby nie ten śnieg to wiosna,ale bez śniegu by tak pewnie pięknie nie było. zabrałam aparat i poszliśmy na prawie 3 godziny spacerować po polach.robiliśmy piękne zdjęcia przy zaspach śnieżnych a słońce grzało oj przyjemnie.Szymek umęczony na maksa. zjadł obiad aż się uszy trzęsły i terez ogląda bajkę Hortona ale widać że dotelniony bo co chwilę ziewa no ale do 20 musimy wytrzymać.

a co do urodzin: ja mam w planie tort urodzinowy, wielki kielich zalany różnymi galaretkami i bitą śmietaną to tyle ze słodkości.
a na obiad( bo my zaczynamy z obiadem od 15) Szymek chce pizze z ananasem i salami więc mam prostą sprawę numer wybieram i ciach zamówię mu tą pizzę a raczej 3 by dla każdego było, jakieś 2 sałatki -gracka i taka z podrobiona colesław-z moją inwencją twórczą, na kolację piersi zapiekane z serem i obsypane kurkami smażonymi z cebulką, jakieś wędliny, sałatka z kurczakiem i rodzynkami, ryżem itd, no i tatar bo my też lubimy no i tyle pewnie o 20 zacznął sie drinki i impreza dla rodziców i gości z dowodami:-D

no i to tyle.

Do góry