reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

czesc dziewczyny to i ja do Was dołacze jezeli pozwolicie, u lekarza jeszcze nie bylam ale z moich obliczen termin mam na 16-tego  lutego. Juz chodzicie na usg hmmm moze ja tez pojde, tylko sie zastanawiam czy juz widac przeziernosc karkowa w ty wieku?? bo to chyba po 10 tc widac?? musze sprawdzic...

reklama
Hej lutowe mamy! Jeszcze jedna wam przybywa.Jestem w 10 tyg. według OM termin mam na 11 lutego, na pierwszym USG wyszło, że 5. Dzidziuś miał wtedy 8 tyg. i  15 mm. 28 lipca mam badanie genetyczne, tak na wszelki wypadek. Mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze, ale mimo wszystko troche się boję.Trzymam kciuki za wszystkie forowiczki.
[

Hej Miska,
To super, ze jestes. Napisz, prosze, wiecej o tym badaniu genetycznym-czy to zleca lekarz?czy to jest dodatkowe badanie i kiedy sie go robi?
pozdrawiam

Hej Bogda! Badanie dodatkowe na moją prośbę. dla babek po 35 roku bezpładne, co prawda jeszcze nie skończyłam, ale rocznikowo łapię się. Test nazywa się PAPA- A,wykonuje się między 10 - 14 tyg.,  pozwala wykluczyć wady genetyczne m.in. Z. Downa. więcej informacji znajdziesz na stronie www.badaniaprenatalne.pl

Sluchajcie,jak czesto mozna wykonywac USG?ja mialam w 5 tygodniu i bede miala(chyba-bo czeka mnie wtedy wizyta) w 9 tygodniu.Gdzies sie doczytalam,ze robi sie je tylko 2 razy w ciagu calej ciazy,ale to chyba nie prawda,co?

bogda pisze:
Sluchajcie,jak czesto mozna wykonywac USG?ja mialam w 5 tygodniu i bede miala(chyba-bo czeka mnie wtedy wizyta) w 9 tygodniu.Gdzies sie doczytalam,ze robi sie je tylko 2 razy w ciagu calej ciazy,ale to chyba nie prawda,co?

usg można robić tyle razy ile zajdzie potrzeba, mówi się ,że 2 razy to takie państwowe minimum, ja podczas ciąży miałam robione 8 razy zwykłe i 2 razy 4d, bo tak sobie życzyłam ponieważ bardzo mnie to uspokajało i dawało pewność , że u maluszka wszystko ok ;)

reklama
Do góry