reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

reklama
Asiu,wiesz co ...Jak kiedys jak miałam rwanego zeba na gorze,jaliegos dalszego to dostałam właśnie zapalenia nerwa trójdzielnego (?).Najbardziej bolało mnie ucho,jakis taki kłujący ból miałam.Pamietam,że dostałam na to Augmentin od laryngologa,bo do niego potem poszłam.
Asiu,nie czekaj,moze znajdziesz chocby laryngologa własnie:baffled:.
I jak bierzesz antybiotyk,to nie pij piwa:no:,bo Ci wpierdziele:angry:.
Strasznie mi smutno,ze nie masz wsparcia ze srony mamy.Podjęłas swietną decyzje o uniezaleznieniu sie od niej:-(.Dacie sobie same super rade,na pewno!:tak:

Już teraz mogę się przywitac,bo wczoraj o 22 wróciliśmy na kwatere;-):tak:.Na miescie był koncert jakies kapeli oldboyów,grali najbardziej znane rockowe kawałki z lat 70 i nie dało sie nie zostac do konca:-);-).Super grali,niezle dawali o Kondzio przy tym usnął:-D;-).
Do galerii wrzucę kilka zdjęc:-):tak:

U mnie jeszcze słonecznie,choc za zimno na kąpanie,jutro sobie to odbijemy;-):tak:.Wybywamy na miasto,paaa:tak:

Witam:tak:
Joasiek masz niewesoło:-( Przykro się czyta, że nie możecie się z mamą dogadać. To w końcu jedna z najważniejszych osób w Twoim życiu. Przytulam Cię:tak:
Ale za piwo powinnaś dostać opiepsz, więc czuj się opieszona:wściekła/y::angry::-p
Joasiu Tycia dobrze radzi, nie zwlekaj z lekarzem, zresztą nie wiem czy dentysta tutaj już coś pomoże. Jedź do szpitala na ostry dyżur, tam zrobią Ci zdjęcie, skonsultują z laryngologiem, może się okazać, że to rzeczywiście już problem z nerwem a nie zębem.
Kurcze siostrę mojej przyjaciółki ze studiów po takiej akcji z dentystą sparaliżowało na 2 miesiące pół twarzy i miała opadnięty kącik ust z jednej strony, problemy z mową. Nie chcę Cię straszyć, ale Asiu z nerwami nie ma żartów. Jeśli jest taka możliwość podrzuć Milenkę Jackowi, albo jego mamie i pędź do szpitala.

Tycia fajnie Wam się wczasy zaczęły, byle pogoda dopisała. To lecę oglądać zdjęcia:tak:
A my dzisiaj dzień leniwca, a potem biorę się za robotę. Już wiem co to "nielimitowany czas pracy":baffled:
Ale muszę się pochwalić, są pierwsze efekty mojej nowej pracy. Zdobyłam pierwsze zlecenie dla mojej firmy - robota na 3 miesiące i sama żałuję że nie będę tam kierownikiem budowy, bo blisko i sprawdzony inwestor:-)

Hejo :-):-):-):-):-)

Karolino a Wam mile spędzonego czasu we dwoje na koncercie:tak: Milenka to mądra dziewczynka i napewno będzie grzeczna podczas Waszej nieobecności:-) Jejku dopiero teraz zdałam sobie sprawę, że zawracałam Wam głowę sms'ami jak Wy się na koncert szykowaliście:zawstydzona/y: Przepraszam:sorry:
Ewa, nic sie nie stalo. No problem - jakbym nie chciala to nie odpisywalabym Ci na smsy;-);-) Acha, a Milenka swietnie bawila sie z ciocia w tym czasie i wcale nie tesknila za nami:-):-):-):-).

karolina i jakie wrażenia po koncercie, pewnie sie świetnie bawiliście

Karolina jak po koncercie? Uwielbiam U2 i zazdroszczę wrażeń:-)

Bylo swietnie !! Po samym koncercie jakos nie bardzo to do mnie docieralo, ale juz dzis mam ochote znow pojsc. Troche bylam rozczarowana tym, ze zespol troche jakby odwalil chauture - wyszli, ostawili swietne show, ale czegos mi brakowalo. No ale muzyka, swiatlo bylo wspaniale. Bono na zywo jeszcze lepiej spiewa niz to slychac na plytach. Adam Clayton prezentuje sie jak ''ciacho'' . No i Irlandczycy - duzo niemilego o nich mozna powiedziec, ale jedno jest pewne - umieja sie bawic na 200 %. Normalnie jedna wielka biba byla(szczegolnie na plycie stadionu).

Emilka właśnie pojechała na tydzień do cioci :sorry: ciekawe czy to będzie tydzień czy wcześniej po nią pojedziemy my:zawstydzona/y: czy może ona będzie chciała wrócić :sorry:

Oj, Gosiu, pewnie bardzo tesknisz. Emilka to madra i odwazna dziewczynka wiec mysle, ze tydzien szybko jej minie i z radoscia, wypoczeta wroci do mamy i taty:tak::tak::tak:

Joasiek, ja na Twoim miejscu szybko udalabym sie do lekarza. Moj P. przez zle zrobionego zeba mial zapalenie nerwu trojdzielnego. Tak samo pisala Tycia

Tyciu, udanych wakacji i wspanialej pogody szczerze zycze:tak::tak::tak::tak:

Hej hej :-)
Ale ponury dzień :confused2: Pada i pada. Oli się nudzi byłyśmy 2 razy na dworzu, ale za każdym razem deszcz nas wyganiał do domu.
Gosiu, odpoczywaj od Emilki, przyda się trochę Ci odpoczynku ;-)
Muszę powiedzieć, że u nas byłoby niemożliwe oddać tak Oliwkę na tydzień pod opiekę komuś. Ona teraz przechodzi okres trzymania się maminej spódnicy, cały czas się cieszyłam, że ominął nas ten okres, a tu od kilku dni wielkie halo jak wyjdę z psem czy do sklepu.

Hej dziewczyny kochane :-)
najpierw szybko napiszę co u mnie a potem pójdę nadrobić inne wątki.
Mam wrażenie, że mój koszmar się kończy, dzisiaj czułam się już (w końcu!) całkiem normalnie. Nie poszłam dzisiaj do lekarza :zawstydzona/y: ja już taki uparciuch jestem, że dopóki nie umieram to wołami mnie do lekarza nikt nie zaciągnie, lekarzy unikam jak ognia bo czesto więcej z nich szkody niż pozytku :wściekła/y: Skończyłam w południe antybiotyk.
Dostałam apetytu i jadłam dzisiaj normalnie bez bólu, no i nie mam dzisiaj gorączki! Cały dzień miałam mnóstwo energii (a przez ostatni tydzień każdą możliwą chwilę spędzałam leżąc na łóżku) więc wysprzątałam na błysk kuchnię i pomyłam podłogi w całym domu. Opuchlizna prawie mi zeszła! Ostatni ketonal brałam przed godz. 13-stą, więc w ciągu godziny-dwóch powinien przestać działać i wtedy zobaczę jak mocno będzie bolało. Spróbuje przejść na łagodniejsze tabletki p-bólowe, może tak źle na ketonal reaguję że pulsuje mi po nim w skroniach i boli glowa?. Od kilku dni płuczę buzię Amolem i odkażam sobie tą dziurę po zebie wodą utlenioną a potem ładuję w nią żel.
Trochę bez sensu, że w piatek jak mi dentysta wsadził do zębodołu tą tabletkę odkażającą, to nie dal mi ich na weekend żebym sobie sama zakładała.
Jak w Krakowie miałam zapalenie zębodołu i nadchodził weekend, to dentystka dała mi strzykawkę z igłą zebym codziennie płukała dziurę po zębie wodą utlenioną i tabletki do zakładania. Pójdę jutro zeby mi tą tabletkę załozyli bo wyraźnie widzę, że dziąsła dookoła mam jeszcze podpuchnięte.
Ale chyba naprawdę jest już lepiej..... :-) może to to piwo zdziałało cuda i odkaziło mi organizm? :-p:rofl2: Może coś w tym jest, bo czesto jak czuję że łapie mnie choróbsko to wypijam piwa albo winko i na drugi dzień już jest ok. W końcu tak nasi przodkowie się leczyli - na choróbsko golnąć sobie kielicha :-p tyle że ja niczego mocniejszego od wina nie uznaję ;-)

Właśnie przeczytałam o koncercie U2, nie wiem czy wiecie ale za niecałe 2 tygodnie U2 gra w Chorzowie :tak:
Mam sporo do nadrobienia w czytaniu....

reklama
Kasiad tylko Emilka pojechała z babcią którą mieszka wiec chyba lepiej przechodzi rozstanie bo nawet nie ma czasu ze mną przez telefon pogadać :angry::-D

dostałam smsa że Emilka już śpi :tak:będę dzwonić i się pytać jak poszło zasypianie :-D

ale za to ja cały dzień wielki leń nawet R śniadanie obiad i kolację dziś zrobił i kompocik mi ugotował :-D a ja się lenie lenie i lenie ;-)

Joasiek dobrze że jest lepiej a może coś do płukania sobie kup mój tata miał ostatnio przy zapaleniu takie coś DENTOSEPT płyn 100ml | Jama ustna, zęby | Jama ustna, zęby | i-Apteka.pl

Do góry