reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

Witajcie babeczki:-)

Matylda i Tycia zdrówka dla Was:tak:Mam nadzieję ,ze juz jest lepiej?
Miska oby Wikusia szybko sie uporała z choróbskiem:tak:biedna tak przed samym wyjazdem:-(
Rosmerta gratki dla męża za wieeelką rybę:tak:
Agusia, musiałaś nieżle sie wyszaleć:tak:;-)
Irtasia trzymam kcuki za egzamin

A moja Marta juz na wakacjach nad morzem.Własnie mama dzwoniła, ze mała jest przeziębiona i zakatarzona i opieprzała mnie ze nie dalam dla niej ciepłych spodni(to nieprawda dałam 4 pary tylko dla mojej mamy one nie sa ciepłe:wściekła/y:) Chyba powinnam była spakowac Marcie kombinezon:-p
Poza tym nie wiem jak moja mama mogła sie na to zgodzic-umawiała sie z babka na cenę 55 za osobe , 4 miesiące temu wysłała jej zaliczke wszystko było ok,a jak przyjechali na miejsce to babka jej krzyknęła 60. No i mama zapłaciła:wściekła/y:Tata sie nie wtrącał, a ja nie moge zrozumiec jak mozna dac sie tak komus w konia zrobic.Nie chodzi o 5 zł ale o zasade! Jestem wsciekła na to ze sie zgodzili zostac.Byli juz raz u tej baby, niby sprawodzona.....ech. Ja bym tam nie została, ale mama stwierdziąła,ze teraz jest szczyt sezonu i nie jest łatwo o pokoje blisko morza i nie bedzie sie z dzieckiem włóczyc i szukac....:-(I zostali:baffled:

reklama
witam, na szczescie zosi przeszlo:tak:

To całe szczęście, bidulka musiała się nacierpieć :-( Oliwieczka może tak profilaktycznie będziesz jej robić czasem herbatkę z żurawiny, albo soczek kupować? Żurawina jest świetna na odkażenie dróg moczowych i zawiera mnóstwo witaminy C.

"Naukowcy potwierdzają, że żurawina należy do czołówki roślin o właściwościach prozdrowotnych. Od dawna stosowano żurawinę w medycynie naturalnej do leczenia chorób nerek i pęcherza moczowego. Cierpkie jagody żurawiny zawierają sporo cytrynianów, które mogą ograniczać powstawanie złogów szczawianowo-wapniowych. Dlatego regularne picie dużej ilości soku żurawinowego pozwala zapobiegać powstawaniu kamieni nerkowych, ale także je rozpuszczać. Co więcej, żurawina ma działanie antybakteryjne i może zwalczać infekcje dróg moczowych. Żurawina hamuje przyleganie bakterii E.coli do ścian komórkowych dróg moczowych, ogranicza ich namnażanie i ułatwia wydalanie. Podobnie żurawina działa na bakterie Helicobacter pylori odpowiadające za powstawanie wrzodów oraz na drobnoustroje wywołujące próchnicę, choroby dziąseł i przyzębia. Substancje zawarte w cierpkiej żurawinie działają na zęby jak teflon. Tworzą one powłokę utrudniającą przyleganie bakterii do szkliwa i infekowanie dziąseł. Ale to nie wszystko. Żurawina przyniesie ulgę także kobietom w okresie menopauzy."

To całe szczęście, bidulka musiała się nacierpieć :-( Oliwieczka może tak profilaktycznie będziesz jej robić czasem herbatkę z żurawiny, albo soczek kupować? Żurawina jest świetna na odkażenie dróg moczowych i zawiera mnóstwo witaminy C.

"Naukowcy potwierdzają, że żurawina należy do czołówki roślin o właściwościach prozdrowotnych. Od dawna stosowano żurawinę w medycynie naturalnej do leczenia chorób nerek i pęcherza moczowego. Cierpkie jagody żurawiny zawierają sporo cytrynianów, które mogą ograniczać powstawanie złogów szczawianowo-wapniowych. Dlatego regularne picie dużej ilości soku żurawinowego pozwala zapobiegać powstawaniu kamieni nerkowych, ale także je rozpuszczać. Co więcej, żurawina ma działanie antybakteryjne i może zwalczać infekcje dróg moczowych. Żurawina hamuje przyleganie bakterii E.coli do ścian komórkowych dróg moczowych, ogranicza ich namnażanie i ułatwia wydalanie. Podobnie żurawina działa na bakterie Helicobacter pylori odpowiadające za powstawanie wrzodów oraz na drobnoustroje wywołujące próchnicę, choroby dziąseł i przyzębia. Substancje zawarte w cierpkiej żurawinie działają na zęby jak teflon. Tworzą one powłokę utrudniającą przyleganie bakterii do szkliwa i infekowanie dziąseł. Ale to nie wszystko. Żurawina przyniesie ulgę także kobietom w okresie menopauzy."
o dziękuje za rade Joasiek

Joasiek a ty sie nie orientujesz jak dojechac na cmentarz Batowicki w KRK.? Chodzi mi o to jakim autosusem czy czym kolwiek z dworca.

o dziękuje za rade Joasiek

Joasiek a ty sie nie orientujesz jak dojechac na cmentarz Batowicki w KRK.? Chodzi mi o to jakim autosusem czy czym kolwiek z dworca.

Niestety nie mam bladego pojęcia :no: Nigdy tam nie byłam, a teraz po remontach pewnie się i tak linie pozmieniały. prawdopodobnie nie ma bezpośredniego połączenia, przynajmniej wyszukiwarka mi takiego nie pokazała :no:
Wyszukiwarka połączeń

Niestety nie mam bladego pojęcia :no: Nigdy tam nie byłam, a teraz po remontach pewnie się i tak linie pozmieniały. prawdopodobnie nie ma bezpośredniego połączenia, przynajmniej wyszukiwarka mi takiego nie pokazała :no:
Wyszukiwarka połączeń

a no to moze jakos trafie, mam nadzieje ze tesciowa mi zostanie z zosią tylko musze wczesniej wyjechac.

Ja się tylko witam, bo mam dużo pracy:baffled:
Przez cały tydzień sprzątanie i pakowanie:sorry: No i dzieci w międzyczasie;-)

Zdrówka dla wszystkich Chorowitków:tak:

Miłego dnia Dziewczyny:-)

reklama
bry

po chrzcinach już ufff
Olcia słodziak, wszystko się udało, nawet pogoda się zlitowała i nie było upału :-)

a teraz lecę do babci budować altankę - na piątek ma być gotowa :tak:

Do góry