reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

reklama
Witam :-) U nas też słonecznie :tak:
Oli jeszcze śpi, ja już po śniadanku i delektuję się kawą.
Joasiek, babci mojego męża też wszczepili rozrusznik i od tego czasu zdecydowanie lepiej się czuje. Super, że Milenka przespała całą noc :tak:
Madzia, zdrówka dla całej rodziny :happy:

Joasiek super ze i u was nocka przespana:tak::-) a pomysł z kolysankami jak najbardziej popieram, u nas sie sprawdziło jak najabardziej, tyle że Hubek słucha głównie bajek przed zaśnieciem:tak: i zasypia sam dzieki temu:tak::-)
babcia mojego męża też ma rozrusznik i normalnie funkcjonuje więc nic się Joasiek nie martw, bedzie dobrze:tak:

Wisnia, Miska nie zazdroszcze tej papierkowej roboty:baffled:, ale juz tych ponad 2 miesięcy wolnego to juz tak:sorry2:;-):-)

Madzi zdróweczka dla całej rodzinki!!!

no i du-pex - juz są chmurzydła przebrzydłe:angry: pewnie popada znowu:dry:

Joasiek super ze i u was nocka przespana:tak::-) a pomysł z kolysankami jak najbardziej popieram, u nas sie sprawdziło jak najabardziej, tyle że Hubek słucha głównie bajek przed zaśnieciem:tak: i zasypia sam dzieki temu:tak::-)

Rosmerta a jakie bajeczki puszczasz Hubkowi?
Ja też mam bajki "Bajki z Ramą" czytane przez P. Fronczewskiego ale wydają mi się zbyt ekspresyjne i przy nich Milenka chyba by się nie wyciszyła :no:

my mamy taki zestaw bajek disneya (Rybka Nemo, Auta, Kubus Puchatek< Mała Syrenka itp) i słucha tego, ma puszczone cichutko i zasypia prezy nich. Przedtem czytaja taka bajkę razem z tatą i ta sama tata mu puszcza potem na cd. Albo czytaja basnie Andersena i wtedy puszcza mu kołysanki

my mamy taki zestaw bajek disneya (Rybka Nemo, Auta, Kubus Puchatek< Mała Syrenka itp) i słucha tego, ma puszczone cichutko i zasypia prezy nich. Przedtem czytaja taka bajkę razem z tatą i ta sama tata mu puszcza potem na cd. Albo czytaja basnie Andersena i wtedy puszcza mu kołysanki

Aaaa..... wiem które :tak::-) Przypominam je sobie z któregoś Twojego zdjęcia, na półeczce stały cała kolekcja :tak: My mamy gdzieś jedną z tej serii ale płytka już dawno się zgubiła.

Witam:-)
U nas "piękny" deszczowy dzień, czyt. leje całą noc i od rana:-p

Joasiek super, że Milenka przespała całą noc, oby tak już zostało na dobre:tak: Cieszę się, że z babcią już lepiej:-)

Rosmerta może i Hubek pożegna się z mleczkiem nad ranem na zawsze;-)
Madzia zdrowiejcie tam:tak:

Karola ale macie fajnie, dzień pełen wrażeń:-)

Miśka byle do końca roku szkolnego;-)

Oliwieczka uwierz mi, że przeprowadzanie się z małymi dziećmi co rok, to nic przyjemnego:no: Ja tam bym wolała znaleźć swoje miejsce na ziemi na stałe;-)

Miłego dnia:-)

Witam deszczowo :angry:

Myśleliśmy o tym nowym osiedlu Esker Hills;-) Lokalizacja świetna, domy można znaleźć w przystępnych cenach. Nam chodzi głównie o to, żeby wybrać coś fajnego, gdzie będziemy mogli zostać dłużej niż rok - mam nadzieję. Myślimy, że może Victor mógłby pójść tam do szkoły, gdyby wszystko było w porządku, więc znowu patrzymy, gdzie są szkoły itp. Jeszcze mamy trochę czasu, a w ten weekend może uda się coś obejrzeć:tak:
Nigdy nie bylam na tym osiedlu, chociaz to kolo mnie. Jedno co sie orientuje to to, ze lezy blisko torow kolejowych i moze byc glosno. Domy podobno ladne i chyba duzo Polakow tam mieszka.

my dziś mieliśmy turystyczny dzień byłam z małym w Słupsku ok 50km od mijego miasteczka ale w sumie nic specjalnego nie kupiłam. jedyne co się mega cieszę to gumowe spodnie na deszcz dla SZymka ale za to kurtki na deszcz nigdzie nie dostałam. kilka zabawek do piachu i ogrodu w Realu bo mają teraz promocje.no i obowiązkowa raz w miesiącu wizyta w McDonaldzie na frytkach i kurczaczkach no i 1/2 hamburgera bez cebuli :-D już wie czego chce .
później wizyta u dziadków nad stawami - mają uroczy domek w uroczym miejscu muszę kiedyś powklejać kilka zdjęć naprawdę magiczne miejsce.no i do domu zlądowaliśmy o 19 a wyszliśmy o 11:30.
teraz chwila dla mnie i lulku.

spokojnego wieczoru kochane.

Karola, rzeczywiscie turystyczny dzien

witam:-)

nareszcie słonko i zero chmurek (narazie przynajmniej;-)):-) odrazu lepiej na duszy...:-)

kolejna nocka bez jedzonka hubertowego, ale i tak o 5 musiał wyladowac u nas:confused2: ale do 6.50 pospał, jak musiaqłam wychodzic do pracy to sie obudził, ale poszedł na ugodę i wypuścił mnie dzis normalnie:-D

miłego dzionka babencje:-)
Rosmerta, to moze na stale jedzonko wyeliminujecie

witam
wpadma tylko sie przywitac, cała rodzinka chorujemy ja z Patryczkiem na antybiotyku a Weronisia z tata narazie syropkami walczą ...ech te chorubska potrafia wykończyć:-(

MAdziu, zdrowia dla rodzinki zycze

Witam :-)
Dzisiaj pierwsza nocka znowu przespana ciągiem od 20 do 7 rano - jak dawniej :-):-):-) Ach żeby tak zostało....................... :sorry:

A babcia w szpitalu, będzie miała rozrusznik ale teraz czuje się ok
Joasiek, same dobre wiadomosci. Teraz juz bedzie lepiej, zobaczysz.:tak::tak:

reklama
Nigdy nie bylam na tym osiedlu, chociaz to kolo mnie. Jedno co sie orientuje to to, ze lezy blisko torow kolejowych i moze byc glosno. Domy podobno ladne i chyba duzo Polakow tam mieszka.
To prawda, że osiedle Esker Hills jest bardzo blisko Triogue Manor;-) I wiem też, że są blisko niego tory kolejowe i dlatego zastanawiam się, dopóki tam nic nie obejrzę i "nie usłyszę". Domy naprawdę urządzone w wysokim standardzie, a cena wcale nie jest wyższa od reszty w Portlaoise. Śledzę daft.ie od jakiegoś czasu i często zdarzają się domy za 650eur/m-c. My naprawdę chcemy zamieszkać gdzieś, gdzie będzie nam się podobało, domy będą w miarę nowe, bo zawsze to jakaś oszczędność na ogrzewaniu, tym bardziej, że nie mamy w planach powrotu do Polski w ciągu najbliższych dobrych kilku lat (o ile w ogóle wrócimy:sorry2:), a Victor za dwa lata do szkoły, bo tu od 4. roku życia się zaczyna:tak: Trzeba się będzie na coś zdecydować, bo na pewno Victor nie będzie co roku zmieniał szkoły:no: Trudna decyzja dla nas, bo nie mamy na kogo liczyć i zostajemy z tym wszystkim sami, zresztą to jedna z cięższych decyzji dla nas:sorry2:
To przykładowy na tym osiedlu:
http://www.daft.ie/searchrental.daft?search=Search+%BB&s[cc_id]=c8&s[a_id]=2388&s[mnp]=&s[mxp]=&s[bd_no]=3&s[pt_id]=&s[move_in_date]=0&s[lease]=&s[furn]=0&s[search_type]=rental&s[transport]=&s[advanced]=&s[price_per_room]=&s[refreshmap]=1&offset=60&limit=10&id=687415

Ostatnia edycja:
Do góry