reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

reklama
Patri tosmutnecopiszesz.Aletrzeba wierzyć,że będzie dobrze,często zdarza sie,że takie opinie lekarzy saprzesadzone...

Mam nadzieję, że podejmie mądrą decyzję, że usunie ciążę. To bardzo trudna decyzja, ale to najrozsądniejsze...
Ja w swego rodzaju żałobie dziś.
Ale Wam miłego dnia i dużo szczęścia. :nerd:

Mam nadzieję, że podejmie mądrą decyzję, że usunie ciążę. To bardzo trudna decyzja, ale to najrozsądniejsze...
Ja w swego rodzaju żałobie dziś.
Ale Wam miłego dnia i dużo szczęścia. :nerd:

Współczuje dziewczynie dokonywania wyboru....:baffled:
Ale mam znajomą,której też powiedziano,że dziecko będzie miało wiele wad rozwojowych (na początku ciąży),a potem okazało sie,że nie ma jedynie paluszków u rączki i jest cudownym dzieckiem,a do tego dziewczyna już więcej nie może miec dzieci....

nie chciałabym być na miejscu twojej kuzynki Patri i musieć podjąć taką decyzję....:no:to strasznie trudne....
ale ja wiem, że świadomie nigdy nie usunełabym ciąży w przypadku takich podejrzeń, trzeba wierzyć że bedzie dobrze, że człowiek może czasem sie mylić.... Hubek tez miał mieć wodogłowie wg jednej mądrej pani doktor:baffled:.... więcej nie poszłam do niej, nie wiem czy faktycznie miała takie podejrzenia czy chciała bym za miesiąc przyszła do kontroli i zapłaciła kolejną gruba forse za to badanie... nie myslałam o tym, Hubek urodził sie zdrowy:-) i to sie liczy...

wiem, że łatwo mówic, jak sie nie jest w takiej sytuacji, ale wiem, że nie zniosłabym mysli, że zabiłam dziecko i nie dałam mu szansy....:-:)-:)-( ech, niesprawiedliwe to zycie jest....

Witam:tak:!
Patri,faktycznie strasznie to smutne...Jak byłam z Bartusiem chodziłam do prywatnej kliniki(niby z renomą) i jak lekarz robil mi usg,to zszokował sie,ze dziecko ma sporo za duża glowe...:baffled:.
Strasznie sie przestraszyłam,ale nie dopuszczalam do siebie mysli,że może byc zle...Na szczęście załatwilam sobie poród w innym miejscu(w zwykłym miejskim szpitalu...) i w czasie cesarki(tez poniekad zalatwionej-dziecku sie nie spieszyło i znajoma pielegniarka dogadała sie z jedna lekarka,ze zrobia mi cesrake,bo w czasie porodu strasznie sie namecze,bo dziecko wysoko) okazalo sie,ze Bartus byl zle ułozony i w czasie porodu bym go udusiła prawdopodobnie.A pomiar głowki robiony byl z boku,nie od góry i stad taki duzy wymiar...:angry::confused:.
Patri ,niech kuzynka pojdzie jeszcze do innego lekarza na usg...
A ja od wczoraj znowu zasmarkana,stan podgorączkowy,łzawią mi oczy i nie mam siły.A tu szkola od piątku...:baffled::sorry2:

Tycia zdrówka życzę :tak:

Patri niech kuzynka skonsultuje to z innym lekarzami jeśli nie była u innych jejku mam nadzieje że lekarze się mylą co do dzidziusia :-(

witam
smutne to co piszesz Patri, to straszne musiec podejmowac taka decyzje :-( moze lepiej skonsultowac to jeszcze z innymi lekarzami...

Tycia zdrowka zyczę:tak:

a jak jak co srode wymykam z domku, papa

Witam.
Przykre, Patri, z Twoją kuzynką :-( Strasznie trudna decyzja. Napewno przed podjęciem decyzji skonsultowałabym się z innym ginekologiem i to nie jednym zresztą.

U nas dziś pada od rana. Beznadziejna pogoda :angry:

reklama
Witam

Irtasiu, kociaki sa slodkie :tak::tak:. A na twojego instruktora to szkoda slow - dupek.

Witam:-)

jakaś padnieta jestem, pogoda syfna, przygnebiajaca, czuje sie jakbym w łeb dostała:baffled:

To tak jak ja.:tak::tak::tak:No i u nas pogoda tez przygnebiajaca.

nie chciałabym być na miejscu twojej kuzynki Patri i musieć podjąć taką decyzję....:no:to strasznie trudne....
ale ja wiem, że świadomie nigdy nie usunełabym ciąży w przypadku takich podejrzeń, trzeba wierzyć że bedzie dobrze, że człowiek może czasem sie mylić.... Hubek tez miał mieć wodogłowie wg jednej mądrej pani doktor:baffled:.... więcej nie poszłam do niej, nie wiem czy faktycznie miała takie podejrzenia czy chciała bym za miesiąc przyszła do kontroli i zapłaciła kolejną gruba forse za to badanie... nie myslałam o tym, Hubek urodził sie zdrowy:-) i to sie liczy...

wiem, że łatwo mówic, jak sie nie jest w takiej sytuacji, ale wiem, że nie zniosłabym mysli, że zabiłam dziecko i nie dałam mu szansy....:-:)-:)-( ech, niesprawiedliwe to zycie jest....

Rosmerta, mam podobne odczucia. Bardzo wspolczuje osobom, ktore sa w takiej sytuacji. Bardzo, bardzo ciezka sprawa.
Patri, mam nadzieje ze kuzynka mimo wszystko jeszcze raz skonsultuje swoja ciaze i te diagnozy, bo tak jak dziewczyny pisza lekarze moga sie mylic, szczegolnie w tak wczesnej ciazy.

Do góry