reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

Witam:-) Czekam aż się pranie skończy i jak położę spać Robaki to wezmę się za prasowanie i obiad. A teraz piję ciepłą czekoladę z bitą śmietaną, bo u nas pochmurno i deszczowo dzisiaj:sorry:

A my po 3 gościnach i głodni jak wilk...:szok::sorry:.Wszyscy tylko herbatka,a mnie ssie w żołądku:-D:-D:-D.W końcu poprosiłam teściową o kanapkę dla Kondzia:sorry:.Szkoda słów:confused2:.
Czasem się i tak zdarza:sorry:

Wolfia Ty to masz prawo sie lenic z takim malutkim dzieckiem.Męża zagoń do pracy.:tak:
Mąż ma w tym tygodniu umyć mi wszystkie okna na górze z zewnątrz i zawiesić czyste zasłony;-) Poza tym pomoże mi w sprawach kulinarnych, więc nie narzekam:tak:

Wolfia jak się spinasz żeby zdąrzyć, a to nie czas radości ma być?? Spróbuj te świeta zrobić dla siebie, żeby były Twoją uroczystością :-)
Właśnie Wolfia, przecież to nie tylko Ty masz uczestniczyć w przygotwaniach! Każdy!
Ja się naoglądałam z fascynacją perfekcyjnej pani domu. I mam takie napady na porządki, wtedy lecę nawet "pod kafelkami".

A pisząc:
"Spróbuj te świeta zrobić dla siebie, żeby były Twoją uroczystością :-)"
myślę:
"Nie przeskoczysz sama siebie! Nie myśl co pomyśli tesciowa, brat kuzyna czy sąsiadka, niech mysla co chcą. Zrób tak, żebyś Ty sama czuła się dobrze. To raczej nie czas na perfekcjonizm, niektórym sie to myli...
Patri masz całkowitą rację:tak: Ja też się naoglądałam swego czasu tego programu o "perfekcyjnej pani domu". Zresztą ja od zawsze lubiłam mieć wszystko dokładnie posprzątane i poukładane, ale wtedy miałam na to więcej czasu:-p Teraz sprzątam i tak dokładnie, ale nie myję co miesiąc okien i nie wycieram co tydzień listewek przy podłodze, bo po prostu szkoda mi na to czasu:-D A i tak jest czystko. Śmieję się, że ja przy dwójce dzieci mam czyściej niż niejedni bez dzieci:-p Teraz zostanie mi tylko odświeżenie kątów, w które dawno nie zaglądałam, ale i tak trochę pracy będzie:-)
Co do Świąt Wielkanocnych to będą to moje pierwsze samodzielne Śwęta, tzn. sama je przygotuję:sorry: Ostatnie u siebie w domu spędzałam trzy lata temu. A przez dwa lata mieszkania z teściami, nie obchodziłam ich, bo oni ich nie obchodzą:sorry: Pamiętam jak moją pierwszą Wielkanoc w Irlandii spędziłam przy tostach z dżemem z kolkowym Victorem na rękach, mężem w pracy, a teściami na plaży, bo była super pogoda. Ryczeć mi się chciało jak nigdy wtedy i ryczałam... Dobrze, że popołudnie przegadałam z rodziną na skype w objęciach męża i śpiącego Victora;-) W drugie Święta już był chociaż obiad świąteczny, a ja z mężem nawet jajka faszerowane jadłam na śniadanie. W tym roku chce zrobić prawdziwe święta. Iść w sobotę ze święconką, przygotować dobre jedzenie, upiec ciasta, usiąść rano przy stole, na którym będą kwaity w wazonie i pyszności;-) Od takie marzenie, które postaram się spełnić:-) A teściów może powinnam na obiad zaprosić, bo od nich zaproszenia się nie doczekam, bo niby na co:sorry: I dlatego się trochę obawiam jak mi moje pierwsze samodzielnie organizowane święta wypadną, ale napewno będzie rodzinnie i miło:-)

A ja od samego rana co robie? Maluje sciany! :szok:
:szok: Ty to pracowita Dziewczyna jesteś:tak: Powodzenia w szybkim malowaniu;-)

Miłego dnia Dziewczyny:happy:

reklama
Witam

Wolfia, zycze Ci tego zebys w tym roku miala prawdziwie rodzinne swieta. :-):-)
Agusia, MAtylda - witajcie :tak::tak::tak:

MAz walsnie dzwonil, ze od piatku ma 4 dni wolne. ALe sie ciesze. Tak to jest ze jak sie calymi dniami niewidzi meza to pozniej kazdy dzien jest doslownie na wage zlota.

Ostatnia edycja:
cześć
co do sprzątania to mi się wydaje że to zwyczajnie psikus kalendarzowy i tyle. Wielkanoc zawsze wypada na początek wiosny( no zazwyczaj) a wiadomo na wiosnę nabieramy więcej sił optymizmu i chcemy wypędzić ponurość zimy z chałupy czy ogrodu i dlatego tyle roboty bo do tego trzeba jeszcze coś ugotować upiec.
ja tam zawsze jak poczuję wiosnę biorę się za mega porządki w domu i przed domem i zazwyczaj że to wielkanoc to padam później na cycki, ale zadowolona że w domu mamy tak wiosennie jasno czysto świeżo pachąco optymistycznie radośnie inaczej.

Witam.
Dzis dalsze porządki przedświąteczno-wiosenne.
Młody coś w złym humorku:baffled:wstał lewą noga chyba,albo był bardzo głodny.Teraz pije mleczko i mruczy jak kotek zadowolony.:tak:

hejka
nadrobiłam ten wątek dopiero - u nas sporo się dzieje - sprzątamy u siebie i u babci mojej, myjemy i naprawiamy samochody, załatwiamy tysiące nudnych, codziennych spraw i próbujemy ujarzmić nieznośną dwulatkę... czasami padam przed dziećmi jeszcze wieczorem hehe

teraz laski śpią jeszcze a ja myślę czy Izkę budzić do przedszkola czy nie... trochę mi się nie chce ale pewnie ją jednak zaprowadzę...

miłego wtorku :-D

Witam :-)
Oli jeszcze śpi. Obudziła się o 5tej, wołając, że jest głodna no, ale nie ma co dziwić, skoro wczoraj zasnęła bez kolacji, dałam jej wyjątkowo mleko o tak wczesnej porze i zasnęła spowrotem.
Ja dziś sprzątam w łazience i muszę wynieść do kontenerów PCK 2 wory ciuchów - to wynik przeglądania szaf.

reklama
Witam i ja:tak:!
A ja dziś nareszcie wolne,więc planuje dokończyc sprzątanie już na dobre.Zobaczymy co mi z tego wyjdzie;-).W tej chwili żal mi wychodzic z łóżka:sorry:...

Do góry