reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

witam :tak:

dzieć mój starszy po 3 dniach w przedszkolu już ma zatkany nos :wściekła/y: ale uparła się że idzie do p-ola to poszła :-p

ja mam dzisiaj wolne ale z rana oberwało mi się od małża za bajzel więc chyba trzeba się wziąć za robotę :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Matylda a to numer, polubiłaś małpę :-p

Patri kopa lat! co słychać?

Ostatnia edycja:
reklama
Witam:-)
zabiegana dziś :rofl2::rofl2::dry:

oj Joasiek współczuje tych bólów głowy:-( oby jak najszybciej przeszły... no i zeby Milutek sie opanował:tak::rofl2:

Mysia ja bym sie przeszła do innego lekarza na kontrolę:tak:, może prześwietlenie, bo skoro Filipek nie chce stanąc na tej nóżce to cos musi byc na rzeczy, chyba że sie po prostu przestarszył jak go bolało i ma uraz teraz psychiczny:confused:

Matylda fajnie że u was ok, szkoda ze sie mijacie tak z T, no ale jak to mówiąz ocś za coś. dobrze ze macie chociaż te niedziele dla siebie. wyobrażam sobie że brak słonca jest na dluższą metę męczący, mój brat mieszka w pólnocnej szkocji i tez zima dla nich to wyzwanie, połowa w depresję wpada, no a na dodatek lato tez nie jest jakies tam super słoneczne. Uważaj na ta "małpę";-), żeby mąż nie zaczął byc zazdrosny:-p;-):-D

miłego dzionka:-)

Cześć Laseczki:tak:
Jaki piękny słoneczny dzień, strasznie mnie cieszy pogoda tutaj i ciągle nie mogę się przyzwyczaić, że o 16 jest jeszcze jasno:-D

Patri miło Cię widzieć. Wpadaj do nas częściej, bardzo lubię czytać Twoje posty:tak:

Mysia czekamy na fotki:tak:

Wiśnia... bo małpy nie da się polubić:-p To bardzo wesoła, bezpośrednia babka i fajnie dogaduje się z ludźmi.:-)

Rosmerta tutaj lato też nie jest zbyt słoneczne, a sezon kończy się w połowie sierpnia. Ale coś za coś.. jesteśmy razem i to jest najważniejsze:sorry2:
Czekam aż przyjdzie maj i słońce nie zajdzie aż do lipca:-)

Witam się :-)

Potrzebuję Waszej pomocy:
Czy znacie się albo macie kogoś w rodzinie, kto zna się dobrze na lustrzankach :confused: Chodzi o to, że moja Paulina na 18nastkę, którą wyprawiamy za ponad tydzień ma dostać aparat fotograficzny lustrzankę od chrzestnego. Miał się rozejrzeć za Nikonem D70 z obiektywem, który ma koniecznie stabilizację, ale go wycofali ze sprzedaży i zamienili na Nicona D90, którego cena niestety jest straszna, bo ok. 4 tys zł. Chrzestny poświęcić chce 2 tys zł (i tak bardzo dużo wg mnie). W tej cenie znalazłam Nikona D60 z obiektywem NIKKOR DX AF-S 18-55 mm f/3.5-5.6G VR (z takim samym sprzedają D90tki).
No i teraz pytanie: czy ta D60 jest aparatem dobrym? A może można w tej samej cenie (czyli do 2 tys zł) dostać aparat innej firmy, a jest lepszy od Nikona D60 :confused:
Konieczna jest ta stabilizacja w obiektywie.

Ostatnia edycja:
No i teraz pytanie: czy ta D60 jest aparatem dobrym? A może można w tej samej cenie (czyli do 2 tys zł) dostać aparat innej firmy, a jest lepszy od Nikona D60 :confused:
Konieczna jest ta stabilizacja w obiektywie.

Mąż mówi, że to jak najbardziej dobry aparat:tak::-) możnaby jeszcze rozejrzeć się za Pentaxem,ale ten wg niego jest OK:tak::tak::tak: tymbardziej, gdyby chciała w przyszlości dokupic sobie jakies obiektywy, to jak najbardziej Nikon zalecany:tak::-) no i ma tą sytabilizację obrazu którą chcesz by była:tak:

tu mozesz sobie bliżej poczytac o tym aparacie: http://optyczne.pl/78.9-Test_aparatu-Nikon_D60_Podsumowanie.html

Ostatnia edycja:
Dzięki Rosmerta, podziękuj mężowi za pomoc :tak:
Gdyby jeszcze był taki miły i powiedziałby, który z tych aparatów by wybrał (bo spojrzałam też na Pentaxy wg zalecenia męża :-)):
ten Nicon o którym pisałam:
Nikon D60 + 18-55 VR STABILIZACJA + TORBA + 4 GB (572752364) - Aukcje internetowe Allegro
i Pentax, który z tego co wyczytałam ma stabilizację w aparacie a nie w obiektywnie (może to lepsze rozwiązanie????)
Pentax K-m + DAL 18-55+Torba Gratis fc Chorzów FV (567803891) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Kasiad tego pentaxa co wkleiłas to mąz nie zna, nie wie czy jest dobry, ale nasz znajomy interesujący sie tematem ma taki PENTAX K200D + OB. 18-55 II i jest super zadowolony i polaca:tak::tak::tak: minus to waga aparatu, bo jest cięższy od tego Nikona.

generalnie rzecz biorąc lepiej jest gdy stabilizacja jest w aparacie, bo wtedy stabilizuje każdy obiektyw który podepniesz do aparatu, a gdy jest w obiektywie, no to masz stabilizację tylko w tym obiektywie, a jak podepniesz inny to nie ma, chyba ze jest wbudowana w ten obiektyw. mam nadzieję, że zrozumiałaś cos z tego:confused::sorry2::-)

Do góry