reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2023

a ja się muszę was zapytać o badanie grupy krwi
robiłam ostatnio prywatnie i odebrałam wczoraj wynik po czym wysłałam go do mojej ginekolog a dziś rano odpisała mi ze mam wynik niepotwierdzony a ma być potwierdzony
i teraz pytanie czy moge zrobić drugi raz pobranie w tym samym laboratorium co pierwsze i wtedy będzie to potwierdzone bo już nie ogarniam jak to trzeba zrobić🤔
Możesz, trzeba mieć po prostu dwa wyniki, wtedy jest potwierdzony.
Hej wszystkim, jestem po drugiej wizycie, maluszek w porządku, za miesiąc prenatalne. Dostałam kartę ciąży :) Zabuliłam kolejne 500 zł, bo tyle bierze mój gin za badanie + usg.... (obie rzeczy 250 zł). Jak to u was wygląda z cenami? Bo moim zdaniem 1k za dwie wizyty to lekkie przegięcie, no ale może tak to teraz wygląda :/ W każdym razie lekarz bardzo dobry i dzwonię do niego z różnymi sprawami - zawsze pomaga (nawet mężowi). Zresztą prowadził moją poprzednią ciążę i bardzo mi pomógł. Na szpitalnym łóżku o 4 w nocy do niego dzwoniłam, to oddychał razem ze mną i kazał się odzywać. Bardzo mnie wtedy wspierał. Ale mimo wszystko 500 zł co wizytę trochę boli.
Ja u bardzo dobrego lekarza (zastępca ordynatora w szpitalu o 3 st referencyjności) płacę 250 za wizytę z usg. Moim zdaniem płacisz bardzo dużo 🤯

reklama
Hej wszystkim, jestem po drugiej wizycie, maluszek w porządku, za miesiąc prenatalne. Dostałam kartę ciąży :) Zabuliłam kolejne 500 zł, bo tyle bierze mój gin za badanie + usg.... (obie rzeczy 250 zł). Jak to u was wygląda z cenami? Bo moim zdaniem 1k za dwie wizyty to lekkie przegięcie, no ale może tak to teraz wygląda :/ W każdym razie lekarz bardzo dobry i dzwonię do niego z różnymi sprawami - zawsze pomaga (nawet mężowi). Zresztą prowadził moją poprzednią ciążę i bardzo mi pomógł. Na szpitalnym łóżku o 4 w nocy do niego dzwoniłam, to oddychał razem ze mną i kazał się odzywać. Bardzo mnie wtedy wspierał. Ale mimo wszystko 500 zł co wizytę trochę boli.
A skąd jesteś? Moja kuzynka chodzi prywatnie to płaci chyba 250 za wizytę i usg. Myślę że noże zależy od miasta

i żeby nie było, ja wiem ze remonty są uciążliwe. Ale przeskoczyć się tego niestety nie da. I większość ludzi jest fajna, wręcz się cieszą ze w 3 dni będzie skończone, a nie walenie przez pół roku po kilka godzin dziennie. My to zgłaszamy jakiś tydzień wcześniej, więc często matki z małymi dziećmi jadą np. Na te 3 dni do rodziców i mówią ze super raz dwa i załatwione. Ale zawsze znajdzie się jakiś Janusz, który zrobi problem, zawsze. Zupełnie jakby on remontu nie robił przed przeprowadzką 🥵
My na szczęście mamy super sąsiadów, nikt ( oprócz jednej, była taka co jej wszystko przeszkadzało, ale na szczęście sprzedała mieszkanie i się wyprowadziła)nie robi problemów, sasiad jak robił remont, to się przewiercili do nas, ja byłam w szoku, firma musiała to naprawić u nas.

W Warszawie jest straż miejska( może u nas to wygląda inaczej) i uwierz mi że jakbyś zastawiła garaż, bądź zaparkowała na nieswoim miejscu, to byś samochodu nie miała. To samo z remontem w bloku, ciężki sprzęt do 18, reszta do 22 tak kiedyś zostałam poinformowana. Więc wiem co piszę.
No ja akurat osobiście przez 3 miesiące miałam batalie z sąsiadem który w garażu podziemnym na strzeżonym osiedlu stawał na naszym miejscu 🥵 dopiero jak zostawiłam wjazd i wyjazd i nikt z bloku nie mógł wyjechać, reszta sąsiadów wytłumaczyła delikwentowi, że robi źle 😜

Mogę wiedzieć co do za lekarz ? Tak się składa że ja również Opolskie. Jeśli nie chcesz pisać prywatnie napisz na forum. Bardzo mnie ciekawi bo faktycznie bardzo dużo płacisz a jednak Opole nie należy do jakiś dużych miast i takich cen. Ja chodzę trochę prywatnie i też na NFZ. Wizyta prywatna to 200-250 zależy, a miejsce jest dość znane i polecane.

Mogę wiedzieć co do za lekarz ? Tak się składa że ja również Opolskie. Jeśli nie chcesz pisać prywatnie napisz na forum. Bardzo mnie ciekawi bo faktycznie bardzo dużo płacisz a jednak Opole nie należy do jakiś dużych miast i takich cen. Ja chodzę trochę prywatnie i też na NFZ. Wizyta prywatna to 200-250 zależy, a miejsce jest dość znane i polecane.
Napisałam na priv ;)

Natiii89 - ja za wizytę prywatna u ordynatora szpitala place 200 zł z USG 😳 500 to koszmarnie drogo. Ale fakt, że w większych miastach tak może być. Do Łodzi mam 30km i tam też sobie życzą czasem 200 wizyta i 200 USG. Mnie to krew zalewa jak słyszę takie ceny bo USG trwa 3 minuty. Ja rozumiem, wiedzą, sprzęt, opłaty... Ale nie 400-500 zł za 10 czy nawet 20 minut wizyty 🙄😳

reklama
Natiii89 - ja za wizytę prywatna u ordynatora szpitala place 200 zł z USG 😳 500 to koszmarnie drogo. Ale fakt, że w większych miastach tak może być. Do Łodzi mam 30km i tam też sobie życzą czasem 200 wizyta i 200 USG. Mnie to krew zalewa jak słyszę takie ceny bo USG trwa 3 minuty. Ja rozumiem, wiedzą, sprzęt, opłaty... Ale nie 400-500 zł za 10 czy nawet 20 minut wizyty 🙄😳
No ja te 250 płacę w Gdańsku. W poprzedniej ciąży płaciłam u innego lekarza 180-200 zależnie od wizyty. Dla mnie 500 za wizytę to masakra 🤯 słyszałam o kwotach rzędu 400, ale to u jakichś super ekstra profesorów specjalistów, a nie za zwykłą wizytę. I dodam jeszcze, że też mam możliwość kontaktu z moim lekarzem w każdej chwili, mogę napisać o receptę, interpretację wyników czy cokolwiek i nie ma problemu.

Do góry