A ja zaproponuję takie rozwiązanie: na fb jest już grupa lutowych mam 2023, którą adminuję. Nie dzieje się za wiele, mamy tam 250 osób i przeprowadzam dość ostrą selekcję - trzeba odpowiedzieć na pytania i zgodzić się z regulaminem, bez tego nie wpuszczam. Przynajmniej taką kontrolę mogę mieć nad tym, kto czyta o ciążach, USG, wątpliwościach, chorobach i tak dalej. Jeżeli są tu dziewczyny, które chciałyby dołączyć, to zapraszam. Wiem ze to nie jest optymalne rozwiązanie, ale i tak jesteśmy dość kameralne i zamknięte.
A dodatkowo proponowałabym grupę zamkniętą tutaj, żeby dziewczyny bez FB lub nie chcące się ujawniać mogły też dzielić się bardziej osobistymi informacjami. Ważna sprawa - słyszałam o przypadkach stalkingu i nękania, bo ktoś podzielił się zbyt intymną informacją, a w grupie był ktoś, kto wcale w ciąży nie był i się podszywał (nie twierdzę że tutaj, po prostu była mowa w mojej grupie znajomych na ten temat). Dlatego jednak też proponuję żeby zwrócić uwagę kto chce dołączyć do grupy zamkniętej, żeby to były osoby aktywne, które się dzielą.
No i przede wszystkim - poczekajmy do końca 1 trymestru. Nadal mamy tu dziewczyny które dopiero dowiadują się o ciążach, dajmy im się poznać i może wtedy dopiero kompletujmy listę do zamkniętego wątku.