reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2023

reklama
a i powiedzcie mi prosze bo umówiona jestem na prenatalne na 17.08 (to będzie 12 +5) i ja się umówiłam na podstawie ostatniego usg gdzie wyszło mi tydzień mniej i ostatnio tak się zastanawiam co będzie jak pójdę 3.08 na wizytę i się okaże ze dzidzia jednak nadrobiła i pokrywa się termin z miesiączki czy nie ma takiej opcji bo ja już nie wiem jak to działa a pani podczas umawiania sama nie wiedziała czy na podstawie okresu mnie umawiać czy usg i się mnie pytała😅
Raczej z usg jest bardziej wiarygodne . Bo mi np z miesiączki się nie zgadza bo wiem kiedy było współżycie i na usg wychodzi idealnie wtedy kiedy było 😀

ja też, ale taka prywatna tajna że nikt poza tutaj nie dołączy,bo będzie fajnie żeby była taka ilość osób która pamięta się, a nie 1500. U nas z marcowych mam od córki mamy mała grube i do dziś piszemy jest super atmosfera każdego znam ,kojarzę jest łatwiej pisać ,ale też na bb piszą dziewczyny dalej nie które i się udzielają także jest grupa tu i tu jedne zostały tylko na FB drugie tu i tu więc może każdy sam podjąć decyzję. Na FB na pewno jest łatwiej
Tak ja uwazam ze im więcej osob tym gorzej

A ja zaproponuję takie rozwiązanie: na fb jest już grupa lutowych mam 2023, którą adminuję. Nie dzieje się za wiele, mamy tam 250 osób i przeprowadzam dość ostrą selekcję - trzeba odpowiedzieć na pytania i zgodzić się z regulaminem, bez tego nie wpuszczam. Przynajmniej taką kontrolę mogę mieć nad tym, kto czyta o ciążach, USG, wątpliwościach, chorobach i tak dalej. Jeżeli są tu dziewczyny, które chciałyby dołączyć, to zapraszam. Wiem ze to nie jest optymalne rozwiązanie, ale i tak jesteśmy dość kameralne i zamknięte.

A dodatkowo proponowałabym grupę zamkniętą tutaj, żeby dziewczyny bez FB lub nie chcące się ujawniać mogły też dzielić się bardziej osobistymi informacjami. Ważna sprawa - słyszałam o przypadkach stalkingu i nękania, bo ktoś podzielił się zbyt intymną informacją, a w grupie był ktoś, kto wcale w ciąży nie był i się podszywał (nie twierdzę że tutaj, po prostu była mowa w mojej grupie znajomych na ten temat). Dlatego jednak też proponuję żeby zwrócić uwagę kto chce dołączyć do grupy zamkniętej, żeby to były osoby aktywne, które się dzielą.

No i przede wszystkim - poczekajmy do końca 1 trymestru. Nadal mamy tu dziewczyny które dopiero dowiadują się o ciążach, dajmy im się poznać i może wtedy dopiero kompletujmy listę do zamkniętego wątku.
O i spoko moge dołączyć do grupy na messengerze

reklama
Dziewczyny podpowiedzcie co robicie na obiad? Przez moje mdłości totalnie nie mam na nic ochoty a przez to zero pomysłów. Córka w sklepie wybrała fasolkę ale co dalej🤦‍♀️ Mam ostatnio wyrzuty że kiepsko jemy, to jakiś catering, to szybki obiad. W niedzielę się zmotywowałam by zrobić babeczki na podwieczorek i pizzę naszą ulubioną na kolację. Więc między czasie lądowałam w WC :/
Macie jakieś swoje hity na szybkie i zdrowe obiady, które też lubią dzieci?
Ze mnie teraz kiepska kucharka. Ja nie jesm miesa a wszystko co jest w kuchni to mi smierdzi😭

Do góry