reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2023

Cześć! Witam z rana 😁 Zaraz lecę do lekarza. Brzuch rośnie, ale ku mojemu zdziwieniu waga spada. Ciśnienie teraz w normie i oby tak dalej, bo zawsze w gabinecie mam wariację ciśnieniową i zapewne to syndrom „białego fartucha”. Życzę wszystkim spokojnego dnia! ♥️
Hej. Ja też właśnie zawsze u lekarza mam duże ciśnienie. W domu jest wszystko wporzadku zawsze. A jak im mówię że to stres to się dziwnie patrzy jakby nie wierzyli mi 🤣 powodzenia na wizycie i daj znać;)

reklama
Cześć! Witam z rana 😁 Zaraz lecę do lekarza. Brzuch rośnie, ale ku mojemu zdziwieniu waga spada. Ciśnienie teraz w normie i oby tak dalej, bo zawsze w gabinecie mam wariację ciśnieniową i zapewne to syndrom „białego fartucha”. Życzę wszystkim spokojnego dnia! ♥️
A u mnie kobitka specjalnie nie mierzyła. Powiedziała, że na pewno mam mnóstwo emocji i bez sensu. Jak jej powiedziałam, że na dodatek boję się lekarzy i zawsze mi zawyża zaleciła mi pomierzyć w domu rano w łóżku i przyjść z wykresikem :)

Super że czytasz, że się dowiadujesz, szczególnie jeśli nie masz żadnego doświadczenia z dziećmi. Na pewno polecam w takim razie dobrą szkołę rodzenia (skąd jesteś? Mam do polecenia na Śląsku jedną), można wyciągnąć ogrom wiedzy z zajęć w szkole. Ale dopiero praktyka z noworodkiem wszystkiego cię nauczy i zweryfikuje wszystko, czego się dowiedziałaś, tak naprawdę. Oczywiście przygotowanie teoretyczne to podstawa 👏 jednak praktyka często okazuje się zupełnie inna. Myślę że super sobie ze wszystkim poradzisz ❤
Z Gdańska, także do śląska nie dojadę. Szczerze mówiąc już chciałam iść do takiej szkoły, ale jeszcze za wcześnie, żeby mnie zapisali. Pewnie zanim tam dotrę to się wszystkiego z neta teoretycznie nauczę xD
To pewnie jak z koniem. Niby czyta się wszystko naokoło, niby kilkanaście lat doświadczenia z końmi miałam, a i tak posiadanie własnego pokazało jak mało wiem :) Delikatne bestie

A mi właśnie chodzi o kwestie finansową. Wszędzie czytam, że wielorazowki są tańsze w ogólnym rozrachunku
To chyba zależy jakie pieluszki kupisz. Polecam bazarek wielopielo na fb. Można dorwać naprawdę tanio i wtedy pewnie się opłaca. Ja dorwałam 2 otulacze, 4 formowanki i 2 boostery z burtami za 80 zł. Wszystko w pięknym stanie i pachnące. Z tego co sobie liczyłam opłaca się jechać na tetrze i ewentualnie na formowankach z boosterami. AIO SIO i inne cuda gdzie masz otulacz i wklad w jednej pieluszce już mi się nawet używane finansowo nie zgadzały. Ale za to mają inne zalety :) Jak musisz uważać na finanse to wypożycz sobie najpierw zestaw i sprawdź, co będzie dobre. Dzieciaki mają różne tyłki i udka więc nie każda firma będzie dobra na każdego.

Jedno pytanie, jak często wstajecie w nocy na siku? Ja dzis skończyłam 10 tydzień i mimo, że staram się nie pic na wieczór i tak muszę 2 razy wstac, inaczej mam uczucie że pęknie mi pęcherz, dziwne bo w dzień aż tak często nie latam, może też przez upały więcej wypoce w trakcie dnia.
Ja w ogóle w nocy nie chodzę jeszcze. Nad ranem tylko muszę biec prosto do toalety, bo aż pęcherz mnie boli. A piję bezpośrednio przed snem, bo o suchym pysku nie zasnę. W ciągu dnia za to latam, co dwie godzinki. Z tym, że u mnie to normalne.

A ciekawi mnie też jaką macie opinie na temat seksu w ciąży? Oczywiście jeśli nie ma przeciwskazań. Czy macie obawy?
Ja już po i nic się nie stało. Facet też stwierdził, że na razie czuje mnie normalnie :) A ja miałam nawet lepszą zabawę, bo jakoś tak bardziej wrażliwa jestem :)

Dziewczyny zaraz was nadrobię, ale chciałam zapytać co myślicie o Tamtum Verde w spray. Ogólnie jest uznawany jako bezpieczny, ale mam opory przed wszystkimi lekami i chciałam was zapytać o zdanie. Bardzo boli mnie gardło :(
a płukania z wody z solą? Mi zawsze pomaga, tylko trzeba tak przynajmniej że 3 razy dziennie płakać.

Jeśli masz taki wybór, oczywiście możesz go dokonać ❤ tak jak pisałam, SN czy CC, to nadal poród I każdy jest tak samo ważny. 👍
Jedno pytanie, jak często wstajecie w nocy na siku? Ja dzis skończyłam 10 tydzień i mimo, że staram się nie pic na wieczór i tak muszę 2 razy wstac, inaczej mam uczucie że pęknie mi pęcherz, dziwne bo w dzień aż tak często nie latam, może też przez upały więcej wypoce w trakcie dnia.
mi też bardziej chce się siku w nocy, też mam wrażenie, że pecherz pęknie. W dzień natomiast normalnie.

Ja w nocy nie latam do WC ale nad ranem jak tylko otworze oczy kierunek toaleta 😂.
Ja dziś 10+2 i brzuszek taki .
A planujemy w 20 tygodniu powiedzieć najbliższym. 🥰🥰🥰

Załączniki

• 20220704_082345.jpg
    20220704_082345.jpg
    870 KB · Wyświetleń: 95
A ciekawi mnie też jaką macie opinie na temat seksu w ciąży? Oczywiście jeśli nie ma przeciwskazań. Czy macie obawy?
Obawy są ale lekarka mówi że to bezpieczne, jest wiele warstw które chronią fasolkę.
Ogólnie to raz było tak że potem mnie bolał brzuch. Chyba za intensywnie. No ale po chwili przeszło. Chyba tylko takie jakieś skurcze ale nie było krwawienia żadnego więc wszystko w normie.

Jak się sprawuje detektor ?
Ja kupiłam jakiś słaby 😅 ale przydaje się ostatnio pokłóciłam się z mężem i tak mnie brzuch zaczął bolec ze myslalam żeby jechać na pogotowie ale usnęłam . Rano od razu wstałam sprawdziłam i mówię ufff jest okey . U mnie jest taki krótki sygnał wyskakuje 130 i znika później jak próbuje dalej znaleźć to różnie 107 czasami dwa razy mi pokazało ponad 200 😱 ale to chyba jakiś błąd 😅

Ja kupiłam jakiś słaby 😅 ale przydaje się ostatnio pokłóciłam się z mężem i tak mnie brzuch zaczął bolec ze myslalam żeby jechać na pogotowie ale usnęłam . Rano od razu wstałam sprawdziłam i mówię ufff jest okey . U mnie jest taki krótki sygnał wyskakuje 130 i znika później jak próbuje dalej znaleźć to różnie 107 czasami dwa razy mi pokazało ponad 200 😱 ale to chyba jakiś błąd 😅
A jaki kupiłaś? Mi czasami pokazuje 230 ale to wydaje mi się że łapie i malucha i moje tętno. A takto koło 130-160 łapie ale muszę chwilę poszukać i nacisnąć na brzuch . Zaraz Ci wrzucę jaki kupiłam

reklama
Do góry