CorkaI co masz z pierwszej ciazy? syn czy corka?
reklama
Moni91
Fanka BB :)
z ostatniej miesiączki 10+0 z USG 9+1Który tydzień ? 9+ ile ? bo dojrzałam ze mamy ten sam dzień ostatniej miesiączki
Mój wczoraj chciał kupować łóżeczko ❤ od znajomej bo akurat sprzedajeja w pierwszej ciąży w 10 tygodniu kupiłam łóżeczko
ja tak samo muszę schudnąć, już 2 kilo od pierwszej wizyty zeszłam, a odkąd wiem ze jestem w ciąży 3 ! Ale tak czy siak to jest waga wielorybia, wiec mam chudnąc o się dużo ruszać możemy się wspieraćJa sobie wmawiam, że mnie słodycze odrzucają xD Kategorycznie w trakcie ciąży powinnam schudnąć, więc tak jest łatwiej. Również po południu nie tykam owoców, tylko na drugie śniadanie. A tak serio od niczego mnie nie odrzuca, a ciągnie i to masakrycznie do sushi. Zanim się zorientowałam, że w ciąży jestem codziennie sobie mały zestaw sushi kupowałam xD Czuję silniej zapachy, szczególnie irytują mnie kobitki z silnymi słodkimi perfumami. Ale nie mdli, tylko irytuje.
Guardianangel
Początkująca w BB
Po pierwszej wizycie, trochę ulżyło na ten moment. Jest już pęcherzyk i zarodek 2mm, według usg ciąża młodsza 5+5, ale tego się spodziewałam przez dłuższe cykle. Następna wizyta za 2-3 tygodnie na potwierdzenie serduszka i założenie karty ciąży.
MaGdaLenAx94
Jedyne z tego co wymieniłaś to są ogórki i ser xd nic innego u nas nie ma, żadnych maslanek polskich, wiadomo są wędliny jakieś słodycze ale nie wszystko jest też wszędzie. U nas w rewe są polskie rzeczy ale każde rewe ma inne rzeczy ale ogólnie są ubogie. A najblizysz polski sklep 40km w jedną stronę. Nie mam nawet czasu jechać bo mąż pracuje do 18 codziennie
Agulekjuleczka
U nas maz i ja mamy inicjały A.J. a dzieci J.JNo kontakt sprowadzam do minimum i czym mniej się widzimy tym ja jestem spokojniejsza.. co do dziecka to problem jest taki ze mloda rodzi w sierpniu i moj szwagier,a jej ojciec ma obok nas ogrodek i jak ona przyjdzie z małym Kubusiem w odwiedziny to będzie ich dwóch.. sama nie wiem.. A chcialam imie na K. Bo oboje z moim mamy inicjały K.K. Wiem ze to może smieszne ale tak sobie ubzdurałam ze wszyscy bedziemy miec inicjały K.K
Paulina9303
Zaangażowana w BB
Hej dziewczyny, jestem tu nowa lekarz wyliczył termin na 31.01.2023 , strony internetowe mowia za to że początek lutego. Pozytywne testy miałam już 5 dni przed miesiączka. Pierwsze dziwne objawy jeszcze przed testem to jeden dzień straszny głód przez cały dzień, kolejny dzień cały czas smak kawy w ustach przedpołudniem i od samego początku wieksze i bolace piersi.
Pierwsze Usg 4 tydz+2 , nie bylo widac pecherzyka, tylko macica byla spulchniona, lekarz mowil ze na 100% tydzien, dwa pojawi sie zalążek poczekalam po końca 8 tygodnia , bo i tak mialam juz dawno ugrany termin na cytologie, no i wtedy juz wszystko bylo widać nie badałam bety, stwierdziłam że co ma być to będzie. Dopóki nie miałam plamień ani wielkich bóli dałam sobie czas, cierpliwośc popłaca
Pierwsze Usg 4 tydz+2 , nie bylo widac pecherzyka, tylko macica byla spulchniona, lekarz mowil ze na 100% tydzien, dwa pojawi sie zalążek poczekalam po końca 8 tygodnia , bo i tak mialam juz dawno ugrany termin na cytologie, no i wtedy juz wszystko bylo widać nie badałam bety, stwierdziłam że co ma być to będzie. Dopóki nie miałam plamień ani wielkich bóli dałam sobie czas, cierpliwośc popłaca
Witaj w Naszym gronie i gratuluje maluszka.Hej dziewczyny, jestem tu nowa lekarz wyliczył termin na 31.01.2023 , strony internetowe mowia za to że początek lutego. Pozytywne testy miałam już 5 dni przed miesiączka. Pierwsze dziwne objawy jeszcze przed testem to jeden dzień straszny głód przez cały dzień, kolejny dzień cały czas smak kawy w ustach przedpołudniem i od samego początku wieksze i bolace piersi.
Zobacz załącznik 1419318
reklama
Dziś miałam wizytę w ramach nfz . Myślę badanie skierowanie na krew i tyle. A tu usg w gabinecie jest. Powiedzialam o moich wczorajszych boleściach ( lub może dyskomforcie) i bach robimy usg. Kruszek prawie 3 cm, serduszko pięknie bije SLYSZALAM !!!! i wszystko jest dobrze. tylko na lewym jajniku jest duża torbiel schodząca do zatoki Douglasa i jak zacznie mnie boleć to na cito na sor i na stół. Najlepiej bez operacji wytrwać do 16 tygodnia. Także l4 dalej mam, skierowanie na genetyczne (nfz) jest ,na krew jest. Kolejna wizyta 14 lipca.
Jestem zaskoczona ze w ramach nfz od ręki usg .
Jestem zaskoczona ze w ramach nfz od ręki usg .