reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2023

My mamy córkę i ze względów praktyczno-lokalowych wolałabym, żeby teraz też była dziewczynka. Wtedy od początku czułam płeć, teraz nie czuję nic 🤷‍♀️ więc zobaczymy. Imię dla dziewczynki też mamy wybrane, a dla chłopca problem, więc byłoby łatwiej z dziewczynką 😅

reklama
Ok, wiec ja po wizycie. Ciąża młodsza o tydzień, tak podejrzewałam po moich długich i nieregularnych cyklach. Na usg piekny, prawidłowo zagniezdzony pęcherzyk z zarodkiem. CRL odpowiada 5+4, za tydzień sprawdzamy serduszko. Ogólnie lekarz mówi, ze wydaje mu się, ze widzi „pulsowanie”, ale pewność będzie na następnym usg. Z minusów to niestety muszę odstawić mojego cycoholika jak najszybciej :( jak byłam w poczekalni to na kamerce widziałam, że obudziła się z drzemki i szukała z płaczem „cycy” 🥺

Ja też będę odstawiać synka w najbliższym czasie :( Jakoś tego nie widzę...

Właśnie wróciłam z drugiej bety i zrobiłam też progesteron, bo któraś z was pisała, że warto go zrobić. Niedługo powinnam mieć wyniki. Oby wszystko było ok 🙄

Skoro pierwsza beta w 13 dpo była 170, to ile powinno być teraz w 17 dpo?

Ja też będę odstawiać synka w najbliższym czasie :( Jakoś tego nie widzę...

Właśnie wróciłam z drugiej bety i zrobiłam też progesteron, bo któraś z was pisała, że warto go zrobić. Niedługo powinnam mieć wyniki. Oby wszystko było ok 🙄

Skoro pierwsza beta w 13 dpo była 170, to ile powinno być teraz w 17 dpo?
Jakieś 600-700

Cześć dziewczyny. Wczoraj testowałam, ponieważ @ mi sie spoźniła 3 dni i jakoś tak dziwnie się czulam. Trzy testy, trzy bladziochy, dzisiaj kolejny i lepiej wybarwiony. Wynik pierwszej bety kolo 16. Mam już synka lat 8 i córeczkę z lutego 2021, którą w nocy wciąż karmię piersią. Dodam, że skończyłam w tym roku 40 lat... I pierwszy raz od porodu zaszaleliśmy z mężem, jak się okazało bardzo celnie 😅 Mam trochę obaw w związku z wiekiem, ale mam też nadzieję, że wszystkie wyniki będą ok. Ostatnia @ 23/05, więc teraz mam 4+1, termin na 26/02. Wciąż nie mogę uwierzyć, że tak łatwo poszlo, w sumie nie byłam gotowa na taki obrot sprawy. Tzn tak szybko.
EDIT: mam cykle około 26 dni, także apka pokazuje, że dziś mam 4+4 i termin na 24/02.

Cześć dziewczyny. Wczoraj testowałam, ponieważ @ mi sie spoźniła 3 dni i jakoś tak dziwnie się czulam. Trzy testy, trzy bladziochy, dzisiaj kolejny i lepiej wybarwiony. Wynik pierwszej bety kolo 16. Mam już synka lat 8 i córeczkę z lutego 2021, którą w nocy wciąż karmię piersią. Dodam, że skończyłam w tym roku 40 lat... I pierwszy raz od porodu zaszaleliśmy z mężem, jak się okazało bardzo celnie 😅 Mam trochę obaw w związku z wiekiem, ale mam też nadzieję, że wszystkie wyniki będą ok. Ostatnia @ 23/05, więc teraz mam 4+1, termin na 26/02. Wciąż nie mogę uwierzyć, że tak łatwo poszlo, w sumie nie byłam gotowa na taki obrot sprawy. Tzn tak szybko.
EDIT: mam cykle około 26 dni, także apka pokazuje, że dziś mam 4+4 i termin na 24/02.
O, to mamy podobne terminy :) Ostatnia @ 21 maja, dziś 4+4, a termin na 25 lutego 😁 Też jeszcze karmię, ale planuję odstawić ;)

O, to mamy podobne terminy :) Ostatnia @ 21 maja, dziś 4+4, a termin na 25 lutego 😁 Też jeszcze karmię, ale planuję odstawić ;)
Mi się udało odstawić w dzień, ale noce... Nie wiem jak to ogarnąć, przecież zabiorę jej najcudowniejszą przytulankę na świecie i będzie nieszczęśliwa. Dobrze, że nie będzie tego pamiętać. W sierpniu bym chciała się za to zabrać, może trochę wcześniej.

reklama
Dziewczyny pocieszcie bo zwariuje.!!!

Jutro mam wizytę 6t i 3d. Tak bardzo chce serduszko zobaczyć i najlepiej usłyszeć. Ale po ostatniej wizycie na sorze, plamieniu, progesteronie 16 i infekcji grzybiczej boję się tak, że aż mam ataki żołądkowe.... I chce mi się wyć z bezsilności. 28 godz. Zostało do badania. Odliczam każda godzinę... 😢😢😢
No i beta... Przyrost miałam ok. 150% a teraz ostatnio przyrost 88%...niby w normie no ale..

Do góry