reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2023

Ja byłam jedyna w otoczeniu która karmiła w ogóle. Słyszałam rady typu: po 6 miesiącach to już tylko woda .. i że to dlatego że karmię mała słabo rośnie i nie śpi. Także tego .. ;) jeśli tylko Ci się marzy tandem życzę ci go i trzymam kciuki.
U nas odstawienie trwało 4 miesiące. Ale się udało.
Opowiesz mi o tym jak odstawiłas? Ja bym bardzo chciała zrezygnować z nocnych karmien 🫣

reklama
Super czytać dobre wieści od was po wizytach! 😊 Ja mam jutro dopiero po 20, nie wiem jak wytrzymam do wieczora.

Siku w nocy u mnie również już weszło w normę 🙃 Kto też zmaga się ze wzdęciami? U mnie brzuch wypięty jak w 3 miesiącu i ciągle zaparcia 🤷🏼‍♀️
To ja o dziwo pozbyłam się częstych wzdęć, wypchanego brzucha (bo miałam po prostu duży, bez gazów). Trochę się leczyłam u gastrologa ale nic to nie dało, podejrzewam że to wina endometriozy. Stare zdjęcie, ale różnica w czasie to rano/wieczór. A nie jestem z tych które jedzą dużo;)
Jak mi zacznie rosnąć ciążowy brzuch to nie będę wiedziała czy to ciąża, czy wróciły 'wzdecia' 😅

Załączniki

• received_421020262716908.jpeg
    received_421020262716908.jpeg
    51,5 KB · Wyświetleń: 111
To ja o dziwo pozbyłam się częstych wzdęć, wypchanego brzucha (bo miałam po prostu duży, bez gazów). Trochę się leczyłam u gastrologa ale nic to nie dało, podejrzewam że to wina endometriozy. Stare zdjęcie, ale różnica w czasie to rano/wieczór. A nie jestem z tych które jedzą dużo;)
Jak mi zacznie rosnąć ciążowy brzuch to nie będę wiedziała czy to ciąża, czy wróciły 'wzdecia' 😅
Faktycznie wygląda już na ciążowy 😁😁😁

u mnie razem chcieliśmy krótki odstęp...teraz mi zamarzyło się trzecie i jest 🥰namawiałam mojego ponad rok 🤣🤣🤣🤣🤣nie pytaj jak 🤣😅🤣powodzenia ! Marzenia spełniają haha
To tak jak u mnie, chciałam 3 dzieci, fakt jest taki że między starszą a najmłodszym będzie prawie 17 lat różnicy. Maż dopiero w tym roku się zdecydował, tak ma stare lata a co 🤣🤣🤣

Ja dzisiaj wizytuje o 18:00. Dziewczyny jestem w takim stresie, ze jeszcze nie wyszłam z łóżka. Leżę i rozmyślam 😭 mąż zajął się corka, a ja zbieram siły na popołudnie 😭

To tak jak u mnie, chciałam 3 dzieci, fakt jest taki że między starszą a najmłodszym będzie prawie 17 lat różnicy. Maż dopiero w tym roku się zdecydował, tak ma stare lata a co 🤣🤣🤣
o, to jak ze mną i moją siostrą ;) Jak reakcja córki na młodsze rodzeństwo?
Moja była bardzo kiepska (dziś sama tego nie rozumiem, ale cóż...) Mając 16 lat jak sie dowiedziałam że mama w ciąży to sie załamałam, byłam pewna, że już mnie nie kochają i nie chcą 😳🙄 Ale to było gimnazjum - inny stan umysłu :p jak poszłam do LO to już miałam swoje sprawy i mało mnie to interesowało, taka byłam wyrodna siostra. Teraz moja siostra ma 17, a ja dla niej jestem już 34 letnią 'babcią' i niestety próby nawiązania jakichkolwiek siostrzanych relacji (mimo tego że mieszkamy w jednym domu) są skazane na niepowodzenie. Może jak ona będzie miała ok 30 to się uda 🤪

reklama
Może to głupie, ale jestem w 8tc i już myślę o plci🤭 czy Wy też tak macie? Nastawialiśmy się na synka, narzeczony o nim marzy jak większość mężczyzn, ale z kalendarza chińskiego płci wyszla nam dziewczynka(juz sie boje hormonow podczas dojrzewania😅). Czy Wy też patrzyliście na to? Czy poprzednie ciążę Wam się sprawdziły? Moja przyjaciółka dwa razy sprawdzała i jej się sprawdziło, teraz jest z trzecim i też wyszła dziewczynka😁

Mam takie myśli, bo nie ma już krwiaka I czuje się "wolna", latam że szczęścia i wiem, że za 7 miesięcy przytulę moja kruszynkę, wierzę w to cała sobą 😊😁

Do góry