reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2023

Może to głupie, ale jestem w 8tc i już myślę o plci🤭 czy Wy też tak macie? Nastawialiśmy się na synka, narzeczony o nim marzy jak większość mężczyzn, ale z kalendarza chińskiego płci wyszla nam dziewczynka(juz sie boje hormonow podczas dojrzewania😅). Czy Wy też patrzyliście na to? Czy poprzednie ciążę Wam się sprawdziły? Moja przyjaciółka dwa razy sprawdzała i jej się sprawdziło, teraz jest z trzecim i też wyszła dziewczynka😁

Mam takie myśli, bo nie ma już krwiaka I czuje się "wolna", latam że szczęścia i wiem, że za 7 miesięcy przytulę moja kruszynkę, wierzę w to cała sobą 😊😁
Ależ oczywiście! Ja jeszcze nim byłam w ciąży marzylam o drugiej córce ❤️ A co do tego kalendarza to zupełnie nam się nie sprawdziło 🤪

Ostatnia edycja:
reklama
Ależ oczywiście! Ja jeszcze nim byłam w ciąży marzylam o drogiej córce ❤️ A co do tego kalendarza to zupełnie nam się nie sprawdziło 🤪
To mamy szanse jeszcze na chłopca 😁 nie wiem czemu, ale ja jestem nastawiona na chłopca. Ciekawe czy przeczucia się sprawdza czy moja intuicja mnie oszuka 😁

To mamy szanse jeszcze na chłopca 😁 nie wiem czemu, ale ja jestem nastawiona na chłopca. Ciekawe czy przeczucia się sprawdza czy moja intuicja mnie oszuka 😁
Trzymam kciuki żeby było tak jak sobie marzycie ❤️ Ja tez jakoś przeczuwam chłopca, ale w domu wszystko różowe wiec byłoby mi łatwiej z druga kobietka 😀 mąż tez już mówi, ze w brzuchu jest siostra 🥹

Dziewczyny, czy miałyście kiedyś opryszczkę? Wczoraj na ustach zauważyłam mała rankę. Dodam ze bardzo gryzę usta. No i od wczoraj ciagle o tym myśle i tam sobie dotykam. Nie czuje bólu ranka się nie powiększyła ale czuje takie lekkie szczypanie i teraz nie wiem czy to od ciągłego jeżdżenia jęzorem czy co… pomocy

Ja tez czekam na pierwsza wizytę dwa tygodnie, nue było szybszego terminu niż 5 lipiec☹️ (będzie wtedy 7tc +6 wg aplikacji🙈)
Dobrze, zaoszczędzisz sobie stresu. Ja byłam wczoraj przy wyliczonym 6+1 i był tylko pęcherzyk z pecherzykiem żółtkowy, pół nocy fora czytałam 🤦‍♀️ przynajmniej będziesz miała od razu klarowna sytuację ;)

A co do kalendarza - na dwóch stronach patrzyłam i na dwóch mi pokazało różnie a wiec szanse są 50:50 😅 jedna osoba zawsze mówiła mi: to nie koncert życzeń 😅

Dziewczyny, czy miałyście kiedyś opryszczkę? Wczoraj na ustach zauważyłam mała rankę. Dodam ze bardzo gryzę usta. No i od wczoraj ciagle o tym myśle i tam sobie dotykam. Nie czuje bólu ranka się nie powiększyła ale czuje takie lekkie szczypanie i teraz nie wiem czy to od ciągłego jeżdżenia jęzorem czy co… pomocy
Miewałam często. Robią się pęcherzyki i bardzo swędzą. Może to być coś innego skoro piszesz, że ranka. Opryszczki nie wolno dotykać, lizać, gryźć bo bardzo się roznosi, więc daj spokój temu czemuś i nie ruszaj :p opryszczka rośnie bardzo szybko, od momentu zaswedzenia/klocia do wykwitu mija kilkadziesiąt minut.

Ja o płci nie myślę, nie mam przeczuc, za odległy (dla mnie) temat. Jest mi to zupełnie obojętne. Choć może lepiej dla męża byłoby mieć syna - więcej wspólnych zabaw i zajęć w późniejszym wieku.

Może to głupie, ale jestem w 8tc i już myślę o plci🤭 czy Wy też tak macie? Nastawialiśmy się na synka, narzeczony o nim marzy jak większość mężczyzn, ale z kalendarza chińskiego płci wyszla nam dziewczynka(juz sie boje hormonow podczas dojrzewania😅). Czy Wy też patrzyliście na to? Czy poprzednie ciążę Wam się sprawdziły? Moja przyjaciółka dwa razy sprawdzała i jej się sprawdziło, teraz jest z trzecim i też wyszła dziewczynka😁

Mam takie myśli, bo nie ma już krwiaka I czuje się "wolna", latam że szczęścia i wiem, że za 7 miesięcy przytulę moja kruszynkę, wierzę w to cała sobą 😊😁
Super ze tego krwiaka ju nie ma . W czwartek tez bym chciała to usłyszeć 😀 a to kiedy masz termin wyznaczony ? Ja tez zaczęłam 8 tydzień wczoraj . Ja cały czas myśle ze będzie chłopak mam już dziewczynkę wiec wiadomo ze chciała bym chłopczyka . Ale to już od męża zależy jaki tam gen dał 🤣

Miewałam często. Robią się pęcherzyki i bardzo swędzą. Może to być coś innego skoro piszesz, że ranka. Opryszczki nie wolno dotykać, lizać, gryźć bo bardzo się roznosi, więc daj spokój temu czemuś i nie ruszaj :p opryszczka rośnie bardzo szybko, od momentu zaswedzenia/klocia do wykwitu mija kilkadziesiąt minut.

Ja o płci nie myślę, nie mam przeczuc, za odległy (dla mnie) temat. Jest mi to zupełnie obojętne. Choć może lepiej dla męża byłoby mieć syna - więcej wspólnych zabaw i zajęć w późniejszym wieku.
No to ja mam taka kropkę /pęcherzyk strupek nie wiem jak to nazwać. Jest sens dzwonić do lekarza i mu truć? Dodam ze nie jest to na brzegu ust tylko jakby bliżej jamy ustnej
Ja zawsze zawsze marzyłam o córce a odkąd wiem ze jestem w ciąży jest mi to super obojętne. To aż dziwne :D

reklama
Siedzę w pracy i ciągle myślę, że coś będzie nie tak. Wykończy mnie to. Druga wizyta w poniedziałek (na pierwszej sam pęcherzyk i przepisana Luteina). Poszłam dziś znowu zrobić bete. Czekam cała w nerwach na wynik.

Do góry