reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2023

Hej dziewczyny:) mam podwyższone tsh 3 z jakimś hakiem, ale nie pamiętam z nerwów ile...w środę mam endokrynologa. Czy któraś też ma taką sytuację?
Tak ja badałam tsh początkiem czerwca i wyszło mi 7,78 wiec bardzo dużo ale zanim dowiedziałam się o ciąży to zaczęłam już leczenie euthyrox 25 mg. Jak zrobiłam test zadzwoniłam od razu do endokrynolog i powiedziała żebym się nie przejmowała bo jak już się leczę to da się to szybko wyprowadzić (teraz zwiększyła mi do 50 mg i mam sobie zrobić badania za 3 tygodnie)😄 ale jak wyszło ci takie teraz to umów się, pewnie dostaniesz tez te tabletki co ja bo e ciąży powinno być tsh okolo 1

reklama
Ok, wiec ja po wizycie. Ciąża młodsza o tydzień, tak podejrzewałam po moich długich i nieregularnych cyklach. Na usg piekny, prawidłowo zagniezdzony pęcherzyk z zarodkiem. CRL odpowiada 5+4, za tydzień sprawdzamy serduszko. Ogólnie lekarz mówi, ze wydaje mu się, ze widzi „pulsowanie”, ale pewność będzie na następnym usg. Z minusów to niestety muszę odstawić mojego cycoholika jak najszybciej :( jak byłam w poczekalni to na kamerce widziałam, że obudziła się z drzemki i szukała z płaczem „cycy” 🥺

Ok, wiec ja po wizycie. Ciąża młodsza o tydzień, tak podejrzewałam po moich długich i nieregularnych cyklach. Na usg piekny, prawidłowo zagniezdzony pęcherzyk z zarodkiem. CRL odpowiada 5+4, za tydzień sprawdzamy serduszko. Ogólnie lekarz mówi, ze wydaje mu się, ze widzi „pulsowanie”, ale pewność będzie na następnym usg. Z minusów to niestety muszę odstawić mojego cycoholika jak najszybciej :( jak byłam w poczekalni to na kamerce widziałam, że obudziła się z drzemki i szukała z płaczem „cycy” 🥺
a jakie masz wskazania do odstawienia od piersi starszaka, czy sama juz poprostu chcesz ,? Cieszę się,że wizyta pomyślnie 😃

a jakie masz wskazania do odstawienia od piersi starszaka, czy sama juz poprostu chcesz ,? Cieszę się,że wizyta pomyślnie 😃
Muszę zacząć przyjmować heparynę i progesteron, ze względu na historię poronień. Sprawdzałam niby na e lactancii, leki są bezpieczne, ale lekarz twierdzi co innego…

Jestem cała szczęśliwa jest ❤️
Ciąża odpowiada 6+1
Termin z usg na 12.02.2023
Płacze ale.teraz ze szczescia🙈
Bardzo się cieszę, u mnie niestety jeszcze nie ma ❤ również 6+1 🥺 dostałam życzenia udanego urlopu i że widzimy się za 2 tyg.... To będzie chyba najdłuższy urlop w moim życiu.

reklama
Jestem cała szczęśliwa jest ❤️
Ciąża odpowiada 6+1
Termin z usg na 12.02.2023
Płacze ale.teraz ze szczescia🙈
Gratulacje <3 rośnijcie zdrowo :)

Ja niedawno narzekałam na brak objawów, ale ostatnie dni to mam wrażenie że się zamęczę... wiecznie na "kacu", ciągle siku, ciągle spać... a w nocy jak się obudzę ok 4 to pozniej zasnąć nie mogę... no dom wariatów :p ale lepiej tak, niż się martwić że nic zupełnie.

Do góry