reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2023

Nie mam doświadczenia w tym temacie, ale kiedyś czytałam, ze należałoby wrócić na jeden dzień do pracy i wówczas przejść na zwolnienie lekarskie. Ale nie jestem pewna na ile to aktualna wiedza.
W jakim wieku masz dziecko? 😀
Ja czekam ze złożeniem wniosku o wychowawczy, do 17 lipca mam niby czas… zadzwonię na kadry jutro to może się czegoś dowiem

reklama
Dzień dobry, mnie wykończą psychicznie kolki jelitowe. Dzisiaj drugi atak w przeciągu tygodnia. I oczywiście znów watpliwosci, czy to na pewno kolka czy zagrozenie ciąży. Jutro zrobię jeszcze raz komplet wszystkich badań, bo udało mi się w poniedziałek dopchać do swojego lekarza, wizyta razem z usg, wiec mam nadzieję już coś zobaczyć i się uspokoić.
@Chudzinka to straszne co przeżyłaś. Odkąd przeczytałam Twoją historię nie mogę przestać o Tobie myśleć. Podziwiam Cię, ja po takich przejściach byłabym chyba wrakiem człowieka… Jesteś mega dzielna, na szczęście tym razem kropek we właściwym miejscu ❤️ Trzymam kciuki!!!

Wow, chudzinka to co piszesz musiało być okropnym przeżyciem. Nawet nie mogę sobie wyobrazić co czujesz kiedy wracasz do tych chwil. Dziękuje ze podzieliłas sie ta historia i trzymam za Was kciuki podwójnie aby w tej ciąży wszystko rozwijało sie prawidłowo ❤️
Dziękuję za kciuki ❤️ obecnie podchodzę do tej historii z dużym dystansem, i staram się ostrzegać dziewczyny w internecie. Może jednej na tysiąc uratować życie. niestety ciąże pozamaciczne zdarzaja się, nie mamy wpływu na pewne rzeczy. Ważne, że żyję :)

życzę wszystkim udanego weekendu, i już nie smęcę 😜😅👌

Ostatnia edycja:
Dzień dobry, mnie wykończą psychicznie kolki jelitowe. Dzisiaj drugi atak w przeciągu tygodnia. I oczywiście znów watpliwosci, czy to na pewno kolka czy zagrozenie ciąży. Jutro zrobię jeszcze raz komplet wszystkich badań, bo udało mi się w poniedziałek dopchać do swojego lekarza, wizyta razem z usg, wiec mam nadzieję już coś zobaczyć i się uspokoić.
@Chudzinka to straszne co przeżyłaś. Odkąd przeczytałam Twoją historię nie mogę przestać o Tobie myśleć. Podziwiam Cię, ja po takich przejściach byłabym chyba wrakiem człowieka… Jesteś mega dzielna, na szczęście tym razem kropek we właściwym miejscu ❤️ Trzymam kciuki!!!
Dziękuję za kciuki 😘
Uwierz, moja historia to pikuś przy innych wieloletnich staraczkach... Oby u nas wszystkich w końcu było dobrze ❤️ i u tych długodystansowych i tych którym udało się od razu :)
Jakieś plany na długi ładny weekend?
Kiedy macie zamiar powiedzieć rodzinie o ciąży? :)

Ostatnia edycja:
Dziękuję za kciuki 😘
Uwierz, mija historia to pikuś przy innych wieloletnich staraczkach... Oby u nas wszystkich w końcu było dobrze ❤️ i u tych długodystansowych i tych którym udało się od razu :)
Jakieś plany na długi ładny weekend?
Kiedy macie zamiar powiedzieć rodzinie o ciąży? :)
My mieliśmy być właśnie w drodze nad morze, ale nie wyszło, bo mąż nie dostał urlopu :( wiec dzisiaj spędzę dzień sama z corka, ale jutro już będziemy wszyscy razem ❤️
A ty jakie plany? 😀
A co do wiadomości o ciąży to nie wiem. Choć jestem już dorosła, swoją rodzine to bardzo mnie stresuje ta mysl, ze będziemy musieli powiedzieć rodzicom 😀 przy pierwszej ciąży tez bardzo zwlekałam, ale ostatecznie mama dowiedziała się w 11tc.

Tez jestem aktualnie na wychowawczym. Plan byl taki, że jeśli zajdę w ciążę to rezygnuje z urlop wychowawczego i przechodze od razu na l4 tak aby mieć kasę i zeby przysługiwał mi płatny macierzyński.

Tez idę w poniedziedzialek na usg, nie umiem czekac, chce chociaz pecherzyk w macicy zobaczyć czy aby na pewno jest.
Na tym etapie to tylko to jesteśmy w stanie widzieć.
@Aada ja w 5+1 już miałam zarodek😊 fakt, że mały bo nie całe 2mm, ale był. W 6+1 było serduszko.
Macie szanse na zarodek, ale każda ciąża jest inna.

reklama
Dziewczyny czy wam też jest zimno?
Może głupie pytanie ale od kilku dni obserwuje u siebie że non stop jest mi zimno. Dookoła wszyscy ubrani jak na lato a ja długie spodnie,bluza czasami kurtka lub kamizelka. W domu to samo każdemu gorąco otwieraja okna włączają wiatraki a ja opatulona kocem.
Przeziębiona nie jestem jak by ktoś miał wątpliwości.
Tak, niedoinformowani patrzą na mnie jak na kosmitkę, bo na zewnątrz 25 stopni, a ja na leżaku w sweterku i skarpetkach 😅😅😅

Do góry