Ja czekam ze złożeniem wniosku o wychowawczy, do 17 lipca mam niby czas… zadzwonię na kadry jutro to może się czegoś dowiemNie mam doświadczenia w tym temacie, ale kiedyś czytałam, ze należałoby wrócić na jeden dzień do pracy i wówczas przejść na zwolnienie lekarskie. Ale nie jestem pewna na ile to aktualna wiedza.
W jakim wieku masz dziecko?
reklama
Dzień dobry, mnie wykończą psychicznie kolki jelitowe. Dzisiaj drugi atak w przeciągu tygodnia. I oczywiście znów watpliwosci, czy to na pewno kolka czy zagrozenie ciąży. Jutro zrobię jeszcze raz komplet wszystkich badań, bo udało mi się w poniedziałek dopchać do swojego lekarza, wizyta razem z usg, wiec mam nadzieję już coś zobaczyć i się uspokoić.
@Chudzinka to straszne co przeżyłaś. Odkąd przeczytałam Twoją historię nie mogę przestać o Tobie myśleć. Podziwiam Cię, ja po takich przejściach byłabym chyba wrakiem człowieka… Jesteś mega dzielna, na szczęście tym razem kropek we właściwym miejscu Trzymam kciuki!!!
@Chudzinka to straszne co przeżyłaś. Odkąd przeczytałam Twoją historię nie mogę przestać o Tobie myśleć. Podziwiam Cię, ja po takich przejściach byłabym chyba wrakiem człowieka… Jesteś mega dzielna, na szczęście tym razem kropek we właściwym miejscu Trzymam kciuki!!!
Chudzinka
Zaangażowana w BB
Dziękuję za kciuki obecnie podchodzę do tej historii z dużym dystansem, i staram się ostrzegać dziewczyny w internecie. Może jednej na tysiąc uratować życie. niestety ciąże pozamaciczne zdarzaja się, nie mamy wpływu na pewne rzeczy. Ważne, że żyjęWow, chudzinka to co piszesz musiało być okropnym przeżyciem. Nawet nie mogę sobie wyobrazić co czujesz kiedy wracasz do tych chwil. Dziękuje ze podzieliłas sie ta historia i trzymam za Was kciuki podwójnie aby w tej ciąży wszystko rozwijało sie prawidłowo
życzę wszystkim udanego weekendu, i już nie smęcę
Ostatnia edycja:
Chudzinka
Zaangażowana w BB
Dziękuję za kciukiDzień dobry, mnie wykończą psychicznie kolki jelitowe. Dzisiaj drugi atak w przeciągu tygodnia. I oczywiście znów watpliwosci, czy to na pewno kolka czy zagrozenie ciąży. Jutro zrobię jeszcze raz komplet wszystkich badań, bo udało mi się w poniedziałek dopchać do swojego lekarza, wizyta razem z usg, wiec mam nadzieję już coś zobaczyć i się uspokoić.
Uwierz, moja historia to pikuś przy innych wieloletnich staraczkach... Oby u nas wszystkich w końcu było dobrze i u tych długodystansowych i tych którym udało się od razu
Jakieś plany na długi ładny weekend?
Kiedy macie zamiar powiedzieć rodzinie o ciąży?
Ostatnia edycja:
grope_
Fanka BB :)
My mieliśmy być właśnie w drodze nad morze, ale nie wyszło, bo mąż nie dostał urlopu wiec dzisiaj spędzę dzień sama z corka, ale jutro już będziemy wszyscy razemDziękuję za kciuki
Uwierz, mija historia to pikuś przy innych wieloletnich staraczkach... Oby u nas wszystkich w końcu było dobrze i u tych długodystansowych i tych którym udało się od razu
Jakieś plany na długi ładny weekend?
Kiedy macie zamiar powiedzieć rodzinie o ciąży?
A ty jakie plany?
A co do wiadomości o ciąży to nie wiem. Choć jestem już dorosła, swoją rodzine to bardzo mnie stresuje ta mysl, ze będziemy musieli powiedzieć rodzicom przy pierwszej ciąży tez bardzo zwlekałam, ale ostatecznie mama dowiedziała się w 11tc.
Monika1994
Też mam wyniki, trochę gorsze, ale w granicach normy chyba jestem w szokuMam wyniki! Nie wiem jak lekarz odniesie się do tego 92,5, bo od 92 diagnozuje się GDM, ale pozostałe wyniki
Monika1994
@Aada ja w 5+1 już miałam zarodek fakt, że mały bo nie całe 2mm, ale był. W 6+1 było serduszko.Tez jestem aktualnie na wychowawczym. Plan byl taki, że jeśli zajdę w ciążę to rezygnuje z urlop wychowawczego i przechodze od razu na l4 tak aby mieć kasę i zeby przysługiwał mi płatny macierzyński.
Tez idę w poniedziedzialek na usg, nie umiem czekac, chce chociaz pecherzyk w macicy zobaczyć czy aby na pewno jest.
Na tym etapie to tylko to jesteśmy w stanie widzieć.
Macie szanse na zarodek, ale każda ciąża jest inna.
grope_
Usuń proszę zdjęcie, tam są wszystkie twoje daneTeż mam wyniki, trochę gorsze, ale w granicach normy chyba jestem w szoku
reklama
Msszczotka
Tak, niedoinformowani patrzą na mnie jak na kosmitkę, bo na zewnątrz 25 stopni, a ja na leżaku w sweterku i skarpetkachDziewczyny czy wam też jest zimno?
Może głupie pytanie ale od kilku dni obserwuje u siebie że non stop jest mi zimno. Dookoła wszyscy ubrani jak na lato a ja długie spodnie,bluza czasami kurtka lub kamizelka. W domu to samo każdemu gorąco otwieraja okna włączają wiatraki a ja opatulona kocem.
Przeziębiona nie jestem jak by ktoś miał wątpliwości.