reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2023

Trochę mnie martwi to że mdłości mi ustają. Prawie są zerowe w zasadzie. Znaczy się wiem że im dalej tym mniej ale jakoś mnie to martwi
Ogolnie to pewnie wszystko jest wporzadku a ja niepotrzebnie panikuje🤣🤣
No pewnie ze niepotrzebnie 😆

Ja od dwóch tygodni nie miałam już prawie bolu piersi, dziś się budze i znowu rosną i bolą, kurcze a dopiero kupilam nowe staniki

reklama

Ja od dwóch tygodni nie miałam już prawie bolu piersi, dziś się budze i znowu rosną i bolą, kurcze a dopiero kupilam nowe staniki

Ale człowiek to dziwny jest właśnie 🤣🤣 jak się źle czuje to chce żeby przeszło a jak przejdzie to zaczyna niepotrzebnie myśleć.
To pewnie jeszcze nie skończy się na jednym dokupowaniu 🤣🤣🤣

Trochę mnie martwi to że mdłości mi ustają. Prawie są zerowe w zasadzie. Znaczy się wiem że im dalej tym mniej ale jakoś mnie to martwi
Ogolnie to pewnie wszystko jest wporzadku a ja niepotrzebnie panikuje🤣🤣
Mdłości zazwyczaj ustają między 10-12 tyg. Ciesz się a nie martw 😀
U mnie chyba się dopiero zaczynają od 2 dni mnie strasznie mdli ale nie wymiotuje na szczęście. Za to czuje się strasznie ociężała na samą myśl o jedzeniu mam odruch wymiotny. Od wczoraj wchodzi tylko kisiel i woda z sokiem z aronii,ale akurat aronię i żurawinę kazali mi jeść i pić na potęgę ze względu na nerkę i pęcherz.
Wiem że cewnik to dla naszego dobra ale nie życzę nikomu bo mecze się z nim strasznie. Mam cichą nadzieję że w listopadzie już nie hedzie on potrzebny ze to coś co blokowalo moczowód wykruszy się do listopada i będzie można go wyciągnąć,ale to tylko moje ciche pragnienie.

Ja wczoraj też odbierałam nowe i przy przymiarce stwierdziłam ze dlugo w nich nie pochodzę 🤦‍♀️
Piersi mnie bolą od jakiś 2 tygodni głównie od spodu,po bokach i skutki..

Mdłości zazwyczaj ustają między 10-12 tyg. Ciesz się a nie martw 😀
U mnie chyba się dopiero zaczynają od 2 dni mnie strasznie mdli ale nie wymiotuje na szczęście. Za to czuje się strasznie ociężała na samą myśl o jedzeniu mam odruch wymiotny. Od wczoraj wchodzi tylko kisiel i woda z sokiem z aronii,ale akurat aronię i żurawinę kazali mi jeść i pić na potęgę ze względu na nerkę i pęcherz.
Wiem że cewnik to dla naszego dobra ale nie życzę nikomu bo mecze się z nim strasznie. Mam cichą nadzieję że w listopadzie już nie hedzie on potrzebny ze to coś co blokowalo moczowód wykruszy się do listopada i będzie można go wyciągnąć,ale to tylko moje ciche pragnienie.

Mdlić mnie mdli ale już prawie wcale🤣 chociaż wczoraj wieczorem nie powiem trochę mdlilo 🤣🤣 do wizyty jeszcze półtora tygodnia wiec jeszcze poczekam 🤷‍♀️ a już mi się tak dłuży.

Ja Ci wierzę. Nawet sobie nie wyobrażam jak to jest z czymś takim. Musi bardzo przeszkadzać.
No to trzymam kciuki żebyś jak najszybciej mogła wyciągnąć to😊😊

A biustonosze mama ma mi kupić w Polsce. Bo mam jedne bardzo fajne. Niby miękkie ale nie do końca. Są bardzo wygodne.

Trzeba się cieszyć ,że przechodzi 🙂 ja w ciąży z synem nie miałam żadnych objawów ciążowych z córką omdlenia straszne teraz zaś mdłości i to na maksa ..czekam ,aż miną,bo mam dość . Ja też już brzuszek mam spory w ogóle czuje się na brzuchu opuchnięta ciągle .

Aktualnie 12 tc. Bóle są właśnie takie miesiączkowe plus to rozpieranie ale nic innego się nie dzieje wiec staram się nie panikować
Ja mam torbiel i strasznie mnie rwie szczególnie w jednej pachwinie nie raz jak śpię w nocy to aż się obrócić nie mogę i czasem mi tak pulsuje . Ogólnie czuje rozciąganie macicy i wiązadła jak mnie ciągną

Mdlić mnie mdli ale już prawie wcale🤣 chociaż wczoraj wieczorem nie powiem trochę mdlilo 🤣🤣 do wizyty jeszcze półtora tygodnia wiec jeszcze poczekam 🤷‍♀️ a już mi się tak dłuży.

Ja Ci wierzę. Nawet sobie nie wyobrażam jak to jest z czymś takim. Musi bardzo przeszkadzać.
No to trzymam kciuki żebyś jak najszybciej mogła wyciągnąć to😊😊

A biustonosze mama ma mi kupić w Polsce. Bo mam jedne bardzo fajne. Niby miękkie ale nie do końca. Są bardzo wygodne.
Ja mam jutro usg 😁
Biustonosze kupiłam te zapinane z przodu najlepiej mi w kazdej ciąży pasowały. Nie uwierają mnie druty,usztywnienia w miseczkach bo w tych tego po prostu nie ma 😁
Najbardziej mi podpasowaly te z bon prix fajne wzory i spory wybór jak dla mnie.
Powiem Ci ze czekam z niecierpliwością aż mi wyciągną ten cewnik choćby ten z moczowodu, ten w nerce i tak musi zostać do porodu, ale ten w moczowodzie to jest masakra,non stop czuje kłucie, przy korzystaniu z toalety,piecze aż się unoszę do góry i zaciskam ręce w pięsci,tak boli uczucie jak przy zapaleniu pecherza mimo że wyniki są już dobre

Ja mam jutro usg 😁
Biustonosze kupiłam te zapinane z przodu najlepiej mi w kazdej ciąży pasowały. Nie uwierają mnie druty,usztywnienia w miseczkach bo w tych tego po prostu nie ma 😁
Najbardziej mi podpasowaly te z bon prix fajne wzory i spory wybór jak dla mnie.
Powiem Ci ze czekam z niecierpliwością aż mi wyciągną ten cewnik choćby ten z moczowodu, ten w nerce i tak musi zostać do porodu, ale ten w moczowodzie to jest masakra,non stop czuje kłucie, przy korzystaniu z toalety,piecze aż się unoszę do góry i zaciskam ręce w pięsci,tak boli uczucie jak przy zapaleniu pecherza mimo że wyniki są już dobre

Ooo to Ty masz super 😁😁 ja jeszcze troche poczekam, do 03.08 aż 🤦‍♀️ ale zleci jakoś 😁

Kurcze, to że tak powiem przesrane. Bo to nie dość że ciąża to jeszcze takie coś 🤦‍♀️

reklama
Trzeba się cieszyć ,że przechodzi 🙂 ja w ciąży z synem nie miałam żadnych objawów ciążowych z córką omdlenia straszne teraz zaś mdłości i to na maksa ..czekam ,aż miną,bo mam dość . Ja też już brzuszek mam spory w ogóle czuje się na brzuchu opuchnięta ciągle .
Ja z synem też nic,jakieś delikatne mdłości ale nawet ich nie pamiętam,teraz od początku tylko ból piersi ale do przeżycia. No i od 2 dni lekkie mdłości,czasami zakręci się w głowie jak za szybko wstane i rzeczywiście jestem ospała bardzo. Wystarczy że wrócę z pracy umyje się położę i mnie składa do spania.
Natomiast z córkami strasznie wymiotowałam od 5-6 tygodnia..

Do góry