reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2023

Trochę mnie martwi to że mdłości mi ustają. Prawie są zerowe w zasadzie. Znaczy się wiem że im dalej tym mniej ale jakoś mnie to martwi
Ogolnie to pewnie wszystko jest wporzadku a ja niepotrzebnie panikuje🤣🤣
Mi niby ustawały, a wczoraj niespodziewanie zaliczyłam pierwsze wymioty i dziś rano znowu 🤮 i czuje się okropnie od wczoraj, do tego zero apetytu

reklama
ja jestem w 9 tygodniu (z om 10) i ja nie wiem dlaczego ale od kilku dni tak mi brzuch puchnie jak zjem COKOLWIEK nawet najmniejsza i najlżejsza rzecz ze mnie to przeraża (nawet po wypiciu wody rano)🫣 a wieczorem to już w ogóle masakra😩 to nawet nie to ze mam jakaś niestrawność czy cos bo nic mnie nie boli ani nie dolega.. nie wiem czy fo kwestia tego ze jestem bardzo szczupła i drobna (41 kg) i może macica się powiększa ale no żeby na tym etapie już mieć brzuszek to chyba trochę przesada😂nawet rano jak się budzę to ten brzuch nie jest idealnie plaski tak jak miałam zawsze
chyba ze to minie
O tak, jestem wydęta jak balon, mimo że apetytu brak

Ja mam przeczucie że będzie chłopczyk :) ale najważniejsze że pierwsze badania prenatalne wyszły dobrze. 19 sierpnia dowiem się jaka płeć. Dla dziewczynki mamy ustalone imię a co do chłopca nie możemy się z mężem dogadać 😅

Ja mam przeczucie że będzie chłopczyk :) ale najważniejsze że pierwsze badania prenatalne wyszły dobrze. 19 sierpnia dowiem się jaka płeć. Dla dziewczynki mamy ustalone imię a co do chłopca nie możemy się z mężem dogadać 😅

My czekamy na płeć wtedy się będziemy "klocic" jakie imię 🤣🤣🤣🤣

A macie jakąś intuicję co do płci?
Ja zawsze chciałam dziewczynkę, objawy mam pół na pół, bo mdłości raczej lekkie, ostatnio się trochę nasiliły ale ochota na słodycze i pryszcz na pryszczu, gdzie nigdy nie miałam 🤦🏼‍♀️
Mimo wszystko jakieś mam przeczucie na chłopaka 😆
Powinnam dowiedzieć się w przyszłym tygodniu, bo robiłam nifty, więc zobaczymy czy moja intuicja się sprawdzi 😅
Z osób które wiedzą,np pani z punktu pobrań i moja internistka mówią że promienieje,że jak wchodzę do gabinetu to bije ode mnie jakaś promienista aura😳 i że czują że będzie chłopak. Szczególnie internistka zanim jeszcze zrobiłam test ciążowy mówiła że będzie syn,że tak "czuje"- mówię na nią moja szamanka🤣
Przeczucia nie mam choć gdzieś z tyłu głowy siedzi mi ten synuś,od jakiegoś czasu tylko imiona dla chłopca wpadają mi do głowy. Ale dla.mnie najważniejsze żeby było zdrowe. Mam 3 córki i 1 syna czy będzie córka czy syn tak samo będę dbać,pielęgnować i kochać ❤️

Ja wczoraj gadałam z mężem mówię dla picu" jak bedzie dziewczynka damy na imię Celestyna dla chłopaka Ferdynand" - mój mąż uwielbiam Kiepskich na te słowa usłyszałam NO CHYBA NA GŁOWĘ UPADŁAŚ 🤣
TEMPERATURĘ MASZ ❓❓❓

Zdarza się taki dzień że coś takiego czuje ale nie codziennie, za to czuje silny ból jak kicham wtedy gdy odpowiednio nie zepne mięśni i nie przytrzymam brzucha czasem ten ból był straszny, taki kłujący ale mija. Może mogłabyś się telefonicznie skonsultować z lekarzem?
Korek do wanienki ok, nie przecieka

Z osób które wiedzą,np pani z punktu pobrań i moja internistka mówią że promienieje,że jak wchodzę do gabinetu to bije ode mnie jakaś promienista aura😳 i że czują że będzie chłopak. Szczególnie internistka zanim jeszcze zrobiłam test ciążowy mówiła że będzie syn,że tak "czuje"- mówię na nią moja szamanka🤣
Przeczucia nie mam choć gdzieś z tyłu głowy siedzi mi ten synuś,od jakiegoś czasu tylko imiona dla chłopca wpadają mi do głowy. Ale dla.mnie najważniejsze żeby było zdrowe. Mam 3 córki i 1 syna czy będzie córka czy syn tak samo będę dbać,pielęgnować i kochać ❤️
Ja podobno promieniałam a w brzuchu dziewczynka była :D także jak dla mnie wszystkie przewidywania to 50%. Komuś się sprawdzi, a komuś nie :D

Witam wszystkich serdecznie mam na imię Marzena mam 33 lata , jest to moja 3 ciąża z zaskoczenia 😊Termin mam na 14 lutego ♥️ Mam wielkiego stresa , jutro czeka mnie pobranie krwi na awidnosc toksoplazmozy, ponieważ wyszedł wynik pozytywny 🥺 Nie wiem gdzie te paskudztwo złapałam, kolejną wizytę u ginekologa mam w czwartek, okaże się wszystko 🥺🥺

reklama
ja jestem w 9 tygodniu (z om 10) i ja nie wiem dlaczego ale od kilku dni tak mi brzuch puchnie jak zjem COKOLWIEK nawet najmniejsza i najlżejsza rzecz ze mnie to przeraża (nawet po wypiciu wody rano)🫣 a wieczorem to już w ogóle masakra😩 to nawet nie to ze mam jakaś niestrawność czy cos bo nic mnie nie boli ani nie dolega.. nie wiem czy fo kwestia tego ze jestem bardzo szczupła i drobna (41 kg) i może macica się powiększa ale no żeby na tym etapie już mieć brzuszek to chyba trochę przesada😂nawet rano jak się budzę to ten brzuch nie jest idealnie plaski tak jak miałam zawsze
chyba ze to minie
Niestety nie pocieszę cię, ja tez 41kg i brzuch mi wybula właśnie 9+tc. Raczej już płaskiego brzuszka nie będzie :D dopiero po porodzie

Do góry