reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2023

Będzie dobrze ❤️ na szczęście nasze organizmy nie działała wedlug zegarka
No dokładnie. Skąd organizm ma wiedzieć że jest 8,9 czy 12 tydzień 🤷‍♀️ jednej towarzyszą mdłości do końca a drugiej parę razy albo wcale 🤷‍♀️ zalezy od organizmu wszystko. A nie ma co sobie dokładać zmartwień. Bo to powoduje stres. A stres wpływa źle

reklama
Brie z pasteryzowanego mleka są np w Biedronce. Gorgonzola też:)
Ja mam taki swój ulubiony tutaj w Niemczech, też chyba jest z pasteryzowanego. Ostatnio się zapomniałam i mąż mi dal gryzka, a ja potem panika 😆 Nie wiem już jak to się ma do tych serów, bo pomocnica u gina mowila ze trzeba odciąć tę pleśń, także juz wolę zrezygnować bo to jest najlepsza część jak dla mnie 😢

Cześć, mnie dziś o 5.20 obudził taki głód że pierwsze co to wpadłam do kuchni po muffinke czekoladową😁
Zjadłam i poszłam dalej spać 🤣
Co do sutków to ja wczoraj rano miałam wyciek,wieczorem na obu sutkach biało żółte zaschnięte strupki,trochę szybko ale szczerze może w poprzednich ciążach też tak było tyle że na przestrzeni minionych 9 lat już nie pamiętam 🤷‍♀️
Natomiast zadałam dość głupie pytanie mojemu mężowi czy pamięta jak byłam z synem w ciąży ( 17 lat temu) Czy wymiotowałam bo z córkami wiem że miałam straszne miłości i wymioty od 6 tyg. Teraz w tej ciąży zwymiotowałam raptem 2 razy,czasami mam mdlosci, najgorzej jest jak ktoś się wyperfumuje bardzo wtedy mam odruch wymiotny ale tak to nic mnie nie ruszą. No i mąż stwierdził że z synem wymiotowałam ale nie jakoś strasznie, więc może w brzusiu mam małego groszka😁😍
Fajnie by było bo moj rodzynek nie był by sam wśród dziewczyn.
Wracając do pytania jak zareagowały dzieci :
Najstarsza córka powiedziała -" super będę chodzic z wózkiem"
Syn - "mamo w tym wieku?"
Średnia córka - " w ciąży jesteś aha ok"
Natomiast najmlodsza najbardziej się cieszy i chodzi i pyta kiedy będzie dzidzia😁
Miłego dnia wam życzę
Normalnie jakbym widziała swoje dzieci. Mój syn z identycznym tekstem, w ciąży jesteś ? Ty nie jesteś w ciąży, o nie 🤣🤣🤣

Dziewczyny czy już królują u was jakieś zdecydowane smaki ?
Słodko? Ostro? Słono?
U mnie zdecydowanie na ostro jeśli coś jem np kebab musi być ostry,do kanapek specjalnie kupiłam pokrojone w plasterki papryczki jalapenio, do każdej zupy dodaję pieprzu i chilli😱
Żelki już mi nie smakują,za to sernik z Brownie z biedry wciągam nosem i jagodzianki.
Po szpitalu od wczoraj apetyt powróciła
Słodko? Ostro? Słono?
U mnie zdecydowanie na ostro jeśli coś jem np kebab musi być ostry,do kanapek specjalnie kupiłam pokrojone w plasterki papryczki jalapenio, do każdej zupy dodaję pieprzu i chilli😱
Żelki już mi nie smakują,za to sernik z Brownie z biedry wciągam nosem i jagodzianki.
Po szpitalu od wczoraj apetyt powrócił 😁
U mnie brak jakichkolwiek słodkości, nie mam na nie ochoty. Jakiś czas temu wchodziły owoce, teraz gorzej, dziś zjadłam malinki i jabłko ( z synem jak byłam w ciąży to musiałam codziennie zjeść jabłko Golden delicion i mango) możliwe że i teraz będzie chłopiec 😁

Macie może jakieś sprawdzone leginsy już na rosnący brzuszek ? Kiedyś kupowałam z allegro takie z zapiętka na zimę i były super ,ale nie wiem czy na ten mój rosnący brzuch nie będą mnie szybko cisnęły i chyba wolałabym takie dość wysoko pod biust żeby dochodziły

Słodko? Ostro? Słono?
Po szpitalu od wczoraj apetyt powrócił 😁
Ja mam wieczne mdlosci i caly dzien moglabym nic nie jeść 😪 ale ogolnie moglabym zyc owocami i slodyczami

reklama
Mam inne pytanie, jakie zdjęcie widzcie u mnie przy profilu? Ja założyłam na początku zdjęcie że ślubu, potem zauważyłam że prawie żadna z was nie ma swojego zdjęcia i trochę speniałam 😆 zmieniłam na kota parę dni temu , parę razy aktualizowałam stronę i zdjęcie, ale ciągle mi pokazuje to stare 🤔

Załączniki

• Screenshot_20220716-235634_Chrome.jpg
    Screenshot_20220716-235634_Chrome.jpg
    101,7 KB · Wyświetleń: 45
Do góry