reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2023

Ja osobiście wolę kupować używane, nie od producentów, z trzech powodów - 1. Taniej, 2. ekologia, jak więcej niż jedno dziecko korzysta z tej samej pieluchy, 3. nowe pieluchy przynajmniej kilka razy trzeba wyprać żeby nabrały chłonności, używane już są chłonne bo były już prane X razy. Kokosi to bardzo dobra firma, jednak widzę że wzięłaś tylko jeden otulacz NB I dwie kieszonki MOS. MOS - mini one size - realnie przyda ci się dopiero po kilku miesiącach, chyba że twój dzidziuś będzie wyjątkowo duży 😅 dokupiłabym może jeszcze jeden otulacz NB albo kieszonkę NB I myślę że będziesz miała fajny set.
Dzięki. Zrobię tak. Ja chce sama uszyć 2 szt. Kupiony mam ten materiał nieprzemakalny i mam chęć serio to uszyć. Najwyżej nie wyjdzie 😅

reklama
Jestem trochę przybita. Glukoza z krwi wyszła 92,54 mg/dL a norma jest poniżej 92 mg/dL i oprócz tego mam ketony w moczu. 😣 Czyli wychodzi cukrzyca ciążowa. I tak wielu produktów nie jem a teraz dojdzie dość restrykcyjna dieta….
Hej! Ja w poprzedniej ciąży glukozę miałam 96 i nie miałam cukrzycy ciazowej. Krzywa cukrowa wyszła ok. Ketonow nie miałam, ale zanim zapadnie wyrok o cukrzycy to będziesz musiała tą krzywą cukrową zrobić. Pozdrawiam z Marcowek '23 :-)

Ja mam glukozę 96 i również ketony w moczu. Będziemy razem obmyślac menu 😉
A dużo masz tych ketonów, bo naczytałam się artykułów naukowych w języku angielskim i mam stracha, że bardzo wysoki poziom ich mam. 😔 Przeszperałam pół internetu, zakupiłam paski do glukometru i igły. Szykuję się na wojnę. 🥲

Jestem trochę przybita. Glukoza z krwi wyszła 92,54 mg/dL a norma jest poniżej 92 mg/dL i oprócz tego mam ketony w moczu. 😣 Czyli wychodzi cukrzyca ciążowa. I tak wielu produktów nie jem a teraz dojdzie dość restrykcyjna dieta….
Ja wczoraj robiłam glukozę i wyszla mi 99, norma do 99 w moim laboratorium.
Mierze codziennie rano na czczo i mam w granicach 95-110 ale to zależy co jem dzień przed i o której najpóźniej.
Najlepiej dzień przed badaniami zrobić lekka dietę i ostatni posiłek zjeść minimum 12 h przed badaniami.
W poprzedniej ciąży miałam identycznie i nie brałam insuliny.

A dużo masz tych ketonów, bo naczytałam się artykułów naukowych w języku angielskim i mam stracha, że bardzo wysoki poziom ich mam. 😔 Przeszperałam pół internetu, zakupiłam paski do glukometru i igły. Szykuję się na wojnę. 🥲
+1 i nie mam pojęcia czy to dużo czy mało ;) nie ja tu jestem od wystawiana diagnozy. Czekam na wizytę i nie panikuje ❤ jeśli nawet, to nie ja pierwsza i nie ostatnia

Ja w poprzedniej ciąży miałam cukrzycę. Dało ją się na szczęście regulować dietą insulinę miałam ale nie musiałam brać . Dlatego teraz już mialam całą krzywą robiona już na początku i narazie jest ok . Ale staram się i tak uważać . Do dziś pamiętam jak mi pielęgniarka diabetologiczna naopowiadala jakie to niebezpieczne . Tak się zwyłam że chyba cudem tylko w szpitalu nie wylądowałem bo histeri dostałam . mój gin to myślałam że babę zabije za to.
Także spokojnie słodkie mamuśki damy radę .

reklama
Ja w poprzedniej ciąży miałam cukrzycę. Dało ją się na szczęście regulować dietą insulinę miałam ale nie musiałam brać . Dlatego teraz już mialam całą krzywą robiona już na początku i narazie jest ok . Ale staram się i tak uważać . Do dziś pamiętam jak mi pielęgniarka diabetologiczna naopowiadala jakie to niebezpieczne . Tak się zwyłam że chyba cudem tylko w szpitalu nie wylądowałem bo histeri dostałam . mój gin to myślałam że babę zabije za to.
Także spokojnie słodkie mamuśki damy radę .
Najważniejsze że na początku wykryte i w odpowidni sposób leczone. To Najważniejsze a reszta się nie liczy

Do góry