ja mam następna wizytę dopiero 3 sierpnia wiec kawał czasu tylko jak z tymi prenatalnymi bo mi lekarka mówiła ze jak przyjdę to będzie 10 tydzień (z om 11) i wtedy ona mi powie co i jak bo muszę się umówić gdzie indziej tylko myślicie ze właśnie zdaze się umówić na za dwa tygodnie czy to raczej trzeba dużo wcześniej?
reklama
Ja bym się umowila wcześniej, tym bardziej, jeśli będziesz robić prywatnie. Terminy do specjalistów mogą być dłuższe niż 2 tyg.ja mam następna wizytę dopiero 3 sierpnia wiec kawał czasu tylko jak z tymi prenatalnymi bo mi lekarka mówiła ze jak przyjdę to będzie 10 tydzień (z om 11) i wtedy ona mi powie co i jak bo muszę się umówić gdzie indziej tylko myślicie ze właśnie zdaze się umówić na za dwa tygodnie czy to raczej trzeba dużo wcześniej?
Ja dzisiaj miałam krzywą, żyję nadzieją, że wyjdzie dobrze, ale realnie mam małe szanse na uniknięcie cukrzycy ciążowej już raz na czczo wyszedl mi wysoki cukier plus na glukometrze codziennie rano wysoko, więc od jutra prawdopodobnie już oficjalna dieta, chociaż od miesiąca jem plus minus zgodnie z dietą. Pociesza mnie tylko to, że może aż tak nie przytyję, bo w pierwszej ciąży 25 kg na plusie, chociaż połowa z tego to była woda, bo puchłam jak balon
Moniu1
Aktywna w BB
Ja się dziwię bo schudłam 1 kg odkąd jestem w ciąży. Nie wiem czy brzuch mi się mieści w jeansy bo od 6 tyg chodzę w dresie cycki mnie już tylko trochę bolą i nie mam tych mdłości ale śpię na potęgę od 20 do rana 8-9. Generalnie to zawsze padam po 20 a nic nie robię!
W ogóle to obczajam już te wielopieluchowanie. Ciekawy temat. Chcę spróbować. No i kupiłam ponizsze. Wiem że to jest żadna ilość ale nie mam pojęcia które się najlepiej sprawdzą. Czy to są ok ceny czy drogo?
Jak byłam w pierwszej ciąży poronionej w 8 tyg to kupiłam sobie materiały by uszyć sama taką pieluszkę ale nic z tego nie wyszło. Mam nadzieję że teraz mi się uda.
W ogóle to obczajam już te wielopieluchowanie. Ciekawy temat. Chcę spróbować. No i kupiłam ponizsze. Wiem że to jest żadna ilość ale nie mam pojęcia które się najlepiej sprawdzą. Czy to są ok ceny czy drogo?
Jak byłam w pierwszej ciąży poronionej w 8 tyg to kupiłam sobie materiały by uszyć sama taką pieluszkę ale nic z tego nie wyszło. Mam nadzieję że teraz mi się uda.
Już teraz bym się umówiła. W poprzedniej ciąży mialam problem, nie było miejsc miesiąc w przód. W poniedziałek mam lekarza, ktory ma certyfikat fmf, więc myślę, że zostanę u niej.ja mam następna wizytę dopiero 3 sierpnia wiec kawał czasu tylko jak z tymi prenatalnymi bo mi lekarka mówiła ze jak przyjdę to będzie 10 tydzień (z om 11) i wtedy ona mi powie co i jak bo muszę się umówić gdzie indziej tylko myślicie ze właśnie zdaze się umówić na za dwa tygodnie czy to raczej trzeba dużo wcześniej?
nd.natalia91
Początkująca w BB
Myślę, że spokojnie możesz się już umówić, byle trafić w przedział między 11 a 13 tygodniem.ja mam następna wizytę dopiero 3 sierpnia wiec kawał czasu tylko jak z tymi prenatalnymi bo mi lekarka mówiła ze jak przyjdę to będzie 10 tydzień (z om 11) i wtedy ona mi powie co i jak bo muszę się umówić gdzie indziej tylko myślicie ze właśnie zdaze się umówić na za dwa tygodnie czy to raczej trzeba dużo wcześniej?
do dobrych specjalistów kolejki potrafią być naprawdę spore, więc ja się umawiałam w 8tc i już się załapałam na termin 13+2ja mam następna wizytę dopiero 3 sierpnia wiec kawał czasu tylko jak z tymi prenatalnymi bo mi lekarka mówiła ze jak przyjdę to będzie 10 tydzień (z om 11) i wtedy ona mi powie co i jak bo muszę się umówić gdzie indziej tylko myślicie ze właśnie zdaze się umówić na za dwa tygodnie czy to raczej trzeba dużo wcześniej?
nd.natalia91
Początkująca w BB
Jak myślicie, w którym tygodniu lepiej zrobić usg prenatalne 11+6 czy 13+2, bo mam te dwa terminy do wyboru, w sumie można zrobić od 11+0 do 13+6 prawda? Może macie jakieś doświadczenia, że lekarz mówił że za wcześnie lub coś?
MaGdaLenAx94
Fanka BB :)
Nie no. Ja właśnie myślę pozytywnie. Ale jednak i tak się bojęJa też w poniedziałek. Też stres. Właściwie to jakoś się nie nastawiam za bardzo pozytywnie, bo różnie może być.
reklama
Wiesz, mnie trochę dystansuje mój wiek. Boję się, że coś może być nie tak, może to trochę też trauma po tym wyniku testu pappa dwa lata temu.Nie no. Ja właśnie myślę pozytywnie. Ale jednak i tak się boję
Ja bym poszła 11+6. Ten 12 tydzień jest ponoć najlepszy.Jak myślicie, w którym tygodniu lepiej zrobić usg prenatalne 11+6 czy 13+2, bo mam te dwa terminy do wyboru, w sumie można zrobić od 11+0 do 13+6 prawda? Może macie jakieś doświadczenia, że lekarz mówił że za wcześnie lub coś?