reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

To tak jak u mnie, zero kontaktu, jak wylądowałam w szpitalu to tylko pracownica mi powiedziała lepiej nie wracaj, bo szefowa jest wściekła..
Ale ty to chyba szyvko zaszłaś w ciążę z tego co kojarzę, żeby mieć umowę. Więc ja też drugiej stronie się nie dziwię. Jak ktoś popracuje 3 msc

reklama
Ja jak zaszłam w ciążę to szefowa przestała się do mnie odzywać. Wszystkie sprawy załatwiałam z kadrami... Nawet jak była kasa na święta, tylko trzeba było wniosek złożyć, nawet tego mi nie przesyłała. Od 5 lat nie mam z nią kontaktu w ogóle, a ona nadal gdy moją szefową, a ja nadal jestem zatrudniona.
Nie pracowałaś od urodzenia Matyldy?

Ale ty to chyba szyvko zaszłaś w ciążę z tego co kojarzę, żeby mieć umowę. Więc ja też drugiej stronie się nie dziwię. Jak ktoś popracuje 3 msc
Rok u niej pracowalam prawie, tylko na stażu, gdzie oficjalnie miałam być na stażu, a pracować jak pracownik i mieć normalne wynagrodzenie, którego nigdy nie dostałam 😃

zdaje sobie z tego sprawe, ale ja jestem dyrektorem i takiego stanowiska po prostu nie ma. Oddalam sprawe w rece prawnika i zobaczymy, bo to jest jawna dyskryminacja-zostalam ukarana za bycie mama. Tak dziala wielka korporacja i nie pierwszy raz to robi.
Świetnie, że oddałaś sprawę do prawnika, trzeba ich uczyć rozumu! Trzeba skończyć z karaniem kobiet za rodzenie dzieci i branie zwolnienia, gdy dzieci są chore, bo to też w firmach się nie podoba. Mam nadzieję, że uda Ci się dobre odszkodowanie dostać, trzymam kciuki!

A ja wstępnie idę w maju do roboty, zobaczymy jak się potoczy.
Ja w kwietniu, tez jestem ciekawa 🤔 na razie juz mialam pierwszy telefon ze czekaja tylko bede musiala zmienic stanowisko. Tzn, pewnie bede miala takie samo albo podobne tylko w innym zespole. Mamy sie zdzwaniac w polowie marca jeszcze.

u mnie w firmie zatrudniła się dziewczyna ktora była w 7tc, wiedziała o tym że jest w ciazy bo miała zaświadczenie. Także przepracowała 30 dni, czyli okres „wyczekiwania” i poszla na l4. Takze brak słow.

reklama
u mnie w firmie zatrudniła się dziewczyna ktora była w 7tc, wiedziała o tym że jest w ciazy bo miała zaświadczenie. Także przepracowała 30 dni, czyli okres „wyczekiwania” i poszla na l4. Takze brak słow.
A to pracodawca i zus moga podważyć jej zatrudnienie i oskarżyć o wyłudzenie, bo tu już ewidentnie jest próba wyłudzania ;).

Do góry